Jokkmokk

Igår körde jag upp till Kåbban och längs vägen fick jag stanna till hos morfar och lära honom att föra över bilder från digitalkamera till daorn. En aning nervöst men det gick bra. Mormor åkte med mig till Kitajaur och det var riktigt trevligt att surra i bilen på väg dit.

Nu sitter jag hos Mikas kompis Adde i hans lägenhet. Han finns faktiskt på riktigt. Det rådde vissa tvivel om det innan, eftersom att det tog ett och ett halvt år innan jag fick äran att träffa honom. Farhågorna var många; ser han konstig ut, finns han alls eller har han någon defekt? Eller ännu värre; är det MIG som Mika skäms för att visa upp???

Det har nu visat sig att Adde är en helt vanlig kille, av vilket jag drar slutsatsen att det inte var honom det var fel på... Hmm... Vet inte om jag vågar fråga Mika om den egentliga orsaken till att det tog så lång tid innan beviset på Addes existens kom fram...

Just nu laddar vi inför bröllop och efterföljande festligheter. Mika har varit delaktig i planeringen och ska som tidigare nämnts vara toastmaster. Han är faktiskt lite nervös men jag tror att det kommer att gå toppen. Jag har med klänning, skor och alla andra tillbehör som krävs för att jag ska bli presentabel. Känns superkul!

GOTT NYTT ÅR!!!

Idérik afton

Wow vilken inspiration jag fick nu ikväll när jag kom hem! Har lånat en festgrej av Marie och så provade jag alla mina fina kläder. Åh så bra det blir! Det är verkligen kul att klä upp sig! Jag hittade även min favoritklänning av alla klänningar, den gröna halternecken som gömts undan längst in i garderoben i minst ett och ett halvt år. Åh vad jag hade saknat den! Till och med nu ser jag smal ut i den! Om Mika inte misstycker (den är jäkligt kort) så blir det nog den jag ska ha när Anne och Daniel gifter sig.

När jag skulle inviga klänningen ifråga så tyckte jag efter några vinglas att den var nog så lång och gjorde genast slag i saken. Här vill jag höja ett varningens finger till er andra hemmafixare; sy INTE upp klänningar i berusat tillstånd, de tenderar då att få ett aningen kortare uttryck än nödvändigt när man nyktrat till litegrann... Nu vet ni bakgrunden, men jag vill även meddela att jag bittert ångrar att jag inte investerade i en klänning av varje färg när modellen såldes på H&M för sisådär tre, eller kanske fyra år sedan. Den är jättesnygg och framför allt smickrande!

Nu fattas bara att kappan passar perfekt. Jag fick en idé angående den också ikväll. Jag tror att jag ska be någon sykunnig att hjälpa mig att få till ett mönster i rätt storlek, för modellen är makalös! Lyckas jag så blir det åtminstone en, men kanske två kappor av modellen. Man kan ju variera tygerna för att få till olika uttryck tänker jag. Olika färg eller struktur. Åh vad det kliar i fingrarna efter att få sätta igång!! Jag ringer redan imorgon och frågar om hjälp med mönstret tror jag!

Åter till drömmarnas land! Sov gott!

Ojojojdå

Nu har jag fått mig en uppläxning igen. Typiskt. Jag får väl lov att skärpa mig och uppdatera oftare.

Igår kom jag hem från Kåbdalis, jag fick skjuts av mormor och morfar. I lördags kom jag på att vi kunde hälsa på min moster Sara i deras stuga (det är inte ens en mil från Mikas ställe), så jag ringde och kollade om de skulle vara hemma. Tydligen skulle dom till min andra moster Johanna, som bor 400 meter längre in längs samma väg, men vi var välkomna. Kaffesugna som vi var åkte jag och Mika iväg. Väl framme var det fullt hus och högt i tak. Öl och vin snarare än kaffe och bulla (även om det faktiskt bjöds av den varan också). Jag tror inte att jag skrattat så mycket på år och dagar! TACK för en hopplöst härlig kväll! Vi återkommer, men då tar vi med en del eget också!

