Soliga fredag

Idag leker livet, vädret är underbart och stillheten i hemmet är härlig. Har pysslat lite med disk och sådant, Lina har kommit och vi har myst nästan hela dagen. Jag har även kommit på att det är dags att börja leta sysselsättning för sommaren, så jag har lyckats be mina kompisar om tjänster. Toppen att ha vänner som lägger goda ord för en!

I morse kom Marie och Arvid förbi, han var superglad och mycket intresserad av Majsan. Att dra katten i morrhåren var en riktig höjdare! Maja var nog inte så nöjd men härdade ut, man får ju stå ut med en del saker med småbarn. Han fick lite bröd att plocka i sig och Lina hjälpte gärna till att få in brödet i Arvids mun när han inte lyckades så bra själv. Hon gillar Arvid, det gör jag med.

Jag och Lina åkte en snabbis till Linas kompis Sofia, det är så trevligt att åka dit, det är ofta fler mammor och ungar där, så men kan surra och umgås. Mycket kul. Lina tog med sig Tilde därifrån när familjen i huset skulle åka iväg, så just nu leker dom för fullt i Linas rum. Mika är i Pitstan, blir spännande att se om han hittade det han letade efter när han åkte. Han skulle på shoppingtur förhoppningsvis...

Ikväll blir det Kåbban, låter som att det blir fullt hus hela helgen, alla som brukar vara där kommer, plus några fler, så det blir kul. Innan vi åker dit ska vi dock till Kim hos mamma och Steffs, det är kalas där, för att Kim har blivit ett år äldre. Tiden står minsann inte stilla!

Snabb uppdatering blev det här, lite roligare kanske det blir nästa gång, med foton och sådant. På återseende!

Mums!



En halv liter kolasås senare längtar jag tills det blir kväll...

Det går undan

Nu har jag färdigställt två tröjor, den ena får ni se nu, men den andra får ni se när Chess har fått den. Jag hoppas att han kan ha den så att den inte är i fel storlek. Då måste jag ju hitta nån annan hund som kan få den. Maja har agerat modell på denna gröna, men den är tänkt till en lite slankare varelse än min numera feta inneboende kisse. Maja tyckte att den var för trång för att röra sig i, hon vinglade lite, så hon blev av med den rätt snabbt. Jag ska prova ut bakbenspassningen till Chess tröja på Majsan, så kan han ha den är han i samma proportioner som min katt...


En springande grästuva?


Cilla är på väg hit, vi ska ha en pysselkväll då jag stickar och hon gör någon annat sorts handarbete. Hennes syrra Sara kanske också skulle komma. Blir jättekul. Planerar glass med hemkokad kolasås till "vickning". Blir mumsigt!

Igår var vi i stan och då fyndade jag mössa, vantar och halsduk i vitt för totalt bara 70 kr! Gissa om jag var nöjd?! Nu ska jag bara hitta en matchande jacka/kappa att ha till. Kanske det blir den jag syr själv? När nu tid råd och lust behagar dyka upp...

I övrigt så fortsätter "släktforskandet", jag har bland annat hälsat på min pappas mamma Margrethe för första gången på cirka tjugo år. En mycket intressant upplevelse. Min farbror Keith följde med och visade vart hon bor nuförtiden. Blir spännande att se om vi lyckas dra igång intresse och engagemang för en släktträff sommaren 2010. Vore kul!

Nu ska jag diska lite så vi kan fylla på med mer disk ikväll. Ha det gött!

Yohoo

Idag är det tvättardag, städardag, putsardag, fixardag, stickardag, you name it!

(Bilderna lånade från www.kladvard.se)

Igår kväll kom jag hem ganska sent. Jag hade skjutsat Lovisa och Alva till Sunderbyn, lillan har fått en rejäl förkylning som satt sig på slemhinnorna i halsen, vilket lett till att det piper och rosslar när hon andas. Hon fick inhalera adrenalin och blev bättre nästan direkt men fick stanna kvar för fler inhalationer med lite tids mellanrum. Det är så skönt att kunna hjälpa till med något, och ännu skönare när man ser att hon får lättare att andas. Jag vet hur det känns att inte få luft.

På väg hem från Sunderbyn körde jag isvägen. Det är häftigt att det fortfarande finns ställen där det egentligen behövs en bro, men där det är färjöverfart om sommaren och isväg vintertid. Man får inte glömma att ta av bilbältet när man kör över, utifall att. Och komma ihåg att ta på bältet igen när man är på andra sidan!

Hos Mia var det trevligt som vanligt. Steve var busig som aldrig förr (jag fick till och med bjuda honom på godis!) och jag och Mia stickade som ena andra stickmaskiner. Jämförde mönster och stickfasthet, färger och kombinationer. När jag kom hem efter besöket i Klövern hade jag trott att jag skulle vara trött, men icke!

