Solig och aktiv dag

I morse vaknade jag av att min nyvunna bästa vän a.k.a. morfar Sören ringde och ville hälsa på. Naturligtvis hjälpte jag honom med lite datapyssel. Han drack inget kaffe idag heller, kanske gillar han bara kokkaffe? Jag vet inte. Lustigt att vi först nu börjat umgås. Han har ju både humor och insyn i politik. Intressant.

Efter att han åkt svischade jag och Lina i den vinröda racerbilen till Älvsbyn för att uträtta lite ärenden; vi skulle köpa mumsigare mat menad mot matvägrande missen Maja. Hon har nämligen gått ner drastiskt i vikt. Vi hittade även en del godislådor (de var tomma, även om Lina tyckte att vi skulle ta med tio fyllda godislådor och äta ur dem för att få tag i emballaget). Lådorna sådde vi sommarblommor i när vi kom hem, det blev en del jättefina sorter och jag hoppas verkligen att det blir några som klarar sig. De flesta går i rosa toner, men det blev även en del vitt och blålila.

Väl hemkomna kom Marie och Arvid på besök, och mössan jag stickat tre gånger passade äntligen perfekt! Den blev jättefin med de blå och bruna inslagen. Ännu en gnome-mössa, men denna gång i Lovikkainspirerad stil.



Småningom skickade jag iväg Lina till en kompis och Arvid pep iväg hem för middagslur. Då passade jag på att göra en stor rensning i kaningården. Nej denna gång var det inte kaniner som avlägsnades, även om en yxa kom fram. Det var vinterns alla lortar och kisshögar som skulle bort. Slog även ut en mellanvägg för att skapa en lyxvåning till honan som beräknas föda på Linas födelsedag. Kul kul.

Nu återstår bara garagerensning la grande. Bara. Suck. Jag har tänkt knycka ett släp i veckan för att hiva iväg alla skitsäckar som ståtar på gården. Det är tyvärr alldeles för gott om den varan på vår tomt just nu. I övrigt väntar jag besök ikväll, så nu är dagens datatid avslutad tills vidare.

Fikafria festligheter för fastande föredetta frossande fiamästarinnan Frida

Precis som det låter. Jag har spöat Mika i Fia med knuff X antal gånger (nämner inget om motsatsen så tror ni att jag är världsmästare i den fantastiska sporten...). Jag har även fastat istället för frossat. I fredags var det tre veckor sedan jag åt godis, kakor, glass, fika tårta osv. Ingen sylt, ingen marmelad, ingen O´boy. Inte ens Peps perssons variant. Jag är ståndaktig och mycket duktig. Alla ni som känner mig och mina sockervanor har insett vilken heroisk prestation detta är. Ska försöka att inte äta socker framöver heller, det finns ju faktiskt alternativ. Kaffe med grädde till exempel. Tyvärr är det inte heller så nyttigt.

Idag ställdes dock min karaktär på prov rejält. Alva döptes och efteråt var det traditionsenligt dopfika i Lillträsk byagård. Traditionsenligt för vår familj alltså. Superstor supergod smörgåstårta, tre prinsesstårtor, ett rejält lass fika och en del mackor. Till detta serverades kaffe, te eller jättegod blandsaft som blandas 1+4=supergott!
Frida åt en bit smörgåstårta och drack en liter te. Inget fika alls. Duktiga jag.


Rosa dukning, rosa tårttrio. Riktigt, riktigt gulligt!

Eftersom att det inte kom så många som var bjudna (bortfall pga sjukdom och andra saker) så blev det över en hel del av godsakerna. Dessa väntar nu i min kyl på att ätas upp av de fantastiska barnvakterna som ställde upp när Lina med sina vattkoppor inte kunde närvara vid högtiden.


Fina lilla familjen från Lappurträsk

Nu är det sovdags! Ha en toppendag imorgon!

Lillasyster

Min yngsta syster har blivit myndig
Uppkörningen gick som smort
Nu måste jag vara fyndig
När hon har fått sitt körkort

Skylten den kan slängas bort
Nu kör Emma dit hon vill
Underbart är inte längre kort
Om pengarna för soppa räcker till

Passa sig på vägarna
Får fotgängare och trafikanter
Bilåkarna och bilägarna
Kör som gamla tanter

När de jämförs med min syster
Hon bor inte längre hemma
Hon kör så glad och yster
Grattis dubbelt upp till Emma!