Imorgon kväll åker jag till Kåbban igen, med finkläder i bagaget och förbereder mig för bröllopet. Ska bli superkul att klä upp sig, jag tror inte att jag har varit så uppklädd innan någon gång, men är det nyårsbröllop så är det! Jag hade ingen kappa men fick en av mormor. Den är röd och supersnygg men lite i minsta laget. Ska se om den går att justera till. Lite för fet är jag nog också, det måste erkännas, men så är det när allt är så gott...

Min julgrupp spm jag gjorde när mamma och Lova var här på pysselkväll


I jul har vi varit hos mamma och Stefan. Det var trevligt och maten var enormt god. Av Mika fick jag Mine-glas i olika färger, supersnygga allihopa. Hans parfym som han fick av mig luktade supergott när han använde den, godare än jag hoppats (jag var ju lite förkyld när jag sniffade mig fram i doftjungeln...) Lina var överförtjust när rimmet på Mikas klapp från henne lästes upp:

Göm din kropp
Låt inte grannarna se din snopp

Ni kan säkert lista ut att det var en morgonrock i det paketet. Svart såklart, så att Mika kan leka panter med mig om nätterna... hihi

Lina hjälper tomten att läsa på julklapparna,
lägg märke till tomtens lampa som hjälper skumma ögon:



Nämen, det var ju Linas julklapp! Vilken överraskning!
Självklart fick tomten en kram som tack!


Lina fick ett par skrillor av oss som hon provade för första gången under annandagen. Efter bara en timmes åkning anades både piruetter och storstilade skär. Hon har ju inspirerats av "Stjärnor på is" och insåg nu att hon lär behöva träna en hel del innan hon är lika duktig och klarar hopp och konster utan att falla. Hon verkar dock ha fått blodad tand, Anders tyckte också att hon var duktig.

Först måste man lära sig att trilla och sen resa sig igen


Wow, jag kan ju glida med dom här!


Bildkavalkad från isbanan i vår by:
  

Lina på väg att bli isprinsessa


Jag har hunnit tvinga Lovisa att höra av sig så snart värkarna börjar, men med bricanyl varenda dag så borde ungen vänta tills nyårsklockorna klämtat. Än har inget hörts om barnagråt, men jag hoppas ändå att det blir snart. Jag längtar ju faktiskt efter att bli moster. Då ska jag dit och sniffa bebislukt varenda dag. Hehe, gissa om Lova ska bli less på mig!

Lina ringde igår och var på ett strålande humör. Hon hade haft julafton hos pappa också och var så nöjd över alla sina fina julklappar. Hon undrade även om Klara kunde få säga något åt mig, men jag avböjde och bad henne återkomma när jag förstår mer av det språk hon talar. Jag vet att jag låter urtrist, men det är inte det lättaste att förstå andras ungars bebisspråk, särskilt inte via telefon.

En kul grej (för mig och andra genetikintresserade) är att jag kommit på att jag har tre olika linjer som bär havana (chokladbrunt) i min kaningård. För att experimentera ska vi göra en parning så att Linas kanin får bli pappa lämpligt till den 14 april då hon fyller år. Blir kul att se vad det blir! Jag har även lyckats få tag i transporthjälp så en annan av mina honor ska paras nu första veckan i januari. Funderar på att spara en hona ur den kombinationen. Det är kul när det händer saker hos kaninerna!

En annan kul sak är att jag idag har fått bevis på ett nytt rekord. Jag har idag erhållit min lägsta telefonräkning någonsin! Bara 338 kronor, att jämföra med upp till 1100-kronorsnivån när Mika veckopendlade... Tre månader i rad har räkningen nu bara sjunkit och sjunkit. Det är glädjande i tider som dessa!

Ikväll ska jag pipa iväg till kusin Marie för att låna ett partytrick av värde! Tack för att jag får låna!
God fortsättning önskar jag er alla!

Mycket har hunnit hända

Det var ett tag sedan jag skrev sist, det beror på att vi varit borta hela helgen.
Lördag förmiddag kom Jennie hit med sina kaniner och hon hade med sig sin voffsing Dexter. Han blev lite kär i Nelly som är i löpen och precis var här och hälsade på. Det blev inga valpar eftersom att jag vaktade dem... Vi blev lite sena när vi skulle åka till Piteå eftersom att det tog lite tid att fixa allt hemma innan.