Fram med kattlådan, byta kattsand, röja tvättstugan från skrot, tvinga igång Mika (han erbjöd sig faktiskt själv) att hjälpa till, tvätta, dammsuga, röja, röja, röja, kasta, kasta,kasta. Det blev riktigt fint när det var klart, skillnaden går inte att med ord beskriva. I morse skulle jag lägga tvätten i torktumlaren. Hmm. Luckan gick inte att öppna. Tömning, centrifugering, tömning, centrifugering, tömning... Inget hjälpte. Efter en timmes pysslande och lirkande med min bästa maskin fick jag syn på en intryckt knapp. Ej centrifugering. Tryckte ut knappen och vips funkade tvättmaskinen igen! Hurra!

Nu ska jag ta det lugnt en stund och njuta av att vara hemma. Det ser ut att bli en fin dag.

Så det kan gå...

En dam kliver in i en zooaffär, får syn på en papegoja och blir genast förtjust i fågeln.
- Ursäkta, kan papegojan prata och är den till salu? frågar hon
- Jadå, den både pratar och är till salu. Men jag måste nog varna er.. Uppfödaren drev en bordell så gojan kan ha snappat upp lite fula ord och så.
- Jag är inte känslig och mina barn är stora nog att klara ett par fula ord. Jag köper den!



Hon kommer hem med papegojan och placerar den på ett bord i vardagsrummet. När hon tar av skynket från buren kraxar fågeln till och säger
- Wow! En ny bordell och en ny bordellmamma!
- Jag är inte nån bordellmamma och det här är inte någon bordell, svarar damen och skrattar lite för sig själv.

En liten stund senare kommer damens två döttrar hem och går in i vardagsrummet för att titta på papegojan.
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma och två nya horor! kraxar papegojan. Flickorna blir först stumma av förvåning men efter en liten stund skrattar allihop gott åt det hela, eftersom de trots allt kan se det roliga i situationen.

Nån timme senare kommer maken hem och går in till sin familj i vardagsrummet varpå papegojan utbrister
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma, två nya horor men samma gamla kunder! Tjenare Sverre, hur är läget ?

Äntligen hemma!

Det blev en övernattning i soffan på jobbet inatt. Jag vaknade vid tio av att Emma väckte mig och tyckte att vi skulle åka hem. Bra plan. Natten gick mycket bra, jag tror att jag kört rekord, det var länge sen jag lyckades dra in så bra till dagskassan. Känns riktigt gött när man ju kör åt morsans karl Stefan (som fortfarande har världens bästa bil).



Idag funderar jag på att åka till Boden, det är så länge sedan jag var där sist. Får se om det blir av. Måste ju ringa dom man tänkt hälsa på och kolla om de är hemma. Annars är det ju lite onödigt att åka. Jag har hunnit förbi i Lappur och sniffat på lillan idag. Hon är så fruktansvärt SÖT!!! Här har hon fått en ny overall av sin (och Linas) mormor:



Jag stickar vidare som vanligt, har bara en liten liten detalj kvar på mitt senaste verk, återkommer med foton när det är klart. Tills dess vill jag visa hur duktig Lina är, hon har stickat den här halsduken åt sin lillasyster Klara (bara med lite hjälp av mamma, mormor och farmor. Lina stickar stenhårda maskor och har faktiskt ett oväntat stort tålamod. Hon gillar som synes färger. Klaras halsduk är den som syns på de två första bilderna här nedanför. Lina håller nu på med ett lite mindre projekt, den här gången ska det bli en halsduk till gosedjuren. Den påbörjade halsduken är den sista bilden i raden. Bilderna nedanför har Lina fotat själv. Hon är duktig på att ta kort.


Wow!

Nu vill jag göra lite reklam för kaninhoppningen! Klicka in här, på SVT:s hemsida och se ett bra reportage från Västerbottens Kaninhoppare där jag brukar tävla. Det var ett av de bättre reportage jag sett om "min" sport.


Åttafaldiga SM-medaljören Wendi som jag fött upp

Nu ska jag strax iväg och jobba. Ha det!

Vaknatt

Jag väntar och väntar. Min käre kollega, den där Östen, är just nu på Kallax och väntar. Väntar ännu mer och väntar lite till. Planet är kraftigt försenat men de borde ju komma innan natten blir till dag i alla fall. Det här andrabilspasset verkar bli ett riktigt maratonlopp, ja nästan ett nattskift! Så snart Östen är tillbaka ska jag nanna kudden. Kanske till och med på jobbet. Får se hur det blir, men min egen säng är ändå skönast, fastän den är tom just ikväll. Mika är i Kåbban hela helgen. Själv. Det förefaller bli ett singlarnas veckoslut.

Just nu i min pysselvärld håller jag på med fyra olika stickningar och en del tankeprojekt. Ska nog försöka sy något med min Husqvarna Automatic snart. Till veckan drar jag och Lova till Boden på äventyr, Alva får också följa med såklart. Vi ska bland annat försöka hälsa på någon släkting och kanske min vän Ullis också. Det var så länge sedan sist.

Vi är även bjudna på lunch hos vår moster Sara på onsdag, så det blir gott hoppas jag. Sara brukar vara bra på det där med mat, hoppas det blir lika gott som vanligt även denna gång. Jag funderar på att ta med någon stickning och se om det kan passa till Celines kompakta uppenbarelse. Hon är ett riktigt pälstroll hela hon, men det är ju inte så konstigt. Är man en dvärgspets så är man. Urgullig dessutom!