Ranta runt i ring

Idag har jag varit runt lite varstans. Har bland annat hunnit till en nyföding, till Lova och Marie, och så till Lollo. Ikväll har vi fikat tårta som Mika fixat. Fick en MP3 av Mika precis som jag önskat mig, så nu ska jag försöka ge mig på att dra hem ljudböcker och diverse musik att lyssna på. Har ni tips så blir jag mer än glad.

Grattis Sara och Magnus till den underbara Ingrid ni fått! Tack för titten också!


Nyfikna Alva


Min tårta


För den som vågar trotsa vattkoppor så finns en halv tårta här att ätas upp. Lina fick vattkoppor igår, och med Klara åtta månader hemma och ett till lillasyskon på väg så sa jag att det var helt ok om hon kommer hit istället för att smitta alla hemma. Det blir en del mys i veckan, ska egentligen till Piteå imorgon men vet inte om det går att lösa. Får se. Som tur är så finns fler med vattkoppor i byn som vi kan hälsa på, så vi slipper sitta hemma och mögla riktigt hela tiden.

I övrigt är jag i stort sett klar med Arvids andra mössa i Lovikkainspirerad stil. Den blev väldigt gullig. Ska kolla om Maries syrra kan leverera den imorgon kanske...

Gnomian hat

Min kusin Marie beställde en liten marängtopp till sockerbarnet, en marängtopp av råsocker. Här är resultatet:


Foto Marie Nilsson (Arvids mamma)

Hälsokällan

In vino veritas


Till mina vänner som njuter av ett glas vin eller två (och även till dem som inte gör det)...
Som Benjamin Franklin sa: I vin finns kunskap, I öl finns frihet, I vatten finns bakterier.

I flera noggrant kontrollerade forskningar, har vetenskapsmän demonstrerat att om vi dricker 1 liter vatten om dagen, så har vi efter ett år fått i oss mer än 1 kg Escherichia coli (E coli) bakterier. Med andra ord, så har vi konsumerat 1 kilo bajs. Den risken finns INTE när vi dricker vin & öl (eller tequila, gin, rom, whiskey eller annan alkohol). Detta för att alkohol måste genomgå en reningsprocess bestående av kokning och filtrering av alla bakterier.

Kom ihåg:
Vatten = Bajs
Vin = Hälsa

Därför är det bättre att dricka vin och prata nonsens, än att dricka vatten och bli fylld med skit. Du behöver inte tacka mig för denna värdefulla information, jag ger den som en service till allmänheten.

Mycket med socker nu...

Att bli mormor eller farmor sägs vara livets efterrätt. Kan det då sägas att jag äter kakan och har den kvar när min egen unge börjar bli underbart stor, snart ska börja skolan och vänner och syskon skaffar smått? Jag får ju möjligheten att njuta av spädbarnstiden, får på nära håll se hur de utvecklas och gör nya framsteg.

Sötsaken Alva snart tre månader ung


Sockergrynet Arvid (som börjar bli stooor nu!) är åtta månader snart


På senaste har jag även hittat ännu en liten goseplutt att leka med. Mitt kusinbarn, drygt ettåriga Paula hälsar på ibland, och hon snackar goja så som ingen annan kan. Det, om något, är riktigt, riktigt kul! Jag tyckte att hon till och med sa "Hej Frida" sist hon var här, men ingen vet säkert... Undrar om hon vet det själv ens en gång?

Att få ha dessa härliga ungar omkring sig gör att man ibland känner sig som svävande på en molntuss av sockervadd. Det är så oerhört sött. Tack mammor för att ni bjuder på era små!

Sötsugen? Det är ju lördag...

Med påsen intakt och instoppad i brallan har Mika dragit till Kåbban. Jag hade hoppats på att vi kunde göra barn, men som den snålis han är så föreslog han att vi kan göra dom av marsipan, då kan man åtminstone äta upp dom när man blir less. Jag har ju vetat att han gillar barn, men så pass?


