Giftastankar...

Jag börjar tro att jag trots mina ynka tjugofem år är pensionär. Jag är lite darrig på handen och har påbörjat ett handarbete! Det är en sjal som jag tänkt använda till de bröllop vi är bjudna till. Ja, tro inte att det är mitt eget bröllop jag funderar kring! Det kommer ju inte att bli något sådant för min del. Inte vad jag planerat i alla fall.

Det första bröllopet äger rum i Jokkmokk under nyårsaftonen, Mika ska vara toastmaster under det bröllopet, så han ska visst vara lite extra finklädd lät det som. Eftersom att jag vill matcha stilen så köpte jag för någon månad sedan en snygg grågrön klänning på Cinderella i Piteå. Det var till och med rea, så jag fick den till ett mycket bra pris.

Det andra bröllopet är Mikas syster som äntligen får gifta sig. Det blir den 10 januari, i Storforsens kapell och Lina ska med trots att hon egentligen är hos sin pappa då. klart hon ska med på en sådan fest! Jag har inte hittat någon klänning åt henne ännu, men funderar på en silvrig finklänning som jag skymtat på Lindex. I så fall tänkte jag eventuellt sticka något i liknande garn, samma som min sjal, till henne så kan vi ju se matchande ut alla tre. Det är faktiskt rätt kul att sticka när det blir fint på en gång och man ser att arbetet växer allt eftersom. Tacka vet jag tians sticknålar!

Träffade mormor och morfar ikväll igen, de var hos mamma och vi drack kaffe. Mormor lovade hjälpa mig så att jag får tillbaka min vinterjacka från min för tiden tjocka lillasyster. Mormor kan nämligen byta dragkedjan i en av mina gamla jackor. Den är lite större så Lova ryms nog bättre i den. Onödigt att köpa en ny vinterjacka när hon bara har en månad kvar till bebisens ankomst.

Nu ska vi se film och glögga tror jag.
Ha det!

På anmodan

Efter direkta påtryckningar verkar det som att det måste skrivas igen. Att ajournera kommande inlägg föreföll var en god idé, men tydligen hade jag fel. Det måste vara första gången det inträffar.

I morse började dagen mycket oväntat. Jag möttes av en del hundspår framför bron när jag skulle låsa och åka till skolan. Först tänkte jag att det var mammas hund som trampat runt, men så kom jag ihåg att det ju var två dagar sen de var här och hälsade på, och sedan dess har det snöat, jag har skottat, och så har det snöat igen. Det var alltså en annan hund. Jag startade bilen och kom på att jag borde kolla kaninerna så att de var okej. Det var dom inte. En öppen burdörr till ett tomt burfack och en insomnad kanin i ett annat var vad jag såg.

Jag ringde min lärare och sade att jag inte skulle komma för att jag måste leta kanin. Sedan började letandet. Ingen kanin under burarna, under altanen eller under bilarna. Vid altanen var det däremot en hel del hundspår fram och tillbaka ett antal vändor. De fria spårlöporna jag hittade visade även att det var just hund och inte räv. Jag skodde om mig till ett par bättre skor och pulsade runt lite och följde spåren. Till sist hittade jag en yta som var rejält upptrampad, och i ena kanten var det en del blodspår. Jag blev naturligtvis ledsen, det här betydde ju att jag troligen inte hittar min kanin levande.

En hel del upptrampat vid altanen


Jag och Lina satte upp en lapp på anslagstavlan vid den lokala lanthandeln och sedan återstod inte mycket annat än att åka ner till Älvsbyn ändå. Lina  fick åka till sitt dagis och jag missade bara hälften av morgonens lektion. På väg hem igen ringde en bekant och sade att hon sett en stor vit hund lösspringande i byn, och att det kanske kunde ha varit den som hälsat på? Den beskrevs som stor men ändå smal, vit, kanske med beiga fläckar? Inte rent vit i alla fall. Det visade sig vara samma hund som hälsat på hos Lovisa för någon månad sedan. Ägaren kontaktades och jag frågade om hunden varit lös under tidiga morgonen. Det hade hon, så han lovade att ersätta de skador som blivit. Tack för ansvarstagande hundägare!