Nu ska jag räta ut mina krumma fingrar och strunta i min begynnande ledgångsreumatism. Jag måste få någon stickning klar! Hej hoj!

Ny favorit!

Ni måste testa denna om ni inte hunnit göra det ännu. Av alla glassar är denna lätt den godaste! Magnum Colombia aroma, med krispigt kaffesmakande chokladöverdrag. Try it. You´ll like it!


Flitens lampa lyser

Idag blev en grej klar som jag stickat. Det var ganska pyssligt, men det är så kul med mönster, då räntar det efter lite grann. Man ser att arbetet snabbt växer fram och blir fint. Har fått en del beställningar men vet inte om jag orkar göra allt. Får se vad jag orkar och hinner. Det är ju roligast att göra minitröjor, det går ju snabbast. Bjuder på lite bilder.


Liten valptröja


Liten stilstudie: underifrån och rakt uppifrån. Verkar vara bra passform. Måste se den på en riktig valp också. Lägg märke till matchningen!

Mika vill tydligen umgås nu, så det är bäst att jag sliter mig från internetvärlden.
Ses!

Soliga söndag





Idag har vi avnjutit den strålande vinterdagen med en härlig promenad. Lina ville att Sofia skulle komma på besök, men hon hade redan främmande. Som tur var så var vi också välkomna. Vi tog bilen dit och väl där var Tildes mamma också där, och samtidigt med oss kom Emanuel och hans lillasyster och föräldrar. Rena rama barnträffen med andra ord! Ungarna busade och de vuxna surrade. Som vanligt kan man säga. Vi bjöds på tårta och gofika och jag tappade räkningen på allt gott kaffe jag drack. Härlig eftermiddag!

Mika kom äntligen hem ikväll, hel och i ett stycke till och med! Han har gjort Lina klar för kvällen medan jag och Biiga gick yttergatorna i byn. Väl hemma blev det ett parti Fia med knuff, i vilket Mika segrade och jag kom tvåa. Lina förlorade. Det vore kul om hon kunde begåvas med lite tur också så att hon får vinna någon gång. Hon blir så lycklig då.

Ikväll blir det TV-mys i soffan, och därefter en tidig kväll. Tror jag.

Återfunna släktingar

Ära vare Facebook i höjden och fred på jorden. Jag har hittat tre kusiner och en faster på Facebook ikväll! Häftigt. Jag tycker att det är lite kul att höra vad de pysslar med nuförtiden, då man så sällan träffas. Jag minns inte ens när vi sist sågs.

Jag har blivit mycket för släkten och familjen på sistone, håller på att planera en dubbeldate á la syskonträff, där alla mina och alla Mikas syskon med respektive och ungar, samt alla föräldrar med respektive är välkomna. Typ som en minifest. Fast den bli ganska stor eftersom att vi båda har fyra syskon var, som knappast lär vara singlar till sommaren. Plus en del snorisar. Blir jättekul! men vi avvaktar med datum tills det blir sommar, eftersom att vi kan vara på den gigantiska altanen då. Blir toppen. Grillkväll och sommarmys!



Tidig kväll ikväll... Jo pyttsan!
Godnatt!

Trött

Ikväll lovar jag att lägga mig i tid. Jag är så rejält sliten att hälften räckt! Två barnkalas för Lina och sen hälsat på ytterligare ett hushåll. Jag är impad av allt man hinner med. Har hunnit fylla lillsyrrans frys med diverse gott från mamma också. Biga sover över ikväll. Hon är väldigt fin men äter nästan inget. Synd, för hon är inte direkt tjock...


Biiga är av rasen finsk lapphund.

Tack Esa och Lotta för en trevlig eftermiddag! Bra mat också ;-)

Kalasdag

Varma kramar till alla mina vänner på alla hjärtans dag!

En hjärtligt fin tårta

Idag är Lina bjuden på kalas hos sin kompis Sofia som ska gå samma klass som henne till hösten. När vi kom dit klockan tolv var det fullt hus och massor av glada ungar som sprang omkring. När det hade serverats pizza till de barn som ville ha så vågade faktiuskt Lina vara kvar själv en liten stund! Jag ska hämta henne vid två. Härligt!

När hon varit klart på Sofias kalas drar vi till Öjebyn, där Mikas brorson Elias firar sin femårsdag, dit är vi också bjudna. Vi kanske stannar i stan, vi får se hur det blir med den saken. Biiga bor här under helgen, mamma ska till huvudstaden för att se Jonny Bergmans insats i Singing Bee. Blir kanske nån extra promenad med Biiga under helgen, hon gillar att få följa med sägs det.

Nu ska jag fixa i ordning lite innan vi åker. Ha det!

Snart är hon en tandlös gumma...

Idag hände det äntligen!


Som hon har väntat!

Inte bara jag

Idag hämtade jag Lina vid tiotiden. Hon hade en present med sig till mig då det snart är Alla hjärtans dag. Det doftar gott om ljuset också.



Det är inte bara jag som svävar verkar det som. Idag fick jag veta att det finns en som älskar mig. Egentligen visste jag redan det men jag blev så himla glad av sättet att få veta det på. Mika är inte hemma, så han såg till att ordna leverans av blommor istället. Älsklings!