  
Nelly, Nelly och Dexter, Dexter

Vi har julbakat hos moster Sara och kusinerna och vi har även varit hos Jari och Therese på syskonträff. Mikas syskon alltså, men han var själv inte med, utan spenderade söndagen i Jokkmokk istället. Lova att inte avslöja hans hemliga identitet. Han har lovat att inte bära sin dräkt över jul i alla fall...



Lite foton från syskonträffen:

John


Nova, Johns storasyster


Lina och Jennie


Jennie och jag


Tobias


Jennie och Josse, syskonen


Lina har tagit de flesta fotona, tycker hon fick med många ansikten. Idag har vi varit på Ebeneser på dagledighetsträff. Vi blev tyvärr inte så många men det var kul ändå. Mika fick stanna hemma och han hade slängt igång en tvättmaskin medan vi fikade och socialiserade. Tur att han är så ordentlig. I övrigt har Lina varit trött och till och med gråtit under eftermiddagen för att hon varit så trött. Det har blivit en del sena kvällar. Igår gjorde vi julgrupper här hemma, mamma hade handlat och så tog hon med Lova hit för en pysselkväll med efterföljande fika.

Som sagt, en hel del har hunnit hända, och mer kommer ju som bekant att ske. Ska försöka uppdatera här allt eftersom. Ha det!

Rimstuga

Igår när Lina kom så började vi rimma. Vi hade ett grymt flyt och fick till det himla bra. Det bästa var rimmet till Mikas julklapp enligt Lina. Hon skrattade och blev generad när vi berättade för mormor vad det var för ett rim. Jag vet inte hur bra det är att publicera rimmen här, man vet ju aldrig om mottagarna kikar in och tjuvläser...

Okej, jag viker mig, vet att ni nog är nyfikna till tusen. Gissa vad det är, rätt svar kommer på juldagen. Inga uppenbara rim direkt men förhoppningsvis passar de ihop med klapparna. Det får vi ju höra när de har öppnats. Mikas rim kräver lite justering om jag ska kunna lägga ut det här innan jul, det var de enda rimmen som blev solklara när man läst dom. Ska försöka sprida lite dimma i rimmen så kan ni ju också läsa.

Josefine:
När du med något vill pyssla
Kan du med detta syssla

Jennie

Med detta kan du göra ett djur
-eller hur?

Tobias

Här i det bara ryms
någon liten som knappt syns

Alex

Den är svart
Utför backen går det snabbt

Lina
Knuffar och springer
Gör den som slutligen vinner

Lina
Häxa päxa
ge mig en sexa
Vad blir det jag får?
Ett ben med fot men utan tår?

Lina
När du vill blir en stjärna
Hjälper vi dig gärna

Emma
Från början skulle vi dig inget ge
Tills jag i en affär detta fick se

Stor nog att ha lägenhet
Här är rimmet om ditt paket:

Lägg i vad du vill
Det blir det du gör det till

Hanna och Danne
Det blev inget snyggt paket
Detta vi redan vet

Fantasin började tryta
Hoppas att ni inte vill byta

Fyll den med något vått
Ställ den ute när ni bjuder på något gott

Stefan
För att inte frysa
Se till att Kåbdalismysa

Mamma
Vild och fri
Här inuti

Idag ska vi åka till Piteå och baka pepparkakor. Får se om det blir annat också. Idag blev det -15 grader ute, så det gick inte att rengöra burar. Hoppas att det blir varmare framöver. Jennie skulle kika förbi idag också, känns jättekul att ses igen, det var så länge sen sist.

Nu är jag som ett barn, förväntansfull inför julen. Det blir jättemysigt hos mamma, det kommer mycket folk som det låter. Mormor och morfar, Christer kanske skulle komma, Stefans föräldrar, jag Lina och Mika, och så tror jag nån mer skulle komma. Från början var det bara vi och Mamma och Stefan som skulle ses men mamma gillar ju att det är fler. Blir toppenbra. Bara det finns nån Alladinlåda så blir det toppen.