Mina klasskamrater har under dagen frågat varför jag inte blir arg. Jag tycker inte att det hjälper. Varför lägga energi på att vara arg när det ändå inte ger mig tillbaka mina djur? Bättre att komma överens med hundägaren tycker jag då.

Tack Myran för nära sju år ihop. Sov gott min vän.


Man vet aldrig hur lång tid man får. Vår tid ihop blev inte lång. Godnatt Bill.



Under eftermiddagen hälsade vi på hos mormor och morfar. Lina fick en hel hög med fina presenter. Det är ganska kul att hälsa på, synd att man så sällan kommer ihåg att besöka dem. Man är väl inte van antar jag. Jag får nog allt ta och bättra mig på den punkten.

Under kvällen åkte jag med Jennie, Marie och Lina till Anna för en mysig glöggkväll i hennes och Johans nya hus. Huset har potential och det var jättekul att få ta del av en del av planerna för huset också! Det enda som tjejerna missade var Linas senaste partytrick, ett som hennes pappa braverat med på massor av fester och liknande arrangemang:

Partytricket nummer ett!


Nissedräkten och den glada minen kommer sig av att vi under den kväll som bilden togs, precis hade julpyntat färdigt. Det var igår. Foton kanske kommer allt eftersom, just nu njuter jag bara av den värme som uppstår innan julstressen tar över. Än är det långt (allt är relativt...) kvar till jul.

Ha det gott góvänner!

God morgon

Inatt har tydligen de tre damerna i huset sovit i samma säng. Lina och jag tänkte passa på när Mika inte skulle sova hemma, och i morse vaknade jag av en härlig massage av små kattfötter. Fantastiskt att Maja är så väldresserad att hon precis förstår vad som är bekvämt för mig! Tramp runt i en cirkel på ryggen tills hon slutligen lade sig ner. Mysigt!



Idag ska vi åka till Piteå, men innan dess ska vi se hur det gått för den islykta vi tänkte fixa. Vi ställde ut en hink med vatten igår kväll, och i morse var det hela 20 minusgrader! Det verkar lovande, så vi ska ut och se hur det gått.
Kaninerna ska få ljummet vatten också så att dom får upp värmen i sina små kroppar. Kanske de får halm och hö också så att dom riktigt säkert kan äta hela tiden.

På återseende!

Oj så ambitiöst

Efter att min kusin kollat på svarta schäfrar googlade jag också. Hittade Molars kennel.
Shit så ambitiösa! Det är otroligt glädjande att hundaveln inte är så moraliskt förkastad som jag trott. Det finns hopp! Däremot skulle man aldrig våga köpa en sådan hund med tanke på de hårda krav som ställs på valpköpare, trots att jag tycker att det är TOPPEN! Äntligen uppfödare som vågar gå mot strömmen och ställa krav, både på valpköpare, avel, mentalitet, sin egen utvärdering osv. Upplyftande!

Trigga - bilden lånad från Molars hemsida


Xa - bild lånad från Molars hemsida

Som utlovat

Jag hade ju glömt att jag lovat visa bilder före och efter städning i Linas rum... Det bör tilläggas att det sällan är särskilt städat, men när bilderna togs skämdes jag inte såå mycket. Ibland måste man hjälpa till att ordna upp i kaoset.

Vardaglig vy över rummet: Kaos


Platsen som Gud glömde...


Idag:


Lina är nöjd med sitt skrivbord och sitt får


De utvalda: Lina behöver ju inte ha alla sina 150 djur i sängen


Godnatt!

Redan?

Ja det undrar man faktiskt när ens unge bare-ass:ar mitt framför en... Gissa om jag höll på att skratta ihjäl mig? Det gick knappt att få henne att förstå allvaret och sluta med det heller.

Lina?


I övrigt så är jag mycket sugen på att julpynta, åtminstone sätta upp julgardinerna och kanske en julstjärna eller ljusstake i fönstren. Inga tomtar. Än så länge. Eller? Tycker man att det är tidigt för julpynt? Det är ju ändå bara en vecka innan advent, som tidigast har jag pyntat i mitten av november, men till och med jag erkänner att det var väl så tidigt. Jag får väl nöja mig med julbak ett tag till. Någon dag eller så. Jag har faktiskt bakat brysselkex idag, men råkade grädda den andra plåten lite väl länge, så de kakorna blev torra och inte särskilt smakliga. Ska göra ett nytt försök senare. Med Linas hjälp. Förutsatt då att hon har brallor på sig...