Jag är lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig!


Saker att göra

Tänkte dela med mig av min lista av saker jag vill göra med mitt inspirerade sinne, utan inbördes ordning:
  • Sy en snygg damkappa med pälsfodrade kanter
  • Sy matchande pälsmössa och muff
  • Färgbyte i vardagsrummet (ev lite stiländring också, men bara liiiite)
  • Sy nya gardiner till vardagsrummet
  • Sticka en mössa
  • Sticka en väska
  • Sticka en hundtröja (eller tydligen flera...)
  • Sticka en drakhalsduk till Smulan
  • Inreda en läshörna i vardagsrummet (ojdå, jag måste köpa en fåtölj och en snygg lampa)
  • Måla några snygga tavlor (men har inte kommit på motiven ännu)
  • Rita av Lina igen
  • Tapetsera om i sovrummet
  • Uppfinna något (men jag vet inte riktigt vad)
Ja, listan fortsätter faktiskt....
  • Måla lite akvareller
  • Tova sockar/tofflor och dekorera med broderier
  • Sy söta väskor
  • Sy en klänning eller två till Lina
  • ÅKA PÅ IKEA!!!
Eftersom att jag bara har två händer och dygnet bara har 24 timmar så har jag faktiskt fuskat. Jag har börjat fiska hos mina kontakter för att se om jag kan få hjälp med vissa av punkterna. Hoppas.

Nu ska jag försöka få ro i sinnet och somna. Godnatt!

Rosa moln

Som ni märkt så har min vardag den senaste tiden varit en aning ulligare och mer ljusrött tonad än vanligt. Jag erkänner att jag har det riktigt gott nuförtiden. Nu fattas bara några små detaljer för att allt ska riktigt falla på plats ordentligt.

Inspirationen flödar också och skaparandan är riktigt på topp! Tiden räcker inte till allt pysselkul jag vill hinna med. Ikväll har jag grävt fram en av mina båda ärvda symaskiner. Den här har jag inte ens kikat på innan, bara ställt den i tvättstugan och inväntat ork och inspiration. Gissa om jag blev glatt överraskad när till och med instruktionsboken fanns kvar?!




En raritet i toppskick, väl använd men med alla delar kvar.

Nu letar jag diverse mönster så jag kan sy det jag känner för här framöver. En makeover hemma kanske? eller något plagg? Det får tiden utvisa. Just nu kliar det i fingrarna att få sätta igång. Hoppas att maskinen funkar så bra som den ser ut. Hehe. Den är ju till och med min älsklingsfärg!

För mina vänner med små hundar

Kunde bara inte låta bli att dela med mig av det här underbara mönstret som man faktiskt kan anpassa efter hundens längd, man stickar nämligen från halsen och neråt. Marie, dags att du lär dig sticka?

Stickad hundtröja med norskt mönster
Klicka på  bilden för mönsterbeskrivning.


Ska grubbla vilken hund jag ska sticka åt när jag om några år stickat klart till alla barn runtomkring. Lina börjar ju också vilja ha något stickat, så jag måste ju prioritera lite... Har en idé om en kul stickad halsduk som jag tror att hon verkligen skulle gilla.

Och så har jag hittat en helt UNDERBAR väska som jag ju bara måsta ha! Kan inte bestämma mig vilken färg jag vill ha men jag hinner fundera medan jag stickar allt annat klart. Som sagt, inspirationen fattas inte. Även denna bild går att klicka på för att få fram mönstret.



Nu ska jag iväg en sväng, hoppas jag kommer framåt i mina stickningar. Det är skitkul att se hur arbetet växer fram. Lite långsamt går det men det är roligt!

Ha det gött!

Inspiration...

Ikväll har jag googlat runt lite och hittat massa roliga saker jag vill sticka. Ville mest av allt hitta ett mönster till en mössa med två öron/tofsar men det verkar svårt. Vore kul att sticka en sådan mössa till Lina. När man klickar runt på olika sidor hittar man snabbt favoritsidor, min favvo blev direkt http://www.garnstudio.com/ Gratis mönster, bara att skriva ut och börja stickandet!

Hittade en häftig mössa också, ska sticka den när jag ids ta tag i det hela tänkte jag.
Klicka på bilden så kommer du direkt till mönsterbeskrivningen:


Nu ska jag nanna kudden!

Fullt upp

Jag har hunnit hälsa på min mormor och morfar. Mest mormor, för morfar kom inte hem förrän jag precis skulle åka. Det blev en snabbsväng den här gången men nästa gång får jag åka lite tidigare så hinner jag ju stanna en lite längre stund. Jag gillar min mormor. Hon är så himla snäll och glad.

Igår kväll blev det lite jobb, jag fick köra taxi, och det blev den bästa bilen igen! Stefans Audi Allroad går inte av för hackor! Man blir glad bara av att sätta sig i den! Ska snart åka och hämta min upptinade Toyota hos Steffs, den har fått bo på lyxhotell med golvvärme under natten. Inte dumt. Nu kanske man ser ut för något även i den.