Marsipanbarn

Förutom att det inte duger med marsipan för att göra den typen av unge jag vill ha, så kan jag heller inte vara delaktig i ätandet om de skulle komma in i någon otrevlig trotsålder. Jag har nämligen varit utan socker i två veckor och en dag. Fy så svårt det är! Socker finns i allt, överallt. Mackorna äts med frenesi, men det ska jag lugna mig med snart också. Något substitut måste jag ju få ha när jag är van att slentrian-äta. Nu ska jag snart gå och köpa mjölk så att jag kan dricka hemgjord choklad utan socker, men med extra grädde... Lördag idag vet ni!

Orsaken till Mikas manlighet

Nu undrar en del av Mikas bekanta varför han skaffat sig ett så oerhört snyggt, välskött och ytterst manligt attribut som ett skägg, i synnerhet efter att han redan fångat den fulaste fisken av dem alla.

Orsaken är att gammelgäddan (tillika överhuvudet i hushållet) tycker att mannen ifråga är alldeles för lik en entertainer av världsklass när han är utan skägg, och hon vill därav tro att fruntimmer i omgivningarna ska hålla tassarna borta från delikatessen så snart skägget är av lämplig längd.



Nu när hemligheten är avslöjad måste jag nog kedja fast min bättre hälft som intet ont anande redan gått till sängs...
Håll tassarna i styr nu kvinns!

Utmaning nummer två

Regler: Varje spelare börjar med att skriva sex ÄRLIGA saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

<-- Visst är jag vältränad?!

1. Det förekommer smutstvätt i min annars så välordnade (hehe) garderob

2. Jag har tankar om att en dag bli tvilling- eller trillingmorsa. Ett önsketänkande (eller möjligen en dödslängtan) visserligen, men ändå...

3. Rester är till för lägre stående varelser. Alltså inte för mig, men min kapten...

4. Jag poserar ibland framför spegeln och gör roliga miner, grimaser och poser. Precis som jag alltid gjort.

5. Jag tycker själv att jag är ovanligt stark för att vara tjej, och det är något jag är väldigt stolt över. Ärligt alltså. Det är därför jag bollar så mycket med Mika.

6. Sist men inte minst så drömmer jag i smyg om att gifta mig nu när jag hittat min drömprins. Trots att jag aldrig skulle gifta mig. Tänk så bra att man får ändra sig! Hoppas bara att George Clooney inte har något emot betydligt yngre (och fattigare!) svenska flickor med tvivelaktiga kunskaper i engelska.

Jag utmanar: Marie, Cilla, Mia, Sara och Jennie

Utmaning nummer ett

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Frida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Fria
3. Flicknamn: Freja
4. Pojknamn: Filip
5. Yrke: Fackombud
6. Färg: Färgglatt
7. Klädesplagg: Frack
8. Mat: Fläskfilé
9. Sak i badrummet: Frottéhanddukar
10. Plats/stad: Flurheden
11. En orsak att vara sen: Försovit sig
12. Något man skriker: Fan!
13. Film: Fantasia
14. Något man dricker: Finlandia
15. Band: Four Non Blondes
16. Djur: Frett
17. Gatunamn: Frejgatan
18. Bil: Ferrari
19. Sång: Fyllevisa

Jag utmanar: Marie, Cilla, Mia, Sara och Jennie

Äntligen!

Lammet har hittat sin flock, fågeln sitt näste och jag har hittat hem. ÄNTLIGEN har jag hittat stället nummer ett, stället där man kan fixa snygga bilder på nolltid! Scrapblog.se är en oerhört fantastisk upfinning! I love it!
Nu ska dagen tas itu med! Moj moj!

Ännu en härlig dag


Lugn. Ro. Kaffe med grädde ihop med Marie och Arvid. En lugn och glad Arvid. Inte dumt alls. Solen skiner och värmer ute, inne är det lugnt och skönt, Lina leker med sin kompis Tilde som är dagisledig idag. Dom leker i Linas rum eller ute när dom är här, så det är rena rama semestern. Jag håller på att leta mig ett bildredigeringsprogram så att jag ska kunna fixa mina bilder lite lagomt snyggt. Längtar efter den möjligheten.

Hoppas att din dag är lika bra som min!

Älskade unge!

Finns någon motsvarighet till den guldkant en morgonsprallig unge kan sätta på tillvaron?


GRATTIS Emma!


Teorin för körkortet är klarad idag!
Snart får vi se upp på vägarna, jag håller tummarna gumsan!


Lika som bär?

Tingeling - Lena / Lena - Tingeling?
Ja vem är egentligen vem?


