Nattsudd

Så står för dörren Halloween
från USA vi lånat in

Skräcken nalkas, dagen flyr
Mörkret kommer, natten gryr

Männen ylar, kvinnor dansar
Karlar drar i sina 'svansar'

Vill dem sticka i ett hål
Se hur mycket kvinnan tål

Fula rim är lätt att hitta
finns många ord med rim på sitta

Verserna tar aldrig slut
sinar aldrig, torkar inte ut

Hjärnan komponerar nya toner
humor gillas av miljoner

Jag ska söka större publik
i TV:n jag snart gör utvik

Håller tungan rätt i mun
fiskar djupt i svenskans brunn

Rimmar vilt och utan skam
Parlamentet, here I come!


Tramsramsa

Mina öron ymnigt blöder,
hjärnan min är nästan döder;
jag har språkat med min bror
som mitt i Pitstan bor.

Dricker ur buteljer
tar en klunk och sväljer.
Lyxig Germansk brygd
lockar fram hans odygd
Imorgon han tänkt vara lömsk
mörk och mystisk, svår och drömsk.

Kanske någon fena på kroken nappar
så att han sin oskuld tappar?
Tanters hjärtan värker
jämnårigheten de ivrigt märker
Brodern är gubbe inuti
tror ingen vet, förutom vi...



Jag nu slutar på min vers
Innan jag blir mald till färs...

Trendtokig?

Jag vet inte vad som hänt, men jag har plötsligt fattat tycke för mode. Konstigt, jag som inte brukar bry mig om att ens kamma håret ordentligt innan jag går ut, har nu plötsligt fått flertalat infall att köpa lite modernare kläder. Jag har hamnat i ett stim av jag-vet-inte-vad. Känner mig ungefär som en snäll gammal dam som sprungit vilse in i underklädesavdelningen och råkat lyfta ett par ministringisar från ungdomshyllan. Dessutom med öppen gren. Mer tråd än tyg om man säger så. Obekvämt.



För att kunna förlja modet lite bättre har jag idag köpt mina första kalasbyxor (eller vad de nu heter nuförtiden?) sedan sjuårsåldern ungefär. Faktiskt rätt mysigt att strosa omkring i här hemma. Får se om jag vågar använda dem offentligt, jag är ju lite (eller MYCKET) tveksam till det här med att anamma vilket mode som helst, bara det är i ropet just nu. Jag tycker att man bör passa i det också. Hoppas då att min ytterst tjusiga kropp klär i detta mode, för skönt är det så det förslår. Som att trippa omkring i långkallingar eller andra underställsliknande dräkter. Mysigt värre så här när snön fortfarande ligger kvar på marken.

Nu ska jag vänja mig vid tanken att fortsätta vara modern, för min egen skull. Jag har insett att detta med partnerfällan är farligt för mig. Det visste egentligen redan för länge sedan, men nu inser jag ju hur enkelt det är att hålla sig någorlunda uppdaterad på utseendefronten.

För dig som undrar vad partnerfällan är, så kan den enklast beskrivas som den faktor som gör att man slutar bry sig om sitt yttre; börjar slaska i sig godis, chips, kakor, glass osv. Slutar köpa kläder för man blir ju så tjock av allt det onyttiga. Slutar gå till frissan för man är ju redan ett hopplöst fall. Skippar sminket, för trots att man sminkar en gris är det ju fortfarande en gris. Svårt att känna sig snygg helt enkelt. Det bildar en negativ spiral.

Nu är det dags att skippa skitsnacket om partnerfälla på allvar. Varför inte se bra ut för sin egen skull? Använda smycken, smink och snygga kläder för att det är roligt? Jag har ju inte mina djur kvar (bara kattmaja) så det blir ju egentligen en del tid över till att putsa på mig själv istället.

Man behöver ju inte dräpa sig i sina ansträngningar, men...

...att se till att man doftar lite lagom ljuvligt istället för att ha stalaktitliknande tandstensformationer hängande mellan tänderna och svettlökar under armarna är ju inte så krävande.

Nu ska jag kila iväg och ägna mig åt lite egenvård.
Groomer has it.

Sara Kelly-kappan

Nu har den kommit. Kjolen kom också idag, den grå med röda rutor på. Ser väl rätt ok ut, men behöver egentligen en opartisk åskådare som vet något om mig och hur modet ser ut. Hoppas att det passar mig, kanske någon (hrm hrm... känner Du dig manad så pallra dig hit!) kan säga sin åsikt?

Mika tyckte att den sitter hyfsat men att jag ser en smula buntad ut... Kanske dags att verkligen smärta till sig då?

Hittar nog aldrig några billiga tights, så det blir till att ta på sig tiggarvästen istället. Kvinnans list övergår mannens förstånd, och hennes begär övergår hans plånbok. Eller hur var det nu? Hoppas att Mika har råd att ekipera mig med lite trikåer.

Ett raskt hopp över till annat; idag har jag gjort läskiga grejor. Försökt visa någon annan på sådant jag själv inte riktigt kan. YTTERST svårt och MYCKET läskigt. Som sagt.

Jag är dock av åsikten att är man rädd för något ska man utmana rädslan genom att utföra den fruktade handlingen. Tyvärr håller inte mina nerver för det, så jag gör det bara ibland. Idag var det tydligen ibland. Lovar att jag har ont i magen, och olustkänslan sitter kvar fortfarande, även om det lättar allt eftersom.

Har du en fobi - utmana den.

Mod är inte att göra saker som andra anser modigt, utan att göra saker man själv fruktar. En man utan fruktan kan inte vara modig.

Nu ska vi käka chili.

Det blir sällan som man tänkt sig

Det blev inte riktigt som jag planerat... Egentligen hade jag tänkt mysa med bönan ikväll, plocka och städa lite, så att våfflor kunde bjudas imorgon. Tyvärr blev det uvi för mig, vågade inte vänta tills imorgon då jag vet hur det brukar sluta. Alltså blev det Piteå eftersom att Vårdcentralen inte håller öppet efter kontorstid. Dimmigt väder och småregn gjorde att jag inte hade någon vidare lust att åka hem ikväll, så jag och bönan fixade sovplats hos bästcillut. Nog om detta.