Min vän Mia är på förlossning idag igen. Sist jag hörde något hade Viv fått två tikvalpar. Gissa om man blir bebissugen?! Alltså efter en valp... Jag skulle gärna vara med under en födsel av valpar, har "bara" sett kaniner, kossor och katter fått små. Dags för att få vara med något annat djur än ett som börjar på k?

Nu ska jag svischa iväg till Flurheden. På återseende!

Att ha humör...

Som många vet så har jag ett rackarns humör. Ett som ibland ställer till det för mig. Den här gången hann jag inte avreagera mig som tänkt, men vill berätta för er vad som hänt.

I lördags vaknade jag och Mika på Piteå Stads Hotell. Vi åt lyxig hotellfrukost av högsta klass och funderade ut vad vi skulle hitta på därnäst. Vi kom överens om att semlor var en god idé, och att Esa och Lotta med ungar säkert skulle uppskatta detta lika mycket som vi. Sagt och gjort. Vi begav oss till ICA för att köpa. Mika väntade i bilen, och jag skyndade in.

Till att börja med blev jag lindrigt irriterad när det inte verkade finnas en enda semla i hela butiken. Med lätt irritation i rösten frågade jag en ung manlig expedit om de hade semlor och i så fall var? Det visade sig att de stod placerade i en speciellt uppmärkt kyldisk precis bredvid de andra nybakade bröden som butiken hade att erbjuda. Väl synligt, nästan mitt i gången dessutom. Hmm.... Ibland är jag tydligen blind. Som tur var kom jag ihåg att tacka så mycket för hjälpen och tog sedan en trave semlor med mig till kassan. Halade fram kundkort och bankkort.

När det skulle betalas bad jag om att  få två hundra kronot utöver summan. Inga problem. Knappade in koden. Medges ej. Vad? Bad om att bara ta på summan, 100 kr, men kassörskan råkade ta 200 istället.  Ingen fara tänkte jag, jag hade ju gott om pengar på kontot. Medges ej. Igen. Men vad fan? Kassörskan blev lite generad men knappade in enbart summan. Medges ej. Jag var ju så noga med koden, och är det fel kod brukar de ju säga till? Ringde telefonbanken, jajjemän, där fanns kosing. I entrén till butiken finns en uttagsautomat, så jag stövlade dit. In med kortet, tryckte koden, valde summa och kvitto. "Kortet behållet. Kontakta banken för utredning."

Ilskan steg inom mig. Rådlös är det sista jag blir, och jag SKULLE ha semlor. Stövlade med arga steg till bilen, bad Mika om en peng och betalade det parkerade kvittot i kassan. Bestämde mig för att genast på måndag morgon ringa banken och KLAGA. Pengar på kontot och ändå gick det inte. Nog är det något som är en aning fel då. Semlorna smakade bra hos Esa och Lotta, och helgen fortskred.

Söndag vaknade jag sent, det hade ju varit ett långt och händelserikt veckoslut. Jag skulle precis ta min morgonmedicin och kom ihåg att den ju låg i väskan jag haft med mig ut under helgens festligheter. Öppnade väskan. Däri låg ett kort. Ett bankomatkort prytt med en bild av världens sötaste unge. MITT bankomatkort. Tankarna flög snabbt genom huvudet, det vill jag lova! Trolleri? Njae... Med tanke på hur trött jag måste ha varit så är det mer troligt att jag försökt betala semlorna med något annat kort.

Jag uppfylldes av ett bubblande skratt och tänkte "typiskt mig!" När jag visade kortet för Mika fattade han först ingenting, sedan skrattade vi ihop. Rejält. Tänk vilken min de ska få när de hittar ett H&M-kort eller medlemskort i Prickard-klubben i bankomaten! Det är sådant man får bjuda på.

Sensmoral: Tänk först, handla sedan. I dubbel bemärkelse. Konrollera att du själv gjort allt rätt innan du hetsar upp dig och blir arg.

Troligen har jag inte lärt mig någonting av denna anekdot, jag lär bli lika arg nästa gång. Men kul var det.

Lite om helgens bravader

Så var vi hemma igen. Det har varit en toppenhelg hittills, med härlig femtiårsfest inkluderande bowling och fantastiskt god middag. Jag vill verkligen rekommendera Golden Dragon i Piteå där vi käkade allihopa. För er som inget vet om helgen så kan jag berätta att vår pappa fyllde femtio år i maj förra året. Eftersom att han är egen företagare (Gräsetableringar i Piteå AB) så är hela våren, sommaren och hösten fylld av arbete. Dessutom hade gubben ifråga frånsagt sig all eventuell uppvaktning och rest iväg till fem olika positioner på en gång. Vid tillfälle ska jag fråga efter ritningen till uppfinningen som tillåter kloning.

Jag och Mika hade äran att fullfölja uppdrag hämtning av födelsedagsbarn. Herrn ifråga var ytterst nervös för vad som komma skulle, och var mycket fundersam över att han tydligen skottat gården i onödan. Skulle inte alla komma hem till honom? Hmm...
Snart insåg han att vi skulle till Öjebyn. En ladugård? Ett stall? *Tur*, bara Frida som lämnade några burar, resan fortsatte. Hmm... Verkar som att vi åker in i stan... Nolia? Aha! Det blev visst Norrmalmia. Hoppas de inte tror att jag ska uppträda inför alla människor! Labyrintgång... Uppåt... Neråt... Bowling!