Kanske har Lena vingar men inte Tingeling? Jag vågar inte kolla...

Solen skiner, livet leker

Idag tar vi det lugnt, min snoris och jag. Vi har varit i sandtaget med Marie och Arvid, åkt pulka, druckit kaffe och käkat smörgås. Inte dumt alls. Marie och jag har också åkt pulka, det blev en del roliga bilder. När vi kommit hem kikade lite oväntat och mycket roligt Lollo, Emanuel och Paula in, det blev en hel del surrande och ungarna lekte såklart. Emanuel gav en figurballong till Lina, det var mycket kul och intressant att leka med. De kikade även på våra kaninungar som just öppnat ögonen, de är så söta just i den här åldern, ja då menar jag både kaninungar och människobarn.

Några bilder från dagen:

På väg till pulkbackarna!


Marie och Arvid kastade sig med dödsförakt rakt utför backen!


Det gav Lina inspiration...
... och en del vurpor senare skrattade vi en hel del!





Arvid myste i sin vagn på vägen hem.


Och Myrans härliga mustascher fladdrade i vinden som blev allt starkare på väg hemåt.


Hemma kollade vi in de sööööta kaninungarna tillsammans med Emanuel.


Flitiga Frida

Äntligen klart! Idag har jag klivit upp tidigt och inspirerats av min busiga dotter att tråckla ihop resterna av gardinerna till en snygg klänning i A-linjer. Det blev rätt bra men jag har inte bestämt mig för om det ska vara med eller utan bröstficka. Vad tycker ni?




Nu ska vi reka Barnens hus och se om vi hittar några Petshop, Lina var visst shopparsugen!

Mindre än en månad kvar...



Linas Petshop säger att de önskar sig fler vänner, ett lekland, ett hus och små minivänner. Det hävdar Lina att de berättat i alla fall. Söta är dom om inte annat!

Back in business

Nu är vi hemma, vakna, pigga och utvilade efter vår resa till Jolanki i norra Finland. Där har vi träffat Mikas farbror Marti och hans bättre hälft Irma. De hade med sig sina båda katter som Lina gärna fotograferade:



Precis innan vi skulle åka kom grannarna och hälsade, de hade en ny valp som jag tror hette Ida, hon ser ut att vara en Keeshound eller liknande, och den äldre hunden är en blandras, kanske Finsk lapphund och norrbottenspets? Patu heter han i alla fall.



På vägen hem stannade vi som vanligt till på kyrkogården och sade hej till Mikas farmor och farfar. Mika skottade och hans pappa tände ett ljus. Det är en vacker skogskyrkogård med ett fint lugn över sig. Jag gillar att stanna till där och andas lite lugn och ro innan vi åker vidare hemåt. Vi stannade även till i Avasaaksanvaara där Mikas mamma har växt upp. Ett fantastiskt vackert hus!



Fåglarna trivdes och förökade sig där, jag lyckades fånga dessa talgoxars parningsdans på bild:


Efter att vi druckit kaffe i Övertårneå fortsatte resan hem, jag och Mika var glada och Lina sov.
(Påklistrat leende? Jag? Nääää!)

Mia, Annmarie och Mia

Jag har som sagt varit hos min goda vän Mia och umgåtts, hälsat på hennes (och nu även min) vän Karin. Vi har röjt i Mias förråd och skapat ett pausrum så att Mia kan ta det lugnt när det behövs. Det var jättekul att se förvandlingen äga rum. Vi gjorde även plats för Mias alla hundtröjor som hon frenetiskt stickar hur många som helst. Eller vad sägs om detta?



Mias "nya" rum:





Jag har även stickat en liten rosa valptröja med huva som lilla Anna provat:


Igår hälsade jag på Mias nya lilla valp Karin som är bara fyra veckor och hur söt som helst! I en annan kull finns en liten tik som också heter Mia, hon ska nog flytta utomlands så småningom, precis som sin syster Sussie. Eftersom att jag är så förvirrad och konstig så GLÖMDE jag att ta med kameran, så några foton av småvalparna har jag inte att ge. Men jag kan berätta att de är urmysiga att hålla och gosa med!
 