Idag bjöd kursen på intressant insikt i att det är lätt att fokusera på produkt istället för det vi egentligen ska sälja. Så vi fick en hel del praktiska övningar för att hjälpa oss att fixa det hela. Kan knappast säga att jag känner mig som en fullt utlärd säljare, men vi har redan efter bara en vecka kommit en bra bit på väg. Det mesta sker egentligen efter att jag har kommit hem, då hjärnan bearbetar den information som gått in tidigare under dagen.

Imorgon drar kursandet igång redan nio på morgonen, men jag kommer nog inte att vara närvarande förrän efter lunch. I bästa fall. Typiskt. Jag vill inte missa en sekund av lärandet men hoppas att det går att ta igen med hjälp av justa kurskamrater.

I övrigt har dagen varit fartfylld och humoristisk (om du frågar mig och min sjukt överbelastade = övertrötta hjärna). Jag hakar på minsta antydan till roligheter och driver förmodligen omgivningen till vansinne med mitt tempo och aldrig sinande fnissande. Ska försöka bättra mig även om det troligen blir svårt. Självdisciplin är inte min grej. Jag har lätt att identifiera mig själv som klassens clown.

Jag ska nu ta min röda näsa och gå att sova. Gónatt gott folk!

Första säsongshelgen i Kåbdalis

Så var det dags att fira snöns intåg i vinterlandet. Hittade kameran så att ni bättre kan se framför er hur vi började med att tvinga våra avkommor att röja undan snön från ägorna:



De skötte det inte perfekt, så dagen därpå fick de bakläxa, denna gång utan bonusen att få använda spadar och skyfflar. Se så de svettas de små liven:


De försökte lura oss att de fiskade när de skulle fixa lunchen, men vi ertappade dom. De försökte slappa lika bra som sin pappa men det gick sämre.


Pappa Esko vet hur man gör när man kopplar av:


Ytterligare bakläxa; Kåbdalis-kladdkaka på schemat. DET HÄR skötte de med bravur!


Tyvärr så är vi lata föräldrar som struntar i att borsta tänderna på våra små, så bissingarna tenderar att falla ur lite då och nu. Lina tappade vänster hörntand under helgen. Funderar på lösgom, någon kanske kan sälja en bättre begagnad åt oss?



Det har varit en jättemysig helg och vi föräldrar har fått koppla av ordentligt när flickorna har tagit hand om oss så bra. Världens finaste tjejer!

Med penna i hand

Kreativiteten fortsätter att forsa fram. Hittade på att jag skulle skissa lite i fredags, så jag passade på under tiden vi hade föreläsning och lite drama.

Jag trivs med att skissa, blir det bra så blir det kanon, och blir det dåligt är det inte hela världen. Skisser är grejen!

Bilden jag delar med mig skulle föreställa vår föreläsare Jerker, men det blev inte särskilt porträttlikt. Vill även framhålla fördelarna med ett olinjerat block att anteckna i. Plötsligt blir klottret så mycket mer användbart.

Nu ska jag ta mig i kragen och försöka få fram lite foton, misstänker att Lina har gömt kameran någonstans i hennes rum. Vet inte om jag kommer att hitta den, kanske lika bra att vänta tills imorgon och fråga henne helt enkelt.

Slösa vs. Spara


(Lägg märke till den tunna volymen hon håller i handen...)

Jag älskar pengar. Vem gör inte det? Jag älskar att tjäna ihop dem, stora summor likväl som småslantar. Tyvärr går de flesta samma bistra öde tillmötes; räkningar. Suckarna avlöser varandra så här i månadsskiftet, blev det inte mer pengar denna månad än så här? De pengar som inte oavkortat betalar mitt uppehälle i vår vackra by vill jag naturligtvis spendera. Nu kommer vi till den trevligare delen av ämnet betalningar.

Jag älskar att vara nöjd med mina inköp, dyra eller billiga spelar mindre roll, så länge värdet i det inköpta överstiger summan kronor jag fick punga ut med. Självklart älskar jag att fynda, tradera har nu blivit min vän på vägen (- släng dig i väggen Shell!) till hyfsade utstyrslar i kategorin rimliga utgifter.

Är jag på stan för att shoppa (vilket i dagsläget känns ungefär lika avlägset som människans utveckling från homo neanderthalensis till homo sapiens) så tenderar alla slantar och prasslande sedlar att trilla genom fingrarna likt sanden i ett timglas; obevekligt försvinner de. Jag brukar förvånas lika mycket varje gång jag lastar ur bilen när jag kommit hem från dessa tripper till lyxens land. Hur många kassar kläder kan man egentligen skrapa ihop på futtiga tusen kronor? Mitt rekord vill jag av hänsyn till handlarna inte nämna högt, så ni får här gissa er fram.

Som sagt så var det lääänge sedan jag hade möjlighet att lägga hundralapparna på kläder till mig själv, och det i kombination med mitt nyvaknade intresse för mode och de stickade detaljerna gör att Spara och Slösa just nu idkar "Catfight Deluxe" inom mig. Håller själv tummarna att de hittar en lämplig kompromiss så att jag får shoppa lite grann i alla fall.

Sammanfattningsvis drar jag slutsatsen att:

Jag är en Slösa utan dess like
i detta, vårt avlånga rike

Plånboken går som en tepåse ur fickan
När jag hittar snyggt till mig eller flickan

Börsen dräneras med en väldig fart
att shoppa är ju underbart.



Spara eller slösa? Vem är du?

Fortsättning följer...

Här är ett annat av mina tradera-fynd. En kjol i snygg vinröd färg, kommer att se ursnyggt ut ihop med lite annat jag har tänkt ut. Nu väntar jag bara på att det ska bli slutet av veckan så att paketet dimper ned i brevlådan. Hoppas att jag inte är fetare än jag trott, så att kläderna passar. Väntar ju som sagt en del andra plagg också. Kanske bjuder på fler bilder småningom, måste bara komma i allt nytt först.



Ber om ursäkt för bristen på foton i de tidigare inläggen, men det blir så när man är strandad utan kamerasladd i vinterns Mekka. Ikväll kommer fler foton, då egenhändigt fotade, plus en del som Lina förevigat. Vi måste ju visa hur kreativiteten flödar i helghuset Kåbdalis.

Fortsättning följer...