När det gällde bowlingen vann Mika första omgången över mig i vår interna kamp om högst poäng. Andra omgången fick han pisk så det sjöng om det. Härligt. Han hävdar att han ändå var bäst eftersom att hans totala poäng var högre än mina när vi var tvungna att avbryta spelandet. Jubilaren gjorde ett grymt jobb och ingen anade att det var debut i sammanhanget för allas vår nu femtioåriga pappa. Detta avslöjades först nästkommande dag. Han var glad att inte komma sist, men jumboplatsen försvarades till sista blodsdroppen av annan, av hänsyn ej namngiven person...


Petter försökte tappert hålla ett fint tal för vår pappa, men efter mycket fniss och fnitter från åhörarna gav han upp. Förlåt brorsan. Du är bara så himla söt. Precis som alltid.

På Golden Dragon var vi bänkade vid halv nio eller niorycket, och middagen beställdes in inför våra hungriga blickar och dreglande munnar. Jag och Mika avnjöt löjromstoast till förrätt, Mikas huvudrätt bestod av stekt röding med häftigt panerad potatis. Min huvudrätt blev fyra små rätter, men efter en stund insåg jag och Hanna att det blev ju fem små lättel istället. Förrätt räknas tydligen också. Vitt vin för mig, men Mika trivs bättre med malt, jäst och humle, så han nöjde sig med en liten svag i motsats till Sandmans-ärdet som drack stora starka allihop. Alva är ju också en Sandman men fick denna gång bara välling.


Från vänster: Mika, Johnny, Petter, Cilla, Emma, Pappa, Danne

Fantastisk mat, härliga bordskamrater bestående av hela Sandmans syskonskara á fyra systrar och en bror, alla med tillhörande respektive gjorde kvällen mycket lyckad. Efter avslutad måltid begav sig Emma, Lovisa och Johnny hemåt medan de lite coolare och häftigare i sällskapet rundade av sammankomsten på en lokal pub/disco. Pappa verkade nöjd att ha sluppit släpvagnsfärd längst Sundsgatan, den spar vi till nästa decenniefirande. Då ska vi slå på stort, kanske blir det till och med öppet hus? Bara farsgubben inte är så blygsam så ska vi se vad vi kan ordna.

Av hänsyn till Mikas släkt och pryda vänner berättar jag inte vad vi gjorde efter puben. Ni med någorlunda gott minne vet ju att vi hade hyrt in oss på Piteå Stadshotell. Underbart rum med världens skönaste sängar, bubbelbad (som vi testade kring två på natten i det lyhörda rummet) och platt-TV. Sweet! Lördagsmorgonen inleddes med snabbdusch och sedan hotellfrukost. Ett fyrstjärnigt hotell som detta har en fantastisk frukostbuffé! Rekommenderas varmt!

På återseende!

Ikväll smäller det!

Ikväll bär det iväg! Vi ska fira av pappa som fyllt femtio år, alla syskonen med respektive ska vara med, och så Alva såklart. Hon är lite liten att ha barnvakt än. Det blir en helbra kväll som ska avrundas här:

Bilden är lånad från Stadshotellets hemsida.

Visst ser det fint ut?! Längtar tills ikväll! Ses!

SVETTIGT!!!

Oj vad det har snöat idag! När vi kom ut på bron föste dörren upp en snöhög mitt framför våra fötter. Bilen var ett vitt snötäckt berg och vi fick pulsa fram för att kunna ta oss in i bilen. Trots besvärlighetsgraden är det härligt att slippa se den snötäckta mark som blivit smutsgrå och ful efter lång tids användande.



Lina har varit på teater med dagis idag, och när vi kom hem började snöröjningen. Vi skottade framför garaget, framför burarna och på bilens plats. Skottade framför bron och gjorde nya fina vallar som inramning. Just nu vilar vi lite. Lina stickar och jag ska strax ta itu med resterna av gårdagens disk. Lina har faktiskt diskat det mesta men sparade bestick och knivar till oss vuxna att fixa. Ska se till att fixa det så att det är fint när älsklingen kommer hem. Ojdå, ja ni hörde rätt. Jag lever just nu i en rosa bubbla med blomtäckta skyar och är faktiskt ganska kär. Tur att jag har så bra smak på killar.

I helgen ska jag och Mika unna oss en romantisk weekend då vi bara ska bry oss om varandra och ta det lugnt. Hotellövernattning och bio som det ser ut, beror lite på vilka filmer som visas. Mika vet att utnyttja min sinnestämning till det yttersta. Bra för mig. Jag är inte sen att haka på. Man kan säga att den här helgen blir vår alldeles egna allahjärtansdag-helg. Den riktiga dagen ska ju Mika tillbringa i fjällen med sina bästa älskare som även de sviker sina respektive till förmån för grabbgänget. Det är ju nu inte riktigt hela världen, Mika gottgör med råge tycker jag. Blir härligt att bara vara med varandra ett tag.