Hanna har kommit idag och Chess har fått sitt täcke. Foton av snyggkillen kommer också såklart. Hanna har äntligen fått sin silverpudel, så mycket kan jag säga. Han har även begåvats med ett par mörklila kalsipper så att han inte läker om det luktar för gott någonstans.

Ikväll blir det filmkväll med Marie och Hanna, minns inte vilken film vi skulle se men Marie brukar välja bra filmer, så jag håller tummarna att det blir en bra denna gång också. På återseende!

Valpsjuka

Idag har jag hållit i min vän Mias nya valp. Hon heter Karin och är av rasen Affenpinscher, blott fyra veckor gammal och alldeles underbart sockersöt. Gissa vem som blir valpsjuk? Inte alls jag, hur kan ni tro något sådant?

I övrigt har det varit fullt upp, återkommer med foton imorgon, måste nämligen sova nu.

Framtidstro

Idag är det fullt upp på planeringssidan. Jag spekulerar och funderar, sprutar idéer och tänker ut hur jag på bästa sätt kan nå de mål och visioner jag har. Många tankar blir det, kring både jobb, hemmet och fritiden. Hemma är det inspiration fortfarande. Skaparanda och glädje för färger och ljus. Jag måste putsa fönstren snart.



Torkel är här med tanken att han ska bli vän med Maja, men han är van att få stryk av alla katter så han fräser och skriker fortfarande en del när Majsan kommer i närheten. Hoppas att han kan stanna tills de leker bra. Ska kolla med mamma senare idag. När kissemissarna väl är vänner kan han följa med på lekstund någon gång då och då, han kan ju vara rätt så besvärlig hemmavid. Hans senaste hobby är tydligen att pilla upp gallret från avlopp, något han även testat i tvättstugan hos oss både igår och idag.

Här är en bild av mina nya gardiner:


Nu ska dagens aktiviteter påbörjas!

Effektivitet

Denna dag har kantats av ett svettigt skimmer. Jag har arbetat, flåsat och ansträngt mig för att hinna med alla göromål. Precis efter frukost gick jag ut och städade kaninburar; yxa är ett finfint redskap för storrengöring så här i vintertider. Nej, jag slaktar inte ut mitt bestånd med yxa, jag karvar loss isstyckena som bildas av det begagnade vattnet som tenderar att komma ut därbakifrån på de små liven.

Efter städet skräddade jag gardiner, promenerade runt vår gemytliga by med syrran och hennes göllunge tillsammans med vovvarna Nelly och Diesel. Emma har äntligen åkt till Arjeplog för att ta körkortet. HÅLL TUMMARNA!!!! Tillbaka från promenaden städade jag fler burar, invigde min Husqvarna automatic med att raskt sammanfoga de förberedda styckena av det petroleumblå tyget. Resultatet blev en slät kappa med inspiration från Mikas syster Anne. Hon har bra smak tycker jag. Jag fick ringa om tips under arbetets gång, och resultatet blev riktigt bra tycker jag.

Mika fixade middag, och jag ägnade tiden åt piffing i både vardagsrum, hall och kök. Det blir fotografering och bildvisning imorgon nämligen. Ni vill väl se förstår jag. Ni är så nyfikna. En stickning hann avslutas och ännu en promenad runt gator och torg avrundades med en jätterolig TV-kväll hos Sara och Mange med ungarna. Riktigt trevligt måste jag säga, precis som vanligt!

Jag ska nu gå och sova, men vill bara berätta att Mika fått tjejstryk i Fia igen. Hehe.

Ännu ett mästerverk

Idag gjorde jag de sista avslutande dragen för att denna skulle bli klar, det är Nelly (lillasyster Lovisas göllehund) som står modell. Kanske det blir en likadan till henne småningom? Jag får se. Tröjan är stickad enligt min härliga vän Mias mönster som hon så vänligt delat med mig. Hon har verkligen stickmani!



Nu ska jag fortsätta med diverse presenter till andra som förhoppningsvis också uppskattar hemstickat.

Telefonbilderna är räddade!

Jag kom på att jag kan dra över bilderna från min telefon till datorn med hjälp av den minneskortsläsare jag skaffade för ett tag sedan. Jag köpte den för att det går betydligt snabbare med en sådan, plus att det spar på kamerans batterier. Den typen jag har tar nästan alla typer av minneskort, även den typ som sitter i min telefon. Visar er här en del bilder av usel kvalitet, men hjärtat värker när jag ser dessa foton. Jag älskar min Lina.