Stan idag

Idag har jag varit i Piteå. Passade på att hälsa på Cilla, det var så länge sen vi hade tid att umgås, och idag var hon till och med ledig! Vi käkade lunch på Arbaillo (eller hur det nu stavas...) och satt kvar längre än någonsin förr. Det kom och gick gäster, tills vi efter kaffet började skämmas lite så vi blev tvugna att gå. Såg till att köpa mer foder åt "avelsdjuren" som Mika kallar dem. Låter väl viktigare än kaniner antar jag.

Pratade med Lina i eftermiddag också, hon önskade stanna på dagis tills efter lunch imorgon, så efter tolv- ett-tiden någon gång fick jag komma och hämta henne. Funderar på om vi ska baka brysselkex imorgon. Kanske schackrutor också. Det börjar ju lacka mot jul.... Hon har dessutom hunnit påpeka att vi borde byta till julgardiner snart, så det inte blir sista sekunden, typ dagen innan jul. Denna unge... Hon flyttar nog snart hemifrån, så snart hon lär sig att laga mat själv så är det nog kört.



Nu är det matdags för avelsdjuren (de får pellets, inte brysselkex), så vi ses väl!

Skola, skola, skola...

Äntligen klar med en av hemtentorna i Företagsekonomi. Tyvärr fick jag en kompletterande tenta att lämna in också, så det är fortfarande två saker kvar att lämna in i ämnet. Inte så avancerat men man måste tänka till innan man lämnar in, det handlar om affärsidé och sådana saker, och det vore ju dumt att ta något som  inte är hållbart.

Det lät även som att vi kanske är klara i administrationen. Vi ska bara lära oss att göra en pdf nästa vecka. Jag ska försöka göra en pdf av en tidning eller folder, med flera sidor. Det klarar jag inte riktigt själv. Men en vanlig pdf har jag lyckats göra någon gång. Jag har börjat strukturera upp en del i skolarbetet och det känns skönt. Kanse man hinner allt klart ändå?

Funderade lite idag, jag har kommit på den nya sortens terapi. Städning. Det är liksom rofyllt och avstressande att gå och plocka. Som tur är så har jag massor av terapiarbete att se fram emot här hemma. Tänk så lugn och harmonisk jag kommer att vara innan det är snyggt och färdigstädat.

Igår behandlade jag alla kaninerna mot kvalster. En av dom har fått mjällkvalster och en annan har något som är misstänkt likt skabbkvalster. Har en så har alla, så jag köpte Flusa på Apoteket för att behandla hela högen. Fick tipset av en uppfödare i Örebro sokm jag köpt kanin av. Flusa används i vanliga fall på kossor på bete, som skydd mot exempelvis knott och svidknott. Ska undersöka om det funkar mot dessa insekter även på kaniner.

Jag har även fått hjälp av Mika för att under helgen kunna avmaska allihopa. Det går faktiskt mycket snabbare när man är två. Nu är jag snart alltså fri från diverse ohyror och parasiter i kaningården. Känns skönt. Då kan man på allvar börja planera för vårvinterns kullar. Har en del intressanta idéer...

Mellan varven så har jag även byggt lite. Resultatet hittar du tills vidare här: http://vargmyran.se/klovervallens

Nu ska jag gneta vidare med mina tentor och inlämningar.


Nya vägar

Varsin blomma till Anki och Ullis. Tack för att ni finns.

Lilla bönan

Idag har jag saknat bönan igen. Blir skönt att ses på fredag. Vi kanske drar till stan då, får se hur det blir med den saken. Lina behöver kanske en ny klänning till julafton, nyår och ett av de bröllop vi är bjudna till. Funderar på vad hon kan tänkas vilja ha, men har inte kommit på något. Hon kanske åker med, ska kolla om hon ska på dagis eller om jag kan hämta henne tidigare på förmiddagen.

Hittade en bild från förra sommaren i en undangömd mapp. Vi bodde i Älvsbyn och Lina var liten.