Nu kommer tomten snart och hämtar Hanna och Dannes julklapp så jag ska se till att göra den helt klar med rim och allt. Ses!

Sena kvällar

Det verkar svårt att komma i säng i tid. Vi har varit hos mamma och fixat hela kvällen. Det tar tid att packa kött. Lina har hjälpt till att skriva etiketter och rullat köttbullar. Vi fick tårta och grejor också. Inte dumt. Eller jo, egentligen är ju inte socker så bra, men det smakar jäkligt bra! På väg hem blev det en köttleverans till Lappurträsk där de också var vakna sent. Jag har hunnit stöka till i frysen också, så att all mat rymdes. Nu känner jag mig riktigt rik. Fulla frysen med mat och kylen är också full. Fattas bara full tank i bilen också.

Tack vare att köttet anlände idag så blev det inget Luleå, det hann vi helt enkelt inte med. Jennie kikar förbi imorgon med kaninerna istället. Blir kul. Hoppas man får bjussa på lunch eller liknande. Kanske nåt enkelt i alla fall. Måste försöka hinna rengöra lite burar också om blidvädret håller i sig.

Vi hämtade foton idag också, de blev superbra! Många såg extremt gryniga ut i kameran men de blev ändå hyfsade i 10x15-format. Har satt in en del i album men måste skaffa ett till åt Lina så vi kan fortsätta samla foton av henne. Hon har två album med foton av bara henne, nu är det dags för det tredje. Blir kul att ha album att kika i, annars ser man ju aldrig på sina foton. Fick en del nya favoriter bland de sommarfoton jag tog midsommarafton 2006. Ska leta fram och lägga hit om jag kommer ihåg det.

Hmm... verkade inte fungera att hinta Hanna att komma hit så jag måste nog lösa julklappsleveransen på annat sätt... Kanske det blir tomtens renar som får fixa det?

Nu ska jag försöka lägga mig, smulan somnade så fort hon hittade kudden. Det blir en lång helg i Pijtstan, med massa roliga aktiviteter och roligt folk. Vi har rätt bra och trevlig släkt, både Mika och jag.

Sov gott!

Tidig morgon

Idag har jag redan hunnit med mycket, fastän det egentligen fortfarande är för tidigt för att säga att jag vanligen skulle ha varit vaken. Känns bra att ha klivit upp när jag inte kunde somna om, istället för att bara dra sig. Får se när Lina ringer och vill hämtas. Vi ska ner på byn en sväng och handla lite, det låter nämligen som att vi får besök idag.

Tippar att vi ska till Luleå också, egentligen skulle jag ha åkt till Boden igår men det blev inte av. Då får jag dra till storstan istället. Lina brukar gilla det också. Vi ska hämta hem en av mina kaniner och även några av Jennies. Hon ska nämligen åka bort över helgerna och kommer inte hem förrän efter Kistamässan i början av januari. Det är min favorittävling av alla tävlingar, man kan spana in alla högre klassade ekipage och träffa alla sina kompisar från hela landet. Plus att det är en gigantisk husdjursmässa, så man kan kolla på alla sorters djur. Nästa gång kanske vi åker. Lina vill ju gärna åka tåg till någon fler tävling har hon sagt.

Jag har slagit in ett par julklappar på morgonen också, Hanna och Danne har en som jag inte riktigt vet hur de ska få tag i. Men det krisar kanske inte, det går ju att få julklappar även efter jul. Det kanske är så man gör med lite halvstygga barn? Hihi

Nu ska jag fortsätta mitt morgonstök.

Snart



Bara sex dagar kvar till jul. Jag har en massa saker jag inte hunnit med. Som vanligt. Förhoppningsvis blir det trevligt ändå. Nu ska jag försöka få tag i en kompis så att jag lyckas skicka ett par kaniner till huvudstaden.

Ses!

Temperaturen är hög uti kroppen

Och det gäller även ute...