Nu ska det städas lite. På återseende!

Lite annat än tänkt...

Jag hade tänkt skriva lite om Mikas födelsedagskalas men eftersom att jag inte har någon bild sedan dess blir det lite svårt. Jag avvaktar tills Anne mailar mig tårtbilden som var så fantastiskt fin. (Anne: Om du undrar vilken mail jag har så är det [email protected])

Tills dess att jag får lite bildmaterial tänkte jag låta er se några foton sedan sommaren 2008. Åh vad jag börjar längta efter grönt gräs, soliga nätter med ljumma sjöar och härliga nattvak. Här är några foton från en utflykt jag och Lina gjorde tillsammans med hennes blivande klasskompisar Tilde och Sofia. Vi åkte till den härliga sandstranden med långgrunt vatten så långt man vill som ligger precis utanför Vistträsk i förorten Vistbacka. Har du aldrig badat där förr så passa på i sommar! HÄRLIGT! Den dagen vi var där var det lite molnigt, men varmt och fint ändå.


Lina med spaden i högsta hugg, full fart ner mot vattnet




Vill även dela med er några lustiga fördelar med att ha barn; man får alla möjliga roliga vardagshändelser på köpet.

I måndags när jag hämtade Lina från dagis, upptäckte jag när vi kom in i bilen och Lina klädde av sig överdelen av overallen för att inte smälta i vår stekheta raggarbil, att hon hade en ny tröja. "Aha" tänkte jag, "hon har fått den av Anders" Jag sa till henne att hennes tröja var fin och så undrade om det var pappa som gett den till henne. "Nej" svarade Lina, hon hade inte fått den av pappa. "Men den är väl din?" frågade jag då. "Jo", svarade hon, mumlande tillägget "nu är den det". Hmm... misstankarna växte...
"Vem har du fått den av då?"
Ännu ett slingrande svar: "Av en kompis på dagis".
"Vilken kompis på dagis?"
"Bara en kompis."
"Men vem?"
"Jag fick den av Victoria, hon sa att den var alldeles för stor för henne och min kofta var för varm under overallen när vi skulle vara ute, och ingen av lånetröjorna passade och ingen var i min stil, och..." Ja, här fortsätter bortförklaringarna i hejdundrande fart. Jag ringde Victorias mamma och förklarade situationen. Tog med tröjan till dagis nästföljande dag och placerade den på Victorias hylla. Här tror ni kanske att historien slutar. MEN nejdå. Inte när man har en sådan härlig unge med sådana härliga dagiskompisar.

När jag skulle hämta smulan efter fullgjort skift på dagis visade det sig att hennes sockar var borta. Spårlöst försvunna. Efter en stunds lirkande erkände Lina. Victoria hade råkat ta hennes strumpor med sig hem. Schyssta dagisvännen Johanna hade erbjudit Lina sina strumpor, men vis efter gårdagens lektion i vad man kan/får ta emot i gåvor och inte hade Lina tackat nej. Lina åkte barfota i vinterskorna hem.

Nu undrar man såklart hur det kommer sig att ungarna på Linas dagisavdelning ständigt får med sig varandras kläder hem? Jag vill här meddela att de alla är en bunt påhittiga och framför allt företagsamma(!) barn. Ofta leker de klädaffär. Killar och tjejer tillsammans, ibland säljer de sina kläder så att de kan klä upp varandra som tonåringar eller söta barn.

Eftersom att man inte får ta med leksaker eller annat överflödigt till dagis så kom de även på den briljanta planen att klä sig i trippla lager kläder för att ha ett större och mer varierat utbud i butiken. Trippla tröjor, byxor, strumpor, till och med kjol eller klänning ovanpå. Innan jag upptäckte det hade de lekt många dagar med fantastiska klädkombinationer som följd. Visst är det underbart med barn?!

Nu hoppas jag bara att de kommer ihåg att byta tillbaka sina egna kläder i fortsättningen, helst innan det är dags att åka hem.

Gullunge

Världens härligaste unge


Idag åker vi till stan för att shoppa och kanske hälsa på någon bekant. Verkar som att Anne är hemmavid, så vi lär nog pipa in dit en sväng. Lina är ledig idag, hon ville egentligen på dagis men det går lite dåligt att hämta henne när jag är kvar i stan så pass länge så då får hon följa istället.

Lina är ett fantastiskt barn. Hon kan sticka trots sina ynka fem och ett halvt år. Det går inte fort, men det ser riktigt fint ut. Hon är noga med att det ska bli rätt och tappar hon en maska måste man hjälpa till att fixa det.

Nu måste jag göra mig klar, har en del att fixa innan vi åker. Ciao!

Att njuta av livet

Idag njuter jag av att inte ha hund. Nelly är jättesöt och glad till och med när det bara är jag som kommer och hälsar på. Hon verkar dock inte uppskatta mimipiggöron.
.
Nelly ser en smula trött ut?

Ikväll har jag stickat lite, nöjd med tanken att jag ingen hund behöver rasta. En eloge till er hurtiga hundpromenerare som vistas ute trots trötthet och vinterväder. Mika och Lina slocknade i soffan båda två, så det har varit väldigt lugnt och surrfritt ikväll. Härligt med såna kvällar också. Alla tre i soffan mysandes ihop.