Hon har blivit så förståndig den senaste tiden, men känner sig liksom gammal och nästan lite i vägen för den snabba utveckling hon går igenom. Språket, tanken, sättet. Allt blir mognare och min lilla böna är snart stor. Nästa höst börjar skolan. Kanske är det min andra åldersnoja som håller på att göra sig gällande? Eller så visar det bara att tiden är lika obarmhärtig i sina steg framåt som barnet i sin strävan att närma sig en vuxnare verklighet.



Dags för fler läxor nu.


Gott (?) och blandat

Jag hänger ofta på ett forum. Ett forum för andra lika insnöade som jag själv. Nu har ni säkert listat ut att det är ett kaninforum. På detta forum finns en plats där man inte FÅR prata om kaniner, och under denna rubrik hittar jag en bild av en penistårta:
Jessicas tårta

Tanken slog mig att den såg lite löjlig ut, mammas tårtor är bra mycket fräckare. Dessutom har hon ju gjort någon kvinnlig variant av snusktårta, något jag tycker verkar vara ganska ovanligt om man jämför:
mammas

Nästa gång jag ska ha kläm- och känn-party så blir det en tårta á la mamma!

Förlåt denna tårtfixering. Jag kan inte sluta.

Äntligen

Äntligen fungerar det mesta som det ska. Helgen har varit rätt trevlig faktiskt, över förväntan. Den började en smula melankoliskt men övergick till en rätt trevlig melodi i dur. Vi höll till i Kåbdalis hela helgen och det är rätt skönt att kunna släppa alla måsten hemma, om än bara för en stund. Fick gjort en del läxor också, det var skönt att ha det klart för inlämning.

Har bara saknat bönan rätt mycket. Det blev en lite trist vecka med två ordentliga gräl, för saker av egentligen rätt trivial karaktär. Får satsa på en bättre vecka när hon dyker upp på fredag. Jag bjuder på en bild. Hon valde kläder själv den här dagen. Hon är riktigt noga. Det duger inte att se ut som vad som helst.


Sista svängen med den här tröjan? Svårt att släppa en favorit.

Skolan kallar...

...men bara för min del. Mika slutar sin skola idag. Åh så avundsjuk jag blire när jag tänker på det! Men snart kanske jag också är klar, med en del delmål i alla fall. Snart är ju ett relativt begrepp, men egentligen har jag ju bara denna och en termin till kvar att plugga för att vara klar med gymnasiet. Känns hyfsat att vara halvvägs.

Ska påbörja tårtan när jag kommer hem i eftermiddag, men bjudningen blir inte förrän imorgon. Vi är lediga hela dagen imorgon, så den som vill kan kika in och hjälpa oss att bli av med en del kalorier från kylen.

Återkommer senare ikväll, då förhoppningsvis med foton!

Lugn dag

Mika var jättesliten när han kom hem igår, så vi lade oss tidigt, vilket var tur med tanke på att jag skulle upp morgonen därpå. Jag sitter på skolan just nu, har svårt att fokusera med den huvudvärk jag verkar fått efter att ha missat frukosten i morse.

I eftermiddag ska jag simma på badhuset med Jennie. Egentligen vill jag inte alls, det är alldeles för jobbigt för min smak. Men har jag lovat någon annan är det betydligt lättare att hålla än om jag bara lovat mig själv.

Lina ska vara med mamma i eftermiddag, annars blir hennes dag så lång på dagis. Lina hoppades på att de skulle ut och springa i skogen som de gjorde tidigare i höstas. De tog med båda hundarna och sprang, och Lina har surrat om det sedan dess. Hon har förresten också simmat idag, det lät som att det hade gått bra.

Jag funderar som bäst på vad jag skulle ha hittat på att slå ihjäl tiden innan simningen med, jag tror det blir en lunch. Det behöver mitt huvud för att funka också. Lunch, därefter biblioteket och så simning innan jag kör och hämtar Lina. Det låter som en plan. Ska bara fundera vad jag var sugen på...

På återseende!

Full dag i nyktert tillstånd

Idag var det en full dag enligt Lina. Jag måste tillägga att detta inte har något med alkoholförtäring att göra, Lina har begrepp att veta vad en "full dag" är, naturligtvis i bemärkelsen arbete.