Hoppas att tomteland håller samma grader som när vi var där. Här är det plusgradigt och töväder. Bron har tinat fram och det droppar från taket. Tack Gud för all snö, men låt den nu ligga kvar, snälla! Jag vill ju ha en vit jul i år. Känns som att det kommer att bli kvar snö även om det skulle tina bort, men jag har hört talas om ett regnväder som skulle dra fram över bygden under veckan, kanske är det dags nu? Hoppas inte. Håll tummarna med mig!

Ont i halsen och hes röst, men Lovisa har lovat komma och fika med mig. Mika hade hittat några choklad- och mazarinsmakande fikabitar på affär´n så det ska hon få. Inga pepparkakor, för hon är nog tillräckligt snäll redan. Och tänk om kryddorna startar ett lavemang tätt följt av värkar? Det går ju inte! Jag vet att jag är lite hispig men jag hoppas att ungen föds på nyårsdagen. Knip är det som gäller fram tills dess!

Mika snarkar fortfarande, tänkte inte väcka honom förrän han vaknar själv. Det är ju så lugnt och skönt utan honom så här på morgonen. Plus att han faktiskt inte har haft sovmorgon en enda gång sedan han blev julledig. Kanske dags nu då.

Annars funderar jag på vad vi ska baka hos min moster Sara och kusinerna på lördag. Det blir pepparkakor i alla fall, och ett pepparkakshus. Funderade på mer knäck, det börjar sina i skålen på bordet. Kanske inga lussebullar. Har du något bra tips?

Jag skrev listening comprehension - nationellt prov i engelska, del två igår. Jag hoppas att det gått bra. Funderar på att delta på dagens lektion bara för att få veta resultatet. Det skulle visst bjudas på tårta har jag hört, så det är ju ytterligare en orsak att komma. Jag håller på att harva mig igenom den engelska roman jag påbörjat för att kunna analysera den. Än så länge är jag halvvägs ungefär. Suck. Jag måste få den klar SNART.

Sedan ska det skrivas ett fördjupningsarbete om vad som helst, men på engelska såklart. Har funderat på lite olika ämnen men tror att det kan bli ett arbete om högtiderna som firas i det kristna Sverige. Lite bakgrund och så vidare. Lina har ju undrat en del kring sådana saker så det kan ju bli lättare att förklara för henne också. Får se om det blir just högtider eller om det slutar med något helt annat.

Nu ska jag slå igång vattenkokaren så att Lovisa får sig lite kaffe när hon dyker upp. Ha det gott!

Lina och tomten



Lite rackig kvalitet men det får duga för nu. Ni ser ju hur fin smulan är, men liiite nervös...

Följ mönstret...

Det förefaller vara så att min inspiration tynar när Lina inte är här hos oss. Skenet bedrar dock, när smulan inte är här så ränner vi än mer än förr och då hinner jag helt enkelt inte skriva. Idag har vi köpt lite julklappar, vi gjorde slag i saken och hittade ett par finfina grejer för utomhus vinterlekar till Lini, och så hittade jag äntligen en grej till Hanna och Danne som inte är alltför tjejig. Hoppas jag...

Jag har även kommit ihåg att framkalla foton från vår finlandsresa, samt de foton som ska bli julkort, så förhoppningsvis hinner alla få dessa i sina brevlådor innan julen är här. Ska framkalla fler foton imorgon hade jag tänkt, från några av de cd-skivor jag har här hemma från tidigare när jag nyss köpt min kamera. Jag har faktiskt slarvat en hel del med framkallandet, så fotoalbumen gapar tomma.

Under helgen har vi varit i Kåbban, Biiga fick följa med och hon gnällde faktiskt bara lite när inte mamma var med. Jag trodde hon skulle vara betydligt pipigare. Innan vi hämtade henne hade vi haft Chappe och Chicko här, så Biiga tyckte att det doftade karl i hela huset. Hon var dessutom i löpen, så jag misstänker att det var en angenäm doft för henne...

En riktig karl - Chicko poserar ihop med Lina


Mamma var impad av Chickos good looks men personligen tycker jag att Chappe har snyggare, mer vägvinnande steg och medfödd elegans. Han dansar framåt mer än strävar, det är ju mer Chickos stil.