Hej, mitt vinterland

Nu är vi här. Fortfarande. Och fortfarande är det lika lugnt och skönt. Kåbdalis har varit så där härligt snöigt och lite gråmulet under dagen, perfekt för att jag ska kunna sitta inne med min stickning hela dagen utan det minsta styng av dåligt samvete. Har fått klart en strumpa till Alva och Lina har nu tvingat mig att sticka minigrejor till hennes Petshop. Funderar på om det blir en sjal, en matta, en filt eller en poncho. Framtiden lär utvisa vad det blir. Eller Lina.

Vår bästa Kåbdalisgranne (läs: den enda jag själv brukar promenera att hälsa på) Gunther förärades ett finbesök idag. Han bjöd mig och Lina på kubbar av mycket gott recept. Vi hade för stunden glömt att det snart var middag, så det gick aningen trögare att äta senare, trots att det var mästerkocken själv som fixat hamburgare och pommes.

Imorgon drar Mika på älgjakt igen, idag blev det ingen älg, så det blir nya tag imorgon. Vet inte om Vina följer med honom igen eller om hon får stanna hemma med oss. Ikväll hjälptes vi åt att få sektionerna till hennes Kåbdalishundgård på plats, det blir riktigt snyggt. Troax och liknande gör att det ser ytterst prydligt ut att ha hund. Raka rutor i raka sektioner. Det är grejor det.

Nu ska vi försöka lura Mika att köpa en ny skoter så att vi får åka lite, jag och Lina. Här är det nästan dags för skotrarna att börja användas, så det kliar i gasartummen... Misstänker att Mika känner samma sak, så han blir nog lättlurad. Bra plan eller?

Nu ska vi se la grande finale av körslaget, vem hejar du på?

Nattligt dravel

Med tanke på energi och tiden
är gränsen för läggdags vida överskriden
Kåbdalishusets soffa blir bädden för natten
I källarn sover största skatten
Lina och Jennie där sussar så sött
De har hela kvällen fnittrat trött

Imorgon blir vi backens fasa
När vi utför på skidorna hasa
Mika ska locka till sig en tjur
Konungen av skogens djur
Vina kanske följer med oss
Och i snön får släppa loss

Tur för er att Esko har
ice.net som nätet tar
Sov så gott och må så bra
Imorgon är en annan dag

Jag älskar min lillebror

Jag och Petter firade vår moster Saras bröllop över en hel del glas. Naturligtvis bara juice i dessa. Lovisas goda vän Catrine har fotat oss från andra sidan baren.

 

När vi var små var Petter den som alltid fick utstå gliringar, ret, boxningar och annan skit som vi (läs: Frida) behövde utagera. Alltid fanns han kvar, alltid lika snäll och go.

 

Nu är han plötsligt vuxen, har egna tankar som i många fall vida övergår mitt förstånd. Han är smart, snäll och fantastiskt bra. Vår enda brorsa. Jag älskar att prata med honom när han är pratsjuk, då är det minst lika illa som när jag pratar med vilken annan pratkvarn som helst; vi kan nästan aldrig sluta.


Petter blev både klok och framgångsrik. Till och med han själv måste inse det. Tyvärr är han singel så är ni intresserade av en toppenkille med fyra galna systrar så har ni honom här. Det är möjligt att han ser till att lönnmörda mig efter den här "fiskningen", men jag lovar att endast det bästa duger. Konstigt vore det annars, då han är världens bästa bror.


Lik pappa men söt ändå. Det är Petter.

Nya looken växer fram...

Fråga mig inte när jag ska börja använda alla mina nya kläder, jag vet inte riktigt själv nämligen. Jag vann just en auktion med den här kjolen som jag gillade. Rätt med rutigt i höst vet jag, trivs rätt bra med det mönstret när rutorna är snedställda som på den här kjolen. Med tights och benvärmare blir jag veckans pudding! Hoppas Mika tycker likadant, annars får jag väl ta till andra välbeprövade metoder...



En grej jag påmindes om idag var att bokmålet är av dansk, inte som jag mindes, tysk härkomst. Ajsing bajsing, måste putsa på kunskaperna bättre innan jag försöker glänsa. Annars syns bara mina fläckar än tydligare. Not so good. Men bra att jag påmindes, språkhistoria är ett intressant och oväntat sammanflätat ämne. Här går det verkligen att fördjupa sig.

Vina längtar efter moster Biiga, så nu startar vi bilen och åker. Mors!

PS1: missade i förra inlägget att berätta om mina kurskamrater som alla är så otroligt härliga. Det är en sådan positiv och mysig stämning, och vi diskuterar intressanta ämnen flera gånger om dagen. Bara en liten, men ack så viktig detalj. Trivseltema.

PS2: Jag begriper inte hur jag kan ha så otroligt många snuskiga tankar igång? Idag när vi pratade om olika samtalsöppningar tänkte jag osökt på kroppsöppningar, vilket ledde till sexuella anspelningar, som tur var lyckades jag hålla mig från att nämna detta högt. SUCK. Besvärligt att ha livlig fantasi kombinerat med snuskiga tankegångar. Jag blir så fnittrig, hoppas att min omgivning inte tror att jag hånar dem...

Oj oj oj.

Idag har kursandet gått precis lika bra som övriga dagar. Fantastiskt med andra ord. Det är så otroligt mycket nytt att lära och idag sägs det vara den tyngsta informationen som skulle tas in i våra redan halvfyllda sinnen. Vi har haft jättekul och lärt mycket nytt, men jag blir så trött i huvudet efter sådana här dagar. Det är mentalt ansträngande att försöka ta till sig allt man får lära sig.

För tillfället är det mycket sälj, varumärken, uppstart av företag och så vidare, grymt intressant att få lära sig hur allt fungerar och hur man bygger upp ett företag på bästa sätt. Jag vet inte om det går att värdesätta på ett riktigt rättvist sätt. Grym kurs, fantastisk kursledare. Jag stannar där men kan egentligen hålla på lääänge.

Morsan bjussar på middag ikväll, annars hade jag varit tvungen att äta ensam. Mika jobbar kväll och är inte hemma förrän sent. Gissa om Vina blev lycklig när jag kom hem? Stått ute hela dagen och så kommer matte och fritar henne. Överlycklig valp, jag lovar!

Traderar lite fortfarande, har bland annat hittat en snygg kjol i rätt storlek som jag hemskt gärna vill ha, och så en annan som är nästan lika snygg. Bra för en fattiglapp som jag själv. Tänker på ett kassettband med Sune där Karl Sune Rudolf Anderssons pappa behöver köpa ett par bättre begagnade batterier. Beggat is the shit!

Måste ut på promenad i eftermiddag/kväll, blir kanske fika imorgon. Jag kan visst bli smal, det är bara jag själv som satt min begränsning och min nuvarande vikt. Det har jag lärt mig. Jag ska bli sexigt snygg och kunna ha på mig alla modekläder som finns. Så får Mika allt hålla karlarna borta. Hehe. Då får han vara en riktig man och jag älskar riktiga män. Tur att han är så manlig redan nu...


Ajaj, måste sluta fantisera om mitt nya jag! Dags att omsätta!
Och ut på gatan hon fooor....

Hantverkskärlek

Stickningen har jag ju redan grunderna i, för tillfället utvecklar jag den kunskapen genom att praktisera. Det är alltid bra. På köpet får jag ju en massa hemstickat att använda själv eller ge till nära och kära.

Nu har jag hittat några andra saker jag vill prova på; nålbindning (en medelåldersteknik som kom innan stickning och virkning), krokning och så klart även den klassiska virkningen. Hittade även en teknik som heter pinnspets. Duken till vänster är tillverkad i denna teknik. Vackert.

Jag har kommit på mig själv med att  ä l s k a handarbete och hantverk i alla dess former. Även andra kulturella yttringar som målning, foto, musik osv går hem hos mig.

För tillfället har jag en hel del projekt igång, det insåg jag idag när min vän och blomma Victoria kikade förbi (egentligen kidnappade jag henne för att ha någon att dinera med).

Jag kom på att jag håller på med två babykoftor, en barntröja, en poncho, en mössa i barnstorlek, och i tankarna har jag två par tjocksockar i vuxenstorlek och tre-fyra par barnstrumpor på gång, förutom alla andra snygga grejor jag funderar på, som till exempel handledsvärmare och benvärmare som ju är i ropet just nu.

Förutom att sticka så tänkte jag även tova mina verk, funderar på tofflor (ett par till oss var i familjen) och en väska. Kanske något extra också, får se. Tänkte även sy en kappa och en Luhkka i vadmal. Får jag fatt i skinn och päls så blir jag överlycklig, vill så gärna sy mig en mössa i kaninskinn. Låter brutalt, men älskar man kaniner och deras päls så är det en slags hyllning, som jag ser det alltså.

Sedan vill jag lära mig att tillverka brickband, den konsten behärskas till fullo av min duktiga mormor. Måste kanske kika förbi hos henne här framöver. Jägarexamen ska avläggas, det är bara en fråga om NÄR. Ja kort sagt så sprudlar min hjärna av kreativa idéer som bara väntar på att få omsättas till handling. Varför vara lagom? Varför nöja sig med "Good enough"?

Och det här är bara de projekt jag kom på som snabbast, så här på kvällskvisten. Då har jag inte räknat in mina trädgårdsprojekt, snickerijobb eller andra skräddaridéer jag har. En händig kvinna reder sig själv heter det. Jag verkar klara mig jäkligt bra måste jag säga. Härligt.

Nu ska jag sluta maska, dags att sticka vidare. Bokstavligen.

Dagen D

 

Idag smäller det. Jag ska idag höra startskottet för min utbildning mot medial verksamhet. Bara att gasa på och köra så det ryker med andra ord.

Hoppas verkligen att det blir minst så givande som jag önskar. Misstänker att det blir flera gånger bättre. Nu ska hjärnan trimmas in och läras om. Häftigt!

Här ser ni min blivande bästa vän:


Tre gånger grattis

Jag vill ägna det här inlägget till er flickor. GRATTIS Hedda, Kajza och Malin på er födelsedag. Hoppas att den fylls med roliga grejor!

Känner ni er vuxna än? Lär mig hur ni gör i så fall! Jag vill också bli vuxen. Avvaktar och hoppas på insikt så småningom.

För er som undrar så är de här tre brudarna trillingar och fyrmeningar med min dotter Lina.

Charliebanan






Ett litet konstverk så här innan läggdags. Godnatt!

Norrbottens underbara värld

Idag är jag som ni kanske märker ytterst inspirerad, därav de många inläggen.

Som den hembygdsromantiker jag strävar efter att fullt ut få erkänna mig vara så älskar jag det mesta som kan kallas gediget hantverk. Jag har ett stråk av hemslöjdsinspiration till det mesta jag vill skapa just nu. Vadmal har gjort sin storslagna entré till min inre inspirationssamlande ateljé. Dags att omsätta i praktiken snart!

Mina tankar förs av det nuvarande modet till ursprungsbefolkning, folklore och djupt förankrade traditioner. Jag är väldigt inne på att både sticka och även att sy mig en poncho eller liknande och hittade bilder av en luhkka, en samisk variant på stormkrage/poncho. Snittet är så himla snyggt, ska prova sy något liknande framöver tror jag.

Bilder lånade från www.sme-design.com

Ytterligare fördjupning i denna aldrig sinande källa till inspiration får ni här serverat av Sofia Jannok, en fantastisk kvinna med fantastisk sångteknik.



Nu dags att skissa lite på mönster...
Marie, du ligger i lä ifråga om antal inlägg!

Kanske är det så de tänker...

"Undrar när jag får hälsa på min bästa moster Frida igen?"


Fridas favoritgodis

Som många vet så älskar jag godis. Lakrits och Choklad, gärna med någon slags kola. Cillas hundar Chico och Chappe är således mina favoritfärger. Vina kanske kan liknas vid vaniljglass med kolasås? Också ett vinnande koncept! Idag har jag, Cilla och de tre godsakerna promenerat till jaktkojan för att grilla korv, strosa runt och mysa. Lovisa, Alva och Nelly dök också upp efter en stund.

Några bilder från idag:





Vina hittade sig en del av en älg, det var gott och väl värt att skydda från de hungriga gossarna. Därav de sura minerna...





Som synes drällde lillgumsan runt och letade bajshögar att rulla sig i. Det blir badet senare. På återseende!

Jag är en ledare!

Leder auktionen just nu. VILL HAAAAA. Älskar formen men har lite svårt att se mig själv som trendföljare. Skit i trenden, jag vill ha just dessa.

Hittar fortfarande en miljon snygga kläder jag vill skaffa hem, men är fortfarande fet, fattig, fryntlig och fiffig. Jag kommer alltså att övervinna min underlängd samtidigt med min smala börs, MED bibehållet glatt humör. Basta.

Vill bara visa några fler snygga grejor. Jag vill ha så mycket. Hur var det där med att aldrig vara nöjd? Nu måste jag ju nästan leta fram några mer diskreta pjucks om jag inte ska bli "Hon med de vita skorna". Tradera, here I come!









Den som spar, han har till slut bara pengar kvar

Jag är mer en Slösa än en Spara
därför går jag med benen bara.
Fryser höstens dagar långa
drömmer om mynt och sedlar många.

När jag har hand om mina slantar
blir det snart jag flaskor pantar.
Pengarna tar alltid slut
Långt tidigare än de gjort förut.

Snälla Gud ge mig från kollekten
eller ge mitt kontonummer till alla i släkten

JAG VILL BLI MILJONÄR!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vilken av dessa var snyggast? Jag har idag ränt land och rike runt för att rekognosera läget gällande höstens mode. Jag föll pladask för en av dessa, men båda var i mitt tycke snygga. Min skrala kassa tillåter mig inte att köpa båda, så jag måste välja. Vad tycker Du?



Lovar att affärerna var fyllda till bristningsgränsen av läckert höstmode som jag formligen älskar (misstänker att det har att göra med min relativt nyförvärvade hobby att knyta garner med hjälp av två sticknålar), tyvärr så fylldes kläderna till bristningsgränsen av min alltför väl utfyllda kroppshydda, så det mesta var för smått. Eller var det jag själv som var för stor? Varför fylls affärerna med ministorlekar? Det finns ju andra än midgets och snorungar som vill spendera också. Eller?

Synd att jag även är en aning för fyllig för att klä i alltför många lager, svetten tenderar att sippra fram så snart jag har på mig mer än ett minilinne. Typiskt. Får nog bunkra upp ordentligt med deodorant innan jag pälsar på mig. Jag vill förresten gärna ha en figursydd pälskappa i äkta päls om du har någon liggandes i en garderob därhemma. Gissa om svetten lackar när jag trär den över skallen?

Och glöm nu inte skor. Oj så många par jag hade haft om jag haft pengar till alla par dojor jag velat köpa. Är man liksom jag själv en välväxt dam med 40-41 i skostorlek så hittar man alldeles för ofta vrålsnygga skor på reaställen. Ingen annan verkar ha samma smak till sina amasonfötter. Bra för mig, om jag bara haft pengar. Och bra för mina skor här hemma att få avlastning från min frätande syrasvett som utsöndras när fossingarna inte får ordentligt med luft.

Sammantaget så kan ni mellan raderna utläsa att jag per omgående bör söka hjälp, då jag ju uppenbarligen lider av min (som Marie idag så vänligt förklarade) kraftiga underväxt. Jag är helt enkelt alldeles för kort med tanke på min vikt. När detta hinder övervinns försvinner lagren av späck, svetten minskar och jag ser snygg ut i allt jag tar på mig. Kanske till och med utan att klä mig? Lovar att inte utsätta er läsare för mina nakna före- och efterbilder.

Ska sluta tömma börsen varenda gång jag passerar godishyllorna i alla butiker så kanske jag fortsättningsvis har råd att klä mig. Jag ska göra mitt bästa i alla fall = Win-Win situation.

Nu ska jag sluta svamla och fundera ut min plan. Eller kanske helt enkelt sluta fundera och börja praktisera planen istället. KAN eventuellt fungera bättre. Over and out!

Nu börjar det...

Onsdag är första dagen till resten av mitt liv. Egentligen är det ju idag som är den dagen, men jag trycker på paus och njuter av att känna mig utvald och kreativiteten flödar. På onsdag fortsätter kursen för att hålla på i sexton veckor till. Underbart. Blir otroligt kul med många nya lärdomar.

Ska försöka lära mig att försöka flöda känslor också, det är en utmaning om något. Exalteringen kan lägga krokben om jag inte passar mig, måste kanske försöka lugna mig lite, men samtidigt vore det kanske inte jag i så fall. Ska fundera mer kring detta.

Igår gjorde jag lite hemläxa som jag hoppas få postitiv feedback på så småningom. Jag blev själv rätt nöjd med resultatet, det är mycket värt.

Har lite jourpassning idag, men funderar på om jag skulle ha åkt till min vän Mia senare. Det var så länge sedan vi bara var. Trivs så bra med henne. Vi behöver sällan prata oavbrutet, vi trivs i tystnad. Få platser och personer har sett mig tyst, men Mia vet hur man gör. Kanske fördel att inte vara tjugo år längre? Tycker jag absolut.

Nu ska jag kila iväg, frukostens (!) datatid börjar ta slut.

Denna längtan...

Jag har längtat mig lila efter dagens besked. Jag har idag fått positivt svar; jag ska gå sexton veckors utbildning mot journalistik, får lära mig att hantera mac och programmet In Design för att nämna några saker. Otroligt spännande! Ser verkligen fram emot onsdag då jag får träffa mina kurskamrater och påbörja resan mot ytterst välutvecklad kunskap. GRATTIS till mig!

På tal om att längta... Aldrig kan man vara riktigt nöjd. Typiskt tjejer att fortsätta med nya strävanden så snart ett mål är uppnått. Eller?

Jag ville ju skaffa hund, så jag övertalade Mika att vi skulle skaffa en. Nu när vi har en (dessutom SMART och lättlärd) vovve så får jag inte träna och tävla henne, varken i lydnad, spår, sök, agility eller annat som kan förstöra hennes fenomenala jaktförmågor. Suck. Jag vill ha en hund. Eller kan man kanske tävla utan?

Ska gräva djupare i frågan småningom, just nu är vårt substitut för kärleksbarn ute i skogen med husse. Ska börja fundera på om jag kan pyssla med annat nyttigt, kanske innovativ design eller liknande. Snabbare än genetik i alla fall. Kanske lika kul? Ska kolla.

Ha en härlig helg!

Kroppsspråk

Idag har kursen jag går handlat en hel del om kroppsspråk, vi har fått en ordentlig grund så att vi lättare ska förstå de grundläggande priciper som ständigt yttras när människor möts.

Intressant att en hanne som sänder ut signalen styrka och potens uppfattas helt olika beroende på vem mottagaren är. Utstrålar han detta till en kvinna blir hon troligen sugen att fortplanta sig, medan män ser samma signaler som hotande och utmanande. Intressant.


Ytterligare kunskaper som spolade in i hjärnan var vetskapen att "allt som växer lever och allt som lever, det växer". Det innebär att även växter lever. Inte så konstigt kanske, men även växter har kroppsspråk. Undrar vad som kom först, växternas eller djurens kroppsspråk? Gissar på det förstnämnda, men det blir lite hönan eller ägget-varning här.



Att figurerna ovanför förutom sin hängiga uppsyn dessutom vänder sig inåt, mot varandra och vänder ryggen åt allt annat än det ledsna och uppgivna visar bildspråkets makt. Bildens "kroppsspråk". Prova  att byta plats på figurerna och uttrycket ändras drastiskt. Det nedre arrangemanget utstrålar plötsigt uppgivenhet istället för enbart sorg. Nu klarar personen plötsligt inte ens att se den vissnade blomman.


Vill du vara en glad, öppen och sprallig person kan det räcka med att du börjar tänka på dig själv på det viset. Öppenhet kan utstrålas på flera sätt, men det enklaste är att använda kroppen och strunta i att vara negativ. Positiva tankar, öppen attityd och du blir redo att omfamna världen.


Funktionsfynd! Härligt!

Glatt överraskad öppnade jag mailet från Gneis som jag mottagit idag. Har länge sneglat på deras täckbyxor och vinteroveraller, men tyckt att jag inte riktigt vill lägga de pengarna på enbart täckisar, och overall var Lina inte så sugen på. TÄNK då vilken tur jag hade som precis hann slänga in min beställning så att jag fick 20% rabatt på köpet?!

Passade också på att köpa lite annat, så Lina blir riktigt varmt klädd, och som extra bonus väldigt tuff i vinter. Skorna köpte vi på Nilssons här i byn, de har bra priser i sitt sortiment, vi valde Kuomas lite bättre variant med snölås. Tyvärr dyra, men Linas snälla morfar lovade att betala mellanskillnaden mot de billigare, så det blev inte så farligt trots allt. Om tre till sex arbetsdagar kommer paketet hem till oss. Längtar!

Gneis täckbyxa Gizmo i svart med tufft mönster, understället Monster i hallonrött


Gneis mössa Flash med reflextryck.



Vi kör tydligen på mycket svartvitt under årets säsong. Lina ska få åka till Sportaffären i Älvsbyn imorgon, ska kolla om hennes pappis kan skjutsa, de har nämligen rea på handskar. Är verkligen nöjd att jag väntade med att lägga in min beställning tills nu, tydligen lönar det sig att vara snål ett tag i alla fall.

Ska kolla om jag hittar nåt annat vinternödfynd på nätet, man vet ju aldrig...
Ha det gott!

Kvinnor! Varning!

Du har säkert hört talas om att människor blir bortförda och får sina njurar stulna av organtjuvar på svarta marknaden. Jag har råkat ut för något liknande... Mina höfter stals från mig över natten för några år sedan.

 

Jag gick till sängs och vaknade upp med någon annans lår! Ja, det hände bara sådär, snabbt gick det. De nya låren hade konsistensen av havregrynsgröt. Vems lår är det och vad hände med mina? Jag tillbringade hela sommaren med att leta efter dem. Till slut hann jag, arg och sårad, knappt resignera och acceptera att jag för alltid skulle fortsätta mitt liv i jeans innan tjuvarna slog till igen!

 

Min rumpa var nästa offer. Jag vet att det var samma gäng eftersom dom gjorde sig besväret att matcha min ända med låren, som de snott sedan tidigare. Men min nya ända hade de satt dit minst 1½ decimeter längre ner än mitt original! Nu förstod jag att jag skulle bli tvungen att ge upp jeansen till förmån för långa kjolar istället.

 

Som att detta inte skulle vara nog så insåg jag för två år sedan att även mina armar blivit utbytta. En morgon när jag fönade mitt hår blev jag vettskrämd över att se ett gäddhäng på min överarm dingla fram och tillbaka takt med hårborsten jag använde. Det var riktigt läskigt - min kropp har blivit utbytt, en del efter en annan.

Vad skulle hända härnäst?

 

När min stackars hals plötsligt försvann och jag istället fått den ersatt med en kalkons, bestämde jag mig för att gå ut och berätta min historia. Kvinnor i världen, vakna upp och känn lukten av nybryggt kaffe! Det kan vara sista gången Du använder Din ursprungliga näsa! Dom där plastikkirurgerna använder riktiga implantat och kroppsdelar som de stulit från Dig och mig! Nästa gång någon Du känner berättar om något dom lyft - titta noga igen och ta för sjutton reda på från vem! Var det från Dig?

 

Detta är ingen bluffvarning. Det här händer kvinnor dagligen! Så skynda att VARNA DINA VÄNINNOR!


P.S. Förra året trodde jag någon stulit mina tuttar. Jag låg på sängen och plötsligt var dom borta! Men när jag hoppade ur sängen kunde jag dra en lättnadens suck - dom hade bara gömt sig i mina armhålor medan jag sov. Nu har jag dom i säkert förvar innanför byxlinningen.


Tystnad



Idag njuter vi av lugnet, jag och Maja. Om en knapp halvtimme är det full fart igen, då jag åker ner på byn för att fortsätta den kurs jag fått möjlighet att gå. Konstigt så tyst och stilla det är när Vina följer Mika till jobbet, fastän hon i vanliga fall mest sover den här tiden så fylls rummet liksom upp av hennes närvaro. Roligt såklart men ibland behövs en lite extra lugn stund.

Lugnet nu på morgonen påminner om tiden då fotot ovan togs, då bodde vi i centrala Älvsbyn i en lägenhet. Trots att jag inte kan säga att jag trivdes till hundra procent så var det faktiskt riktigt lugnt att bara ha mina kattdamer hemma. Kika ut genom fönstren och se julbelysningen över Storgatan precis utanför fönstret. Inget behov av adventsstakar på det stället! Jag tror att jag så smått har börjat längta efter julens mysbelysning och varma plädar, kanske i kombination med stickning i soffan.

Nu ska jag fortsätta vidare. Jag önskar Dig en bra dag.

Inspiration

Idag lider jag med alla de stackare som inte får delta i den kurs jag går under veckan. Igår konflikthanteringens grunder, idag självutvecklingens konst. Ytterst intressant och givande. Måste komma ihåg att säga till vår kursledare Jerker (som för övrigt är en av de mest kompetenta jag träffat) att det är den bästa kurs jag gått i mitt blott tjugosexåriga liv. Jerker har en egen hemsida för dig som är intresserad.

Har precis avrundat dagens uppgift och ska precis maila iväg den. Annars är det fullt upp, mer än vanligt då man trots nya rutiner försöker upprätthålla samma sociala kontakter som när man strövar omkring i nejderna om dagarna. Svettigt. På tal om det så måste jag tvätta tåbiran från sockarna efter dagens promenad, det är tydligen inte ännu tillräckligt kallt för kombinationen vinterkänga + yllestrumpa. Mika var så vänlig att berätta det för mig när jag lättade på kängornas snörning ikväll. Tur att han har luktsinne i klass med vilken jaktchampion som helst.

Jag lovar att göra mitt bästa för att vara en snäll person i Mikas ögon. Kanske blir en utmaning med tanke på att jag hittills gjort det mesta för att befästa min makt i hushållet. Göranden, låtanden och samtliga beslut har passerat mig innan de har verkställts. Även det en smula svettigt. Åter till ämnet. Jag ska bli snällARE. Försöka i alla fall, utan att ge mig alltför lättvindigt. Det är kursandet som inspirerat till det här. Intressant vad föreläsningar kan göra skillnad.

Nu dags att skicka mail och sedan sova. Det är enligt välinformerade källor tydligen en dag imorgon också.

Babysitter

Passar Alva som provar sockar som passar Alva. Sockar som passar Alva som matchar overallen som passar Alva som passar till sockarna. Mössa som passar sockar och overall och Alva och passar fint. Ska passa Alva som läser tidning som inte passar Alvas mage.



Mors!

Tjocksockstopp?

Nu stickar jag för fullt igen. När detta il tar slut vet man aldrig, så jag passar på att öka takten med alla mina projekt. Tyvärr är ett påbörjat projekt försvunnet, ska leta fram det om jag kan. Har i alla fall stickat ett par strumpor till Alva, men de blev som nämnts tidigare en aning små åt henne. Stickade då ett par grårosa som bättre ska matcha hennes nya vinteroverall. Här är en bild av det första (för lilla) paret i alla fall:



Kommer foton av nästa par som färdigställts under kvällen, men de ska ju fotas när de är på foten. Vitsigt värre. Just nu stickar jag vidare på diverse nya projekt, har en del ullgarn som jag ska prova experimentera med, och så blir det kanske nya sockar åt min egen lillgumma så småningom. Hon har även beställt en del efter egna idéer.

Ikväll har vi varit i Piteå och så har vi hunnit skaffa ännu en hundkoja. Mikas svägerska är allergisk och har på senaste tiden verkat få mer och mer känningar av denna allergi, varför vi inte vill ha Vinagumman inne så mycket när vi är i Kåbdalishuset. Så hundgård och koja åker upp redan till helgen. Foton kommer när det är klart.

I övrigt funderar jag allt oftare på det här med jägarlicens. Tror jag ska kolla kostnader för det imorgon så jag vet hur mycket jag måste spara ihop. Typiskt att det oftast är så att tid och råd sällan går hand i hand.

Imorgon bjuder dagen på kursintroduktion med start klockan tretton, förhoppningsvis med fortsatt höstkursande och småningom även arbete. Håll tummar och tår allt ni förmår, så arbetar jag på allt vad det går.

Gonatt!

Snabb puff

Vill bara tipsa om att Vinas länkar nu har uppgraderats till en proppfull sida med både svenska och utländska uppfödare och artiklar. Dessutom finns nu gästbok på sidan. Välkommen!

Vinas sida

Kletigt värre

Idag har Alva varit och hälsat på. Hon passade på att bli riktigt bortskämd. Jag har hunnit sticka ett par småsockar till henne, de blev nog så små i storleken, men de får duga tills nästa par är klara. Jag jobbar på det andra paret nu.

På tal om bortskämd så bjöd jag även på hembakta mumsmums, det var gott, spännande och härligt kladdigt tyckte Alva. Som en extra bonus blev hon även tvungen att klä av sig naken och duscha under kökskranen. Inte tråkigt alls. Alva älskar att plaska i vattnet som rinner, särskilt när det håller en lite angenäm temperatur. Ni får här några bilder från det lilla frukostfikat:






Lina kommer idag, väntar henne vilken minut som helst, så ska försöka att inte fastna här framför skärmen. Ut i solen!

Ditt och datt

Marängerna blev lyckade för första gången idag. Sweet.


Har hunnit baka muffins och mumsmums också, det var väldigt nice att ha till kvällskaffet. Nu rider jag på veckans sockerrus och härjar med tre olika stickprojekt samtidigt. Plus att jag slänger in ett blogginlägg då och då.

Hittade Lina hos mamma idag, hon hade tråkigt när storasyster Ebba inte hunnit hem från skolan ännu, så vi fikade mellis och drack kaffe ihop. Latkorven fick skjuts de hundra metrarna när vi lekt färdigt hos mormor. Linas pappa och göllebrorsan Tor väntade på storasyrrorna. Lina ville att vi skulle fota dem, så jag fick ta några fina bilder av mammahjärtat och hennes enda och naturligtvis bästa brorsa.



Vid lunchtid (innan jag åkte till mamma) så hann jag svänga förbi hos Alva som ville klättra på Vina hela tiden. Hon är så sjukt aktiv mitt lilla syskonbarn. Mosters bästa. Hundarna härjade och busade så de fick gå ut till sist. Vina älskar att leka med Lovisas lillkisse Lusifer. Han är inte lika begeistrad, men snygg att se på minsann! Särskilt i det kalla höstljuset som vi njuter av varje dag. Jag har sagt att jag inte ska ha fler katter, men skulle det bli någon fler så önskar jag en blå. Det är så snyggt.



Nu börjar fingrarna sprätta och längta efter sticksömen, så det är bäst att jag tar plats i soffan under läslampan igen. Kanske ses snart igen?!


Bankrån i Älvsbyn

Saxat från NSDs hemsida:
Älvsbyn
.
Handelsbanken i Älvsbyn rånades på måndag förmiddag.

Tre män ska ha tagit sig in i banklokalerna och tilltvingat sig en okänd summa pengar.
De ska sedan ha försvunnit i en falskskyltad mörkgrå Volvo V70.

NSD har talat med ett ögonvittne som såg rånet. Tre svartklädda, maskerade män tog sig in via baksidan på banken. Några vapen sågs inte, däremot bar männen på varsin större väska.

Polisen försöker just nu sätta upp vägspärrar på de störra vägarna från Älvsbyn.

En brinnande Volvo upptäcktes strax efter rånet vid Nystrand norr om Älvsbyn efter vägen mot Jokkmokk. Det är bekräftat att det är bilen som användes vid bankrånet.

En mörk Audi kombi kan eventuellt vara rånarnas nya flyktbil.
NSD återkommer med fler upplysningar inom kort.

 

Nu väcks i alla fall min nyfikenhet. VEM har utfört detta bestialiska dåd? Kan det vara någon jag känner till? Är det någon lokal förmåga eller kommer dessa rånare från andra håll? Jag såg en helikopter kring tiotiden i morse, kan den ha något att göra med detta rån? Var det polisen som letade den nya flyktbilen? Kanske borde jag ringa in mitt tips?

Personalen hade uppenbarligen hotats, men jag har inte hört något om att de skulle ha åsamkats några fysiska skador, hoppas att de mår bra allihopa. Så bra man nu kan må efter att ha blivit hotad och tvingats fly sin arbetsplats.

Nu ska jag återgå till spaningarna. Over and out.


Lite att göra?

Idag har söndagen (som ju egentligen klassas som vilodag) fyllts med städ, plock och påhälsningar. Igår passade jag på att uppdatera Vinas sida, bland annat med lite nya foton. Klicka på bilden så kommer du till sidan.



Nu blir det nog fortsätta söndagskvällen, kanske med vila?

Jägarämne


Vina myser i Kåbdalis.


HA! Jag ska minsann ta jägarexamen vad det lider. Det verkar mycket intressant och jag saknar bara utbildningen och utrustningen. Nästan inte alls oöverkomligt just nu. Blä. I min fantasi går allt så mycket lättare. En alldeles egen Nobs, tik såklart. Välartad i både uppförande och jakt. Naturligtvis. Bra vapen, toppsikte och fågelrika marker. Vill ha! Jag vet att vi redan har en tik, men hon är ju Mikas. Typiskt.

Nu ska jag sluta fantisera och istället äta lite middag. Lovisa bjuder. Skönt.

Temadagar

Idag har jag kikat förbi Mia som är i värsta fixarilet. Hon fejar, städar, putsar och målar. Stallet blir som nytt och jag börjar tycka att det är synd att jag inte har någon häst att stalla upp i klövern. Hos Mia kikade gubben Anders in och bjöd in till inflyttningsfest med pizza och coca cola. Vi skulle tydligen äta av pizzan ihop, men festen skulle inte ha fler gäster än mig. Hmm... Trots sin ålder (eller kanske just på grund av den?) så vet gubben hur man gör för att vara tydlig med damerna att de är exklusivt inbjudna på romantisk middag. Hoppas det blir trevligt, och att den stora stenen han lovat att ta mig mot inte är så frostigt kall just den dagen som festen skulle äga rum.

På tal om middag så är vi nyss hemkomna från mammas dignande middagsbord. Älg som faller sönder i munnen, kycklingfilé, ugnsbakta småpotäter och potatisgratäng. GOTT! Jag lyckades lura dit Hanna, Lovisa lurade dit Petter, och vips så var vi samtliga fem från syskonskaran Sandman samlade. Mycket kul, jag tror det var typ två år sedan vi alla var samlade samtidigt, bortsett från midsommar när vi firade mormors sjuttioårsdag.

Har hunnit shoppa lite med storsyrran i stan, hon ska pyssla ihop sin egen gör-det-själv-sänggavel. Blir snyggt tror jag. Sen snabbfärgades håret som jag ju klippte med Linas pysselsax igår. Catrine fick igår hjälpa mig att putsa bort hacken som råkade bli till baktill, det är en aning svårt att se hur man klipper när man inte har en extra spegel bakom sig. Nyklippt och nyfärgad för en summa av totalt fyrtiotvå kronor och en oöppnad flaska beasås. Sweet. Allt fixat nästan helt själv. Och min modefrisyr blev bättre än alla andras. Även luggen, som ju från början inspirerats av Hannas dito.

Snål man nöjer sig med mindre. Gammalt Vistträsk-ordspråk.

Dessa temadagar kan alltså sammanfattas: GÖR DET SJÄLV.

Fredag

Eftersom att det är fredag idag så vill jag berätta att igår var det Linas lillebror som hade namnsdag. Det har han varje vecka har Lina berättat. Nej han har inte femtiotvå namn, han heter Tor. Som i Tors dag. Humor.

Igår gick jag till sängs tidigt. En dundrande huvudvärk och molande smärta i käken efter tandläkarbesöket tidigare under dagen gjorde mig mer än trött. Jag tror att sömnen infann sig klockan halv åtta eller liknande tid. Igår hade vi ganska mycket för oss, jag och Lina. Bland annat tog vi en liten promenad längst elljusspåret, vi vände när vi kommit till sandtaget, så det var inte så långt, men både Iver och Vina uppskattade utevistelsen.

Vi hann också hälsa på mormor, få ett recept som vi sedan bakade, fixade till och provsmakade. Muffins med citron- eller chokladsmak, med och utan blåbär. MUMS. I morse såg frukostefterrätten ut så här:



Idag ska jag ta med en låda muffins till Syrran, lillebror kommer dit och jag tänkte leverera hans nya vantar som jag stickat. Smart av mig att slå två flugor på smällen. Finns inga kakor hemma så äter jag dom inte heller. Kvällen (och mamma) bjuder på middag med familjen, med start vid arton. Hoppas på go-mat, det brukar det alltid bli när mammis lagar till.

Morgonen startade redan vid sextiden, då visade termometern minus åtta grader. Nu börjar det likna något! Vi längtar efter snö ochkyla, idag har jag hunit frysa lite, skönt att bli påmind om långkalsonger. Det var ett tag sedan säsongen för yllestrumpor, mössa och vantar ihop med underställ, täckisar och vinterkängor var här. Blir härligt att vara ute i helgen!

Vina längtar efter storkusin Nelly, så nu åker vi.
Mors!

RSS 2.0