Vi klev upp tidigt i morse och åkte till Piteå. Vi var sena och skulle inte komma fram förrän 08.15. Det visade sig senare att vi hade avtalat att träffas i Piteå 08.30. Gissa om jag blev paff och kände pressen flyga sin kos när jag insåg detta? Vi fick till och med vänta, kanske en kvart, innan Ullis dök upp.  Hon var den som körde bilen söderut, till Skellefteå travbanas Totohall, där dagens tävling skulle gå av stapeln. Alla raka klasser avhölls och Yankho (Linas kanin) blev äntligen medelsvårklassad! Lina blev mycket nöjd och valde två mattor som Yankho kan ha i sin transport under resan så att han inte halkar runt.


På vägen hem stannade vi till hos vår kompis Frida i Piteå och kikade på hennes kaninbebisar. Ursöta såklart. Det blev mycket intressanta och genetiskt oväntade färger. Pappan har visat sig ha en annan färg genetiskt (genotyp) än han ser ut att vara (fenotyp). Ja jag är lite insnöad i genetikvärlden, men det är av ytterst intressant karaktär när man kan förutsäga vilken färg ungarna i en kull ska bli innan man ens har parat föräldrarna.


Innan vi åkte hem till Vistträsk smet vi förbi hos Mia för en uppiggande kopp av hennes goooda kaffe. Tyvärr verkade hon ha lagt en sömntablett eller två i koppen, för jag somnade en stund, hängandes över köksbordet. Hjälp! Dags att åka hem insåg jag och kommenderade ut Lina till bilen för hemfärd.

Sömnmedel?


Lini ska sova hos mig ( i min säng alltså) inatt, vi passar på innan det blir för trångt, Captain-to-be kommer ju hem imorgon. Då ryms man inte att sova med en drygt femårig bläckfisk med myror i brallan. Precis när Lina lagt sig blev det såklart strömavbrott, så hon fick ha det mysigt med levande ljus i sovrummet när hon skulle sova. Strömmen har kommit tillbaka nu, men den kommer och går lite som den vill. Undrar varför.

Vanligt att fira?


På torsdag eller fredag blir det tårta för att fira den nya titeln på husets herre, så ni som känner er hågade på några extra hekton bestående av fett och socker är varmt välkomna!

Jag vet inte än om vi ska fira att vi ska "bo" mer permanent ihop eller om det är att ta i? Jag vet ju knappt hur det ska gå att bli "sambo" på heltid. Hehe, det känns ju såklart bättre att sätta citattecken, det gör det ju mer odramatiskt... Oavsett vilket så undrar jag hur vanligt det är att man firar sin nyvunna livsförändring? Tål att tänkas på. Jag lovar att säga till nästa gång det vankas tårta också. Om det blir att fira att vi ska vara två under husets tak framöver.

Den här tårtan
blir i alla fall till för att vi vill gratulera Mika till hans nya titel. Det är ju inte illa pinkat att bli Kapten. Särskilt som han inte bestämmer hemma.

Ha det gött!


Bättre sent än aldrig...

Har haft en del strul med datorn, den vill inte riktigt koppla upp sig när jag tycker att den ska men jag tror (OBS: inte vet) att jag har lyckats åtgärda problemet. Det här skrev jag därför när jag var offline lördag.

Måste bara börja med att dela med mig av några foton som jag hittade i kameran efter att Lina lånat den. Vad månde bliva? Lina fjorton vårar?

   


Idag har vi städat pappas bil, tvättat den utvändigt och försökt få bort den värsta dyngan invändigt. Egentligen skulle det vara kaninutställning i Skellefteå men det blev inte att vi åkte. Bilen glänste när jag och bönan under eftermiddagen blev bjudna på middag hos mammi och Stefan, supergott som vanligt. Vi passade på att ta hem det skrivbord Lina ska få låna av sin moster Emma, och gav henne samtidigt barbordet med tillhörande stolar som tidigare platsat i mitt vardagsrum. Emma har ju fått lägenhet och ska äntligen få flytta hemifrån den första januari. Liten blir också stor tydligen.


Innan skrivbordet ska in i Linas rum ska det städas, ser ni så förstår ni. Bilder före och efter kommer när det är klart. Vi lägger oss tidigt så att jag ska vakna imorgon. Tävling på gång nämligen.

På återseende!