Snygg-Charles i viloläge


Jag och Biiga har även följt med Mika på jakt, men tyvärr denna gång utan att skymta en enda fågel. På väg till Kåbdalis såg vi däremot en hel flock med uppemot trettio orrtuppar. En mäktig syn när de i en enda gemensam rörelse rörde sig över träden. Jag lovar att Mika saknade sin bössa då!

I övrigt har vi det rätt bra, om än hektiskt så här innan terminslut och julledighet. Mika drar fötterna efter sig (inte egentligen, men han är redan ledig) och jag försöker plöja "A thousand splendid suns" - en engelskspråkig roman om afghanska samhällets kvinnor och deras vardag. Bra bok halvvägs igenom. Jag laddar för betygsättning innan jul, får se om jag lyckas få in alla uppgifter i alla ämnen.

Ha en trevlig kväll så kanske vi hörs av fler gånger innan veckan är slut!

Flänga och fara

Idag skrev jag nationella provets läsförståelsedel i engelskan. Jag hoppas att det gick bra, nästa vecka blir det listening comprehension och förhoppningsvis hinner jag lämna in de arbeten som krävs för att hinna få betyg den nittonde.

När jag var klar med dagens prov åkte jag Lina och Mika till Luleå för att shoppa en skjorta, slirre och ett par kostymbyxor. Herr fåfänga var mycket nöjd när han provade alla delarna hemma. Jag måste erkänna att det var riktigt snyggt! Inget slår en karl i kostym, i alla fall inte min karl.

På väg hem blev det ett pitstop hos morsan igen. Tack för en sådan fin mamma. Emma och Anton var också hemma, det var kul att se dem igen, känns som att det var ett tag sen. Fast det kanske var typ nyss. Mitt tidsperspektiv är inte det bästa. Mika och Lina verkar komma bättre överens idag än tidigare i veckan, Lina har varit så himla mammig och klängig och kritiserat Mika för allt han sagt och gjort. Idag har hon varit lugnare och då blir det ju lugnare runtom också.

Rea har åkt till Luleå. Hon ska flytta till Skellefteå till en tjej som tävlar aktivt. Jag hoppas att dom kommer att komma bra överens. De ska debutera på söndag ihop. Jag ser fram emot att höra resultaten, både för dem och även för Jennie som ska tävla mina kaniner.

Dagens bild blir en nisse med önskelista:

Plugg och hundvaktning på gång

Sitter på skolan nu igen. Det känns som att det var nyss men ändå länge sen sist. Jag har bara en lektion idag; bokföring. Det är ett ämne som är skitkul när man väl fattar men för mig har det gått trögt att förstå alla bitar i bokföringen, trots att det bara är grundkursen. Det kanske lättar småningom, intressant är det i alla fall.

Igår ringde mamma och inbjöd till fri bullätning. Hon hade bakat kanel- och vaniljbullar som smakade supergott! Tyvärr var jag väldigt hungrig men mamma råder bot på det mesta, vi hjälptes åt med en mexicanasoppa som precis som alltid var mycket god när den stod på bordet. Till och med Lina åt hela sin portion utan gnäll trots att hon egentligen inte gillar soppa alls.

Till helgen har mamma och mina mostrar och min morbror syskonträff, då ska jag och Mika vara barnvakt åt Biiga. Det blir spännande att se om hon tror sig att vara med oss i Kåbban hela helgen. Cillan ringde också och undrade om jag har hundpassarthänster kvar iveckan. Kanske kommer Chicko och Chappe på torsdag och stannar tills fredag. DET blir ännu mera spännande i så fall. Två hundar är ju svårare än bara en, särskilt när man inte känner dom till hundra procent. Men det går säkert bra, pojkarna är ju vana att var amed varandra och dom brukar vara snälla när dom är i Vistträsk.

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och fixa lite med hemtenten jag har kvar i företagsekonomin.
Wish me luck!

Lite mer av Jul i tomteland

Här ser ni de stora snögubbar som fanns på plats. Hälften av alla besökare hade dessa mörkblå vinterkläder, troligen hyrda då de allra flesta på plats liksom vi var turister, dock från andra varmare länder.


Lina väntade duktigt i kön till tidsbokningen för att träffa tomten.


Sedan var det väntan. Det tog cirka 2,5 timmar innan det var vår tur att gå in i de mörka gångarna i berget där tomten bodde. Bilder inifrån berget får ni inte, för där fick man inte fotografera. Jag ska försöka fixa fram bilden av Lina och Tomten så får ni se att hon har träffat honom - på riktigt! Under tiden vi väntade på tomten hann vi kika runt nästan överallt i tomtelandet. Vi såg flera slädar med renar, men åkte ingen.


Lina träffade först en liten ren som var tamare än de andra, sen skulle vi hälsa på en av renarna i raden av renar med slädar, men den försökte stånga sig genom staketet trots att den var bunden. Med förskräckta ögon och hjärtat i halsgropen gick vi vidare i tomteland.

Den snälla renen


Den arga renen


Efter diverse utfärder utomhus kände vi oss lite frusna och sökte upp ett café.


När vi kom ut igen hade det mörknat och det var supermysigt! Lampor överallt!


Vi spejade och gick in i ännu en av de affärer som fanns. Jag lovar att det var MASSOR av butiker som erbjöd souvenirer av diverse olika slag. Tomtens nissar var flitiga att erbjuda olika saker till försäljning.


Kanske kommer ännu fler foton småningom, åtminstone den fina bilden av Lina och tomten!
På återseende!

Hemma igen

Nu är vi tillbaka från det vintervackra grannlandet Finland. Vi har haft en händelserik helg och har hunnit träffa en hel del bekanta. Mikas mamma och pappa firade 38 år som gifta och bjöd på filé med gratäng och tårta som efterrätt. Vi har smaskat tunnbröd med gravad lax och Lina har även hunnit träffa tomten!  Vi har som planerat hunnit åka till Rovaniemi och det tomteland som finns där. Lite foton:



Lina och Mika hälsade på ett par av tomtens renar


Jag och Lina framför en av de gigantiska snögubbarna som fanns på flera ställen


Lina åkte rutschkana medan vi väntade på att få träffa tomten


Vi såg även hur långt det var till alla stora städer från tomten



Vi avslutar dagens inlägg med en tomtebild. Nej det är inte den riktiga tomten och hans fru.


Fler foton kommer senare.


Nu är det dags

Nu ska vi strax åka. Jag och Lina ska till stan idag, sen bär det av vidare till pappa för att lämna bilen, och sen vidare till Jennie med ett par kaniner. Därifrån blir det raka spåret till Övertårneå, kanske till och med direkt till finska Jolanki. Mikas föräldrar kanske skulle dit över helgen nämligen. Datorn följer med och har ni tur så blir det uppdateringar även under bortaresan.

Lev och må!

Jul, jul - strålande jul

Haha, nu tror ni kanske att jag fått slag, men jag har "bara" köpt Peter Jöbacks nya julskiva. Tyvärr insåg jag då att det inte är mina skivor som varit för slitna och repiga, utan det är faktiskt cd-spelaren som lämnat in. Dags att önska en ny då med andra ord. Jag hoppas att Mika har en som funkar bra. Skivan låtar bra på datorn, även om det inte är lika omfamnande ljud på den som på de ordinarie högtalarna.

I morse när jag kom på skolan (i god tid för en gångs skull), satt det uppe en lapp som meddelade att min lärare var sjuk så jag hade inga lektioner under dagen. Läste lite läxor istället och så åkte jag till ICA och köpte julmust för fem kronor per flaska (+pant) och även lite ingridienser till julgodiset över alla sorter: Knäck. Den ska strax kokas, tänkte ha den klar när Mika kommer hem.



Ska ut senare idag och skotta lite kramsnö från entrén ooch även förbereda transporterna för imorgon. Två av kaninerna ska till sin fodervärd så de får komma ut och tävla trots att jag bestämt mig för ett tävlingsuppehåll. Jag har lovar pappa en transportbur också så att hans misse kan åka mellan honom och den som sköter den då han är borta om veckorna.

Har du inte skaffat Jöbacks julskiva så rekommenderas den.
Nu ska jag fixa extraknäcket!

Klart och betalt

Frasse i sin ungdoms dagar


Nu har vi varit hos veterinären. Det visade sig vara så som jag befarat. Frasse hade två vassa hakar på insidan av sina kindtänder. Hakarna och lite av slitytan på kindtänderna slipades ner och nu borde han kvickna till och äta rätt snabbt. Inte konstigt att han inte velat äta hö ordentligt, det har gjort ont! Nu återstår bara att kolla med ägaren hur hon vill göra med honom. Troligen kommer tänderna att måsta slipas varannan månad livet ut på honom, något som de flesta kaniner upplever som värre och värre för varje gång. Jag vet vad jag skulle ha gjort, men han är ju inte min.

Vi har strömavbrott just nu, det blev väldigt tyst och stilla här hemma. Inte ett enda litet brummande från elektriciteten. Funderar på att promenera en sväng. Kanske blir när Mika kommit hem. Får se.

Hej mitt vinterland!

Idag SNÖAR det igen! Det vräker ner utanför, landskapet håller fem minusgrader och ser mycket inbjudande ut! Jag ska ut och skotta senare, det är så kul! Vi har redan tonvis med snö och nu blir det ännu finare!

Se förra vinterns välskottade gård


Igår kväll promenerade jag och Mika till Lova och Johnny, på min inrådan. Mika höll på att somna i soffan vid åttatiden igår igen, så jag tyckte att vi kunde gå en sväng. Lovisa fick ta den ljusa jackan som mormor bytt dragkedja på, den rymde tjockmagen bättre. Spännande att det drar ihop sig och närmar sig för lillkusin till Lina! Det blir garanterat den sötaste bebisen!

Jag drar till veterinären idag, sen blir det lektion i en och en halv timme, och därefter ska jag hem igen. Håll tummarna för Frassemannen att han blir bra, han är så social och mysig så det vore en skam om han inte gick att få till.

På återseende!

Drömmen

Idag har jag hittat drömhunden. Jag tror jag måste ställa mig i kö på en sådan här. Kenneln ser bra ut också, de verkar ha fina hundar och inte alltför många kullar per år. http://www.dressedforsuccess.se/ är adressen, de har även bruna, svarta och vita valpar ibland, men silver är något alldeles speciellt. På bilden som lånats av kenneln är det Lizz. Hon ska paras under vintern 2009 / våren 2010.

Drömhunden


I övrigt har det varit en rätt bra dag, Marie och Arvid kom förbi, liksom hennes syster Lisa och min syster Lovisa. Sen dök mormor upp, jag hade lovat henne skjuts hem. Fick lite paltsmet och rimmat fläsk av mormor så grytan står och puttrar på spisen nu. Mika säger att han ska äta massor av palt.

Igår följde jag med mamma till stan. Lina fick sig en adventspresent; jag hittade hennes outfit inför jul- nyårs- och bröllopshelgerna som stundar framöver. Bilder kommer när Lina fått på sig kläderna och jag ser att de passar. Det blev en klänning, en pälskantad bolero och glittriga tights och såklart matchande silverskor för inomhusbruk. Sjalen som jag stickat på är också klar, och klänningen är tillsydd så att den sitter som ett smäck.  Nu har jag påbörjat en guldsjal som ska bli lite fyrkantig. Den blir mjuk och fin. Ska få tummen ur och se till att fota alltihopa.

Ska till veterinären imorgon för att slipa tänderna på den gammelgubbe jag har här hemma. En kille som tagit dubbla SM-guld i längdhopp (280 cm) och hoppat 80 cm i höjd. Han är även champion i alla fyra SM-grenar. Jag hoppas att det bara är tänderna som spökar, i så fall så blir han finfin efter veterinärbesöket. Blir han i form igen kanske vi kan börja hoppträna lite smått på små låga hinder. Frasse är inte min, han bor här på foder tills vidare, han är supermysig och otroligt personlig.

Annars så försöker jag ta vara på den här härliga tiden med snömängder och härligt väder.
Se till att du gör det också.

RSS 2.0