Som jag lovat

Nu först dyker de upp, fotona från förra helgen. Har haft fullt upp med att hjälpa Lova att fixa en present så jag har inte hunnit med att skriva nytt inlägg här.


Lina lekte med Alex i snön. Den nådde upp till midjan på ungarna.


Jag och Lina körde skoter längs guppiga men ändå roliga leden till min mormor och morfars stuga (egentligen helghus) i Kitajaur. Vi såg att Kåbdalis satsar på skoterturism och byggt en rejäl skoterbro.


Gammelmormor lärde Lina att pimpla, något som var intressant i ungefär tre minuter...




En vacker vy får avsluta kvällens bildvisning. En härlig dag där vi faktiskt lämnade Mika hemma ensam i Kåbban till förmån för mor och dotter-samvaro. Inte dumt alls.

IKEA

Ja det är sant. Igår åkte jag med mina båda småsystrar till Ikea i Haparanda. Pissväder och snörök gjorde att det tog tid att färdas, men även om vi såg två bilolyckor längs E4 så gick det bra för oss, det var ju jag som satt bakom ratten i världens bästa Toyota. Resan hem tog om möjligt ännu längre tid, 3,5 timmar effektiv körtid med tungt lastad bil; i min corolla sedan fick vi in fem proppfulla ikeakassar med grejor, en bokhylla och en gigantisk tavla. För att inte tala om att vi var tre (väl)vuxna kvinnor och ett spädbarn med bilstol och diverse andra tillbehör. Gissa om det var trångt? Ett tag hade jag ett snyggt motiv i taket...

Så snart jag kom hem fick mamma åka hem och sova, hon hade varit barnvakt åt Lina under dagen. Guld värt! Jag kunde inte somna så jag började stöka i ordning istället, och det var underbart att vakna i morse och se att allt stod klart. Nu fattas bara nya gardiner i vardagsrummet, men de som sitter uppe får duga tills vidare. Jag måste ju lära känna min Husqvarna Automatic innan jag ger mig i kast med uppgiften att tråckla fram nya fönsterdekorationer. Här kommer lite foton från mitt vardagsrum.

Före:


Efter:


Lite ögongodis från mitt "nya" vardagsrum:




Bokhyllan Expedit kostade i detta utförande endast 479 kronor. Precis den storlek jag ville ha dessutom! Gissa om jag är nöjd?! Och att den rymdes i bilen sen... Ja, det finns mycket att glädjas åt här i livet.

Foton från helgen kommer småningom.

Sov du lilla Vide ung



Än så är det vinter. Ännu sova björk och ljung, ros och hyacinter. Mika också. Han har drabbats av en förkylning. Han gjorde dock en bra sak och kom hem från Kåbdalis så att jag kan ge honom ibumetin, plättar och kärlek. Det botar det mesta. Just nu vilar han i vardagsrummet. Han sa att det blev fint. Fler foton kommer.

Skön helg

I lördags körde jag och Lina iväg med skotern. Vi puttrade iväg i tjugo knyck längs den kanonfina leden som går till Kitajaur från Kåbdalishuset. Vi kom fram hos mormor och morfar på förmiddagen, bjöds på kaffe och lunch, sedan var det pimpelfiske för att Lina skulle se hur det går till. Hon var inte så imponerad eftersom att nappandet uteblev. Det var en hel del ovanåvatten på sjön, så hon var lite nervös när vi var tvugna att hålla utanför leden i början. Men med min proffsiga styrning gick det kalasbra och vi kom helskinnade och torra hem. Jag hade gärna visat foton från vår utflykt, men det får vänta till slutet av veckan eftersom att vi klantade till det och glömde kameran i Kåbban.

Imorgon ska jag, Lovisa, Alva och Emma på utflykt, Lina ska få vara hos sin mormor hela dagen. Hon längtar och det gör jag med. Jag gillar utflykter. I övrigt har det varit lugnt och skönt, min moster Sara ville att jag skulle på kurs med henne, så sex tisdagar framöver blir det kursande, mycket spännande! Mamma sponsrar med en del av avgiften som en tidig födelsedagspresent, det är mycket uppskattat!

Nu är det matdags för kaninerna och sen ska smulan sova. Vi ses!

RSS 2.0