*pust*

Idag började dagen lite oväntat. När jag vaknade insåg jag att klockan inte alls var 06.30 som planerat, utan den visade att jag hade sovit till elva! Så går det när man ska göra en resultatrapport på det gångna året, och då på sin egen ekonomi! Jag påbörjade nämligen igår kväll en sådan, och utan att jag visste ordet av, var det så spännande att jag absolut inte kunde gå och lägga mig!

Jag upptäckte bland annat att jag inte betalat någon dagisavgift sedan maj månad, och eftersom att jag alltid betalar mina räkningar direkt så insåg jag att kkommunen missat att fakturera mig. I övrigt såg jag att jag har en relativt dyr hobby och att jag kunde ha köpt en hund, en ny soffa eller något annat roligt för pengarna jag lagt på mina skyddslingar under året. Det blir snikvarianten hela december, det lovar jag! Men slantarna har ju glatt mig i många månader, så det är ju inte bortkastat, det vill jag inte alls mena!

När jag anlände till skolan vid tolvtiden trodde jag att det var dags för gruppdynamik, men i själva verket var det engelska. Direkt från huvudkudde till grammatikens värld. Jag behövde kaffe efteråt! På gruppdynamiken diskuterades Jantelagen och dess funktioner, ett mycket intressant ämne. Jag vet inte vilken lektion som är mest givande, men gruppdynamiken ligger riktigt högt i kurs!

Efter skolan åkte jag till syrran som fyller år idag (GRATTIS!) och hon bjussade på tårta och hembakt fika. Gott! Träffade morsan, mormor och morfar och pappa. Johnny kom hem också. Därefter blev det ljusparty hos min sim- och promenadvän Jennie. Jag köpte inget men det var kul att träffa lite folk, socialisera och ha lite trevligt. (Nu kan man ju få för sig tro att åtta telefontimmar inom loppet av endast två dagar gör att man fyllt sin kvot av samtalsbehov, men icke! Inte ens när jag efter 45 minuters rappakalja upptäckte att jag flåsade så hejdade jag snacket när jag förra kvällen haffade Ullis i telefon.)

Innan jag promenerade till Jennies ljusparty passade jag på att dammsuga, jag hann även sprätta upp dammsugarslangen, så just för tillfället är det svårt att städa. Blir förmodligen lättare efter att jag återfunnit eltejpen jag brukar stänga skitsäckar med. Jag har letat i hela garaget, halva huset också, utan resultat. Hoppas att jag inte kastat den.


Kvällen har gått åt till pluggande, och morgondagen viks till samma aktiviteter. Jag blir alltid så inspirerad av lektionerna i gruppdynamik och numer även av ekonomilektionerna(!). Det är välbehövligt när man står och stampar på en och samma fläck utan att kunna ta sig framåt.


Vilket härligt väder!


Jag blev så glad när alla andra var så glada

I lördags tävlade jag i Boden. Tyvärr hade vi ingen lokal att hålla till i, så det blev en utetävling. Minus tio på morgonen och det var många frusna kaninhoppare som träffades. Det var hur kallt som helst men alla som kom var inställda på att vara ute hela dagen trots kylan, så det var ändå trevligt. Extra kul var det att Vina tog en första- och en andraplats och nu fattas bara en placering för henne så är hon svårklassad i rak bana! Yankho lyckades äntligen ta en till pinne i rak, men fick två priser. Lina blev helnöjd.


Yankho kastar sig över ett hinder

Vi var i Kåbdalis i helgen, åkte dit lördag kväll efter att jag tävlat klart. Där träffade vi Mikas bröder Jarre och Esko med sina familjer. Jag hade nästan glömt hur mysigt det brukar vara. Ungarna hade gått "bus eller godis" och hade samlat en massa smarriga godisar som de bjussade på. De har blivit så stora hela högen också. Det är jättekul att få vara med och se hur de växer.

Idag åkte Mika ut på övning. Han kommer hem nästa måndag och sen bär det av ner till södern för sista gången. Då blir han färdig Kapten. Kanske dags att börja visa lite vederbörlig respekt?

I morse var det engalskalektion mellan åtta och nio, sedan kaffe och socialisering. När jag och Lova åkte hem bestämde vi att hon och Nelly skulle med på promenad med mig, Marie, Myran och såklart Arvid. Vi gick en sväng i skogen och så hem till Marie igen. Hundarna trivdes bra ihop och sprang