Jag har tur som har en sån härlig unge och perfekt kille. Va? Tror ni mig inte? Jag brukar skriva en del mindre bussiga grejor om honom, det har ni rätt i, men när han är så perfekt man kan bli så är det kul att låtsas att någon annan än jag gör fel ibland. Mina låtsaslekar tenderar att ta över ibland, det erkänner jag. Jag tycker nog bara att det är ett så tacknämligt ämne att fantisera kring... Mika busig, elak, tokig, ja ni vet... Listan kan göras (och görs) lång. Men egentligen är jag bara glad att ha honom. Han är bäst. Oj så kär jag låter. Härligt!

Hur var det med hålvanan?

En kille spelade golf en dag och tappade räkningen. Han såg en dam strax framför och gick fram till henne och frågade 'Ursäkta, kan du hjälpa mig? Jag vet inte vid vilket hål jag är'. Hon svarade honom 'Du är ett hål bakom mig. Jag är på sjunde - du är på sjätte.' Han tackade henne och fortsatte spela.

Några hål senare hade han återigen tappat räkningen. Han såg samma dam och gick fram till henne något generad. 'Ursäkta att jag stör igen men jag har tappat räkningen igen, kan du vara vänlig och tala om vilket hål jag är vid? 'Hon svarade 'Du är ett hål bakom mig. Jag är på fjortonde - du är på trettonde.' Återigen tackade han henne och fortsatte spela.

När han spelat klart såg han henne i klubbhuset. Han gick fram och frågade om han fick bjuda på en drink som tack för hjälpen. Hon tackade ja. Medan de drack frågade han vad hon sysslade med när hon inte spelade golf. 'Jag är försäljare' Han svarade 'Du skojar - det är jag med. Vad säljer du?'. Hon svarade 'Det är för genant för att tala om', men efter att han insisterat på att få veta gav hon med sig. 'Du lovar att inte skratta?' 'Jadå, jag lovar' 'Jag säljer tamponger'

Mannen föll omkull på golvet - storskrattandes. 'Du lovade att du inte skulle skratta!'
'Jag är hemskt ledsen men jag rår inte för det. Jag säljer toalettpapper - så jag är fortfarande ett hål bakom dig!'

Knåda och kavla

Som våra vänner vet så fyllde Mika 32 år i fredags. Som ett lustigt sammanträffande fyller min svåger Johnny år på samma dag. Jag och Lovisa bestämde oss för att träffas och baka bullar inför de stundande festligheterna. Vi var mitt uppe i den för oerfarna bullbakare kritiska gräddningsfasen när Mika och Johhny båda sammanstrålade i hallen hemma hos oss. De vädrade i luften likt flemande hingstar och båda tyckte att det doftade ljuvligt. När Mika så fick syn på produkten av vårt anletes svett frågade han varför vi inte gjoort kanelbullar istället för bara vanilj?

Behöver jag ens nämna att Mika kanske får vara utan bullar trots att det var hans födelsedag vi firade?



Knådandet kommer dock att fortsätta, jag bestämde mig för att Mika inte skulle slippa undan fler nätter med ursäkten "ont i ryggen", så jag köpte ett presentkort hos Erik Jonsson som är legitimerad akupressör i vår kommun. Jag har bara hört goda vitsord från de som besökt honom. Han kan lite kiropraktik också, så Mikas "kota på sned" borde ha sett sina sista dagar utanför ryggradens strikta led. Nu har Mika somnat tidigt för sista gången, hädanefter blir det kuttrasju varenda kväll. Men bara kel, för vi är ju inte gifta. Ännu. Undrar när han vill bli av med sin oskuld egentligen? Som alla vet så finns det ju bara ett syfte att gifta sig, och det är (för dig som inte fått lära dig det) att man äntligen kan påbörja familjeproduktionen och se om man har bra gener eller inte. För bröllopsnatten (och alla andra nätter med liknande aktiviteter) ska ju såklart resultera i smått. Annars är ju ansträngningarna förgäves.


Mika kanske längtar?

Nu är det dags att fortsätta mitt skapande. Jag har börjat med en present till en av mina kompisar som ska ha barn i augusti. Mycket intressant att se om jag lyckas med det jag har tänkt. Hittills verkar det fungera i alla fall.
På återseende!

Besök av små och stora mått

Idag har vi haft besök av både vanligh och ovanlig sort. Lovisa, Alva och Nelly har varit med oss hela dagen, och under eftermiddagen dök äntligen Petter och Cilla upp. Kvällen slutade med att jag och Cilla efter två förluster lyckades spöa skiten ur Mika och Petter i Fia med knuff. Gissa om det var härligt att vinna till sist?! Bjuder på en del bilder från dagen:


Lina och Alva - finaste kusinerna!


Lillan


Storfrämmandet äntligen i Vistträsk!

Älsklingsbrorsan Petter, hans tjej Cilla och systerdotter Alva samt syrrans voffsing Nelly - alla samlade på en enda urläcker bild! WOW säger jag bara!



Ha det gott!

RSS 2.0