Sol ute, sol inne

Sol ute, sol inne.
Sol i hjärta, sol i sinne.

Tänk att ha det så bra. Dagen har varit högst märklig. En trött senvinterdag med grå himmel. I alla fall om man tittat in hos fröken Sandmans hjärna. Nu i eftermiddag fick hon dock syn på en man i flashig tröja med GLITTER! Tänk så snabbt solen skingrar molnen på himlen! Allt som krävs är lite manlig färgring så blir det mesta bra.


Inte Captain Marvel - men Captain Marvellous?


Nu kanske någon tycker att jag är en aning orättvis mot min bättre hälft, men titta är ju inte samma som att smaka? Nu ska jag genast sluta sjuka mig och återgå till vettigare sysslor. En alldeles för intim inblick i hjärnan blev det, men det borde man kanske vänja sig vid om man ska läsa min blogg?

Må gott!

Älska ändrad vinkel!

Saker blir grymt roliga om man inte tänker sig för innan man skriver. Det blir extra tydligt på mitt jobb, där korrekturläsning av texter hör till vardagen. Ibland får man skratta åt felsyftningar och särskrivningar. Igår lyckades jag göra en egen grej på fejan. Jag har lagt ut ett album med Vinas bitleksaker. Alltså saker hon valt själv hemifrån. Där ingick en av mina stövlar, som beskrevs som mattes finskor ...


Bröllopsinbjudan 19 juni!

Det är viktigt med mål i livet. Mitt mål är att bli bästa vän med Vickan, så att jag får bära släpet i sommar. Hoppas att hon har en snyggare bröllopsklänning än sin mamma när hon gifte sig. Förhoppningsvis har Vickan några killkompisar som är ordentligt stadda i kassan och klär i frack. Då kanske jag hittar en prins, vilken som helst duger nästan. De engelska prinsarna är dock extra ok. Partyprinsarna ...

Vickan förlovade sig med sin Daniel den 24 februari 2009. ÄNTLIGEN. Gissa om jag hade väntat? Nu kanske vissa vill protestera, men jag är faktiskt royalist. Ibland i alla fall. Kan man vara annat när man ser på de lyckliga tu?


Tjusiga paret hand i arm. Ser fram emot att tömma brevlådan framledes.



Planera tårtandet i tid!


Frödinge har tagit fram en bröllopstårta till parets ära. Erkänn att den ser god ut. Då det blir dags för bröllop lovar jag att jag ska äta tårtan, skåla i champange och fira hela natten. Återstår att se om någon är med på noterna. Annars blir det ensamparty för mig, och det är ju sällan lika trevligt som att ha någons drink att krocka glaset mot.

Nu ska jag återgå till planerandet, vilka kläder ska jag ha?

Hjärtats längtan

Snön vräker ner. I den här takten borde Guds vattenreservoarer ta slut innan midsommar. I så fall blir det viktigt att snabbt skaffa en extra trädgårdsslang att vattna rabatterna med. Påminn mig när vårsolen kryper fram!

Idag känns våren förresten mer avlägsen än någonsin. Hur skulle den kunna kännas nära när det ligger en dryg meter snö överallt? Plogkarmarna är högre än vilken redig karl som helst och man får lita till traditionen att solen alltid börjar det stora arbetet under påskhelgen. Idag känns det som att just jag längtar mest efter spirande grönska av alla i hela världen.

Jag längtar efter att återupptäcka de planterade hemligheterna som sedan hösten glömts under snön. Att se lökarna skicka upp sina stänglar med färgsprakande blommor. Att rensa ogräs. Att låta katten gå ut och in som hon vill genom ständigt vidöppna dörrar. Att gunga en stund i soffan på altanen. Att känna vårens sol locka fram försommaren.

Hoppas mycket på påsken!


Förra vårens krokusar i solig backe.

Tillägg till önskelistan

Efter att ha påmints så lägger jag in ytterligare önskningar:



Lina har börjat gilla att läsa, och hon har fått första boken i serien om "Min magiska ponny". Hon önskar sig de följande böckerna, och där kan jag tipsa om att de brukar finnas på olika coop-butiker till billig peng. Bok-rea även kallat. Det är alltså "Lysande Stjärna" som hon läser just nu.


Projekt minskning av bitleksaker

Vina har fått ett eget album på min facebook-profil: Vinas bitleksaker. Där har jag förevigat en del av de saker hon satt tänderna i den senaste tiden. Som de flesta förstår så är det ju inte hundens fel att hon gillar att äta allt av plast och textilier, hon kan nog bäst beskrivas som kraftigt understimulerad. Det är ju nu inte heller så konstigt, då både husse och matte jobbar heltid och vovven därför bor i hundgården på dagarna.

Efter denna kortfattade historik har jag tänkt visa vad vi gjort idag. Syftet är såklart att Vina ska få göra av med lite energi så att hon lyssnar bättre när vi pratar med henne.















Ozzy bor hos Linas pappa och är världens snällaste. Tur är det.

Linas önskningar

En akustisk Gitarr står högt upp på önskelistan.


Jungle in my pocket - små luddiga djur är välkomna till Ängsvägen och Flurheden.

Pengar är alltid bra.



The Sims 2 - djurliv är tydligen ett kul spel.

Behöver ni fråga om Petshop är aktuellt fortfarande så är svaret JA!


Till mommo: jag vill ha en vappis. Nummer tre.

Schleich-listan

Nu närmar det sig. Den fjortonde april fyller Lina sju år. Då önskar hon sig dessa Schleich-figurer:

Godisbiten




Lillkillen verkar stortrivas i snön. Trots en god stunds lek ville han inte in igen när det var dags. Inte det minsta frusen eller trött, han ville bara leka mer. Mamma har nog det hon gör, lär kanske få flytta ut så snart vårsolen lämnar värme under natten också ...

Trampet av små tassar




Fullt hus i Flurheden, både i Huset och i Carporten - eller Flurheden 3C som det också kallas ...

Första kullen framme!

Biiga fick i fredags fem små barn:
Svartvit fläckig hane
Svart m tecken tik
Svartvit fläckig tik
Svart m tecken tik
Svart m tecken hane

Allt gick toppenbra och hon var snabb att ta hand om de små.



Nu hoppas vi att de växer i ordning och blir minst lika tjusiga som mamma och pappa!

Jour

Idag är det nästan dags. Jag sitter vid telefonen och väntar på Samtalet. Snart ska en mage krympa och en valplåda fyllas av pipande små krabater. Jag hoppas bara att det inte blir nattetid, jag behöver ju all skönhetssömn jag kan få. Sorgligt men sant.


Snart kanske jag har egna sådana här foton?

Den som väntar på något gott ...

Snart är det dags för lillebror att flytta hem. Hemsidan hade uppdaterats med nya foton, så jag tog mig friheten att kopiera och visa mina vänner. Någon vecka till bara, sedan är han hemma hos mammi. Blir kul att se honom leka med Vina, hoppas att Vini blir trött snabbt! (relativt orealistiskt)


Lillebror ca 7-8 veckor gammal. Pluttinutt!
foto Kennel Herding Instincts


Tjusiga mamma Girongårdens Pärlan "Pärlan", foto Kennel Herding Instincts



Snyggpappan; SUCH Raidokkas Dino "Sarek". På bilden ca 2,5 år.
Årets hane 2007, Nedre Norras vinstrikaste hane 2007.
foto Kennel Raidokkas


Nu ser vi en liten bit av vad som väntas ... Förhoppningsvis blir lillkillen en riktig stjärna både på utställningarna och i skogen. Mamma gillar ju att vistas där. Blir väldigt spännande!

Efter solsken

Efter sol kommer regn. Idag är en regnig dag, men regn behövs för att man ska uppskatta solen mer. Och det bästa av allt är att inget varar för evigt, så det går över.

Just nu befinner sig hjärnan i en ny typ av härdsmälta. Den rinner strax iväg. Förhoppningsvis råder en liten lunchpromenad bot på det.

JAG VILL HA GODIS!!!

Tur att vi bor i Sverige


Skulle det se ut så här om vi jobbat i Skottland?
Poseringen, tröjan och sockarna är autentiska, kilten monterad.

Vad tror du?

Tre färre oskulder i världen

Nämner inga namn, men idag har världen sagt adjö till tre oskulder. Snusoskulder vill säga. På jobbet har det barkat totalt, och lunchen ägnades åt snusrally, där den som lade ur sist vann ära och berömmelse. Hjälp. Eftersom att mitt strålande intellekt förbjuder mig att idka sådana beroendeframkallande medel så är det inte jag som haft en putande överläpp.

Suck. Bot och bättring utlovas inte, men kanske kan åtminstone en av damerna få syndernas förlåtelse på Alphakursen ikväll. Eller?

En har kräkts, en annan fått kväljningar och nu väntar den likbleka partnern på att sluta kväljas och spy istället. Jälp. Vart är världen på väg? Vad hände med mognad och vuxenvärld?

Det närmar sig

Lillebror sju veckor, foto: Kennel Herding Instincts
Mamma mailar mig bilder av lillebror hela tiden, och jag vet inte vem som är mest ivrig att träffa honom. Mamma har ju redan hälsat på och hållit honom, och jag vill ju se om han är lika fin i verkligheten. Han sägs vara lugn och orädd, kanske en aning självständig. Det blir spännande att se hur mycket bus han hinner hitta på, om han kommer ikapp vår virvelvind i tävlingen om flest avgnagda sladdar och dragkedjor ...
Nu ska jag jobba lite till ...

En veckas svält

Efter att ha försmäktat en hel vecka kan jag konstatera tre kilos bortfall. I princip inga kolhydrater har passerat min matsmältningskanal, och jag lovar att jag L I D E R. Att gå från ett kilo godis om dagen till detta är inget jag rekommenderar den veke, då det är knappt att jag klarar det.
Back to business, jag har baconlindad kyckling att packa matlåda av.
Till Mia:

Ja tack
Sallad, tomater, gurka, avocado, och andra ovan-jord-grönsaker.
Kött, fisk, kyckling, ost, skinka, grädde, såser av de flesta slag.

Nej tack
Potatis, pasta, ris, spannmålsprodukter, mjölmat, godis, socker, bröd och annat med mycket kolhydrater. Kolla för säkerhets skull att andelen kolhydrater håller sig åtminstone under 5%.

Fuska en dag och du stannar förbränningen i tre dagar innan viktminskningen drar igång igen.

Kalix 6 mars

Så har det skett. Igår var vi i Kalix för att debutera i utställningsringen. Jag var nervös över att Vina skulle vara för hög, men det visade sig att hon kom undan. Här är kritiken:
Typ och helhetsintryck: Mycket god
Mentalitet: Glad och vänlig

11 månader feminin hund, något stora öron, mellanbruna ögon, bra tänder och bett, bra hals, tillräcklig bröstkorg, något hårt ringlad svans, något knappa vinklar fram, bra bak, rör sig med kort steg men höga framben, bra färg, tillräcklig päls.

Juniorklass Kvalitetsbedömning 2
Domare var Karl-Erik Johansson från Stockholm.
Best In Show blev finnspetsen Kaitum Dalens Milla, en juniortik som var mycket, mycket fin.
BIS-2:a blev norrbottenspetsen Trollsångens Siipi, tvåårig hane, tjusig han med.
Profilstudie av BIR Trollsångens Siipi
Vi träffade Akira och hennes kompis som bor i Övertorneå. Fiiina hundar, båda två var dessutom väldigt gosiga. Det är man inte bortskämd med när man har en hund som virvelvinden Vina ...
Vinas tjusiga storasyster. Kul att träffa någon Vina "känner".
Bushumör hade båda brudarna. Vina till vänster.

Finally!

Äntligen har jag fått hem min böna. Hon har varit hos mormor och Emma och Stefan i två dagar, allt för att slippa fritte. Med det menat fritids, inte att hon vill slippa mig. Hoppas jag.
Nu längtar vi tills lördag så vi får domen på Viinapollo. Hon ska ju på utställning som sagt... spännande!
Mors!

Grattis mamma!

Idag fick mamma veta att hon får köpa en valp! Jippie! Hereditärt (genetiskt) fri från ögonåkommor och toppstatus på HD på båda föräldrarna! Snart flyttar lillebror hem! Nu ska vi bara hitta ett passande namn, skulle börja på H i alla fall...


Lillebror sju veckor gammal

Fruktansvärda farhågor

Fryntlig Frida försmäktar fort.
Fettet fastnar - som förgjort!
Frestelsen faller, Frida fastan finner.
Fyllig form för folket försvinner.

Våta drömmar...

Natten bjöd på potatisgratäng, chips och annat snask. Enligt drömmens Lennart innehöll detta hela 90% kolhydrater. Suck. Fjärde dagen idag, så nu borde fläsket börja brinna!

Och på den tredje dagen

Idag är det dag tre utan en enda kolhydrat. Gårdagen var galet knäpp, jag var helt tokig innan jag fick middag. Kakor, godis och glass snurrade runt i mina tankar. Så kom jag sent hem, Mika hann efterlysa mig två gånger. När jag kom hem förstod jag varför; maten var klar. Älsklings hade stekt kyckling och gjort en toppenfräsch mozarellasallad, bara för mig! Fantastiskt! Själv hade han ätit plättar med Lina.

Jag har under dagen haft både toppar och dalar i humöret, men så kom jag på en briljant idé. Istället för kolhydratspäckad yoghurt kan man köpa en flottigare variant: Creme fraiche!



Smaksätt med salt och peppar, och vóila! Du har en matigare och gräddigare youghurt än du nånsin prövat. Innehållet i burken är högpastöriserad grädde och levande mjölksyrakultur, alltså grädde med baciller. Mums filibabba! Toppenmellanmålet nummer ett. Man blir garanterat mätt på en burk för en tia.

Jag är också lite sugen på snask, men C-vitaminbrus i sockerfri variant (finns det ens med socker?) räddar upp det hela. En om dagen.

Nu: Back to work!

Syrra med stjärnstatus!

Bara för att Lovisa älskar att få bilder av sig publicerade på nätet så visar jag hur känd hon EGENTLIGEN är. Håll tillgodo!




Äntligen ett erkännande! Jag är drottning!



Queen Latifa? Frida?

Att döda en människa

Idag har jag åter börjat det nya livet. Ett liv minus kolhydrater, socker och annat som sprider lyckorus. Beter jag mig mystiskt eller rent av galet så kan det ha sina kemiska förklaringar. Igår nekade jag TRE fikatillfällen, inklusive mina favvo: kanelbullar och mazariner. SNYFT.

Den vikt jag behöver lägga åt sidan är inte mindre än fyrtio kilo. Då ser jag ut som ett skelett. Frågan är om jag kommer att hinna det innan beach 2010 eller om jag ska boka plats på en utlandsresa. Just nu skiter jag i vilket, vill mest bara fika, frossa och fika igen. Försvinner dessa fyrtio kilo är det likvärdigt med en mindre vuxen person, ett tioårigt barn eller mer än en halv Mika. Fläsket måste döden dö.

Jag tänkte fira med en hel gurka när målvikten uppnåtts. Välkomna åter.

RSS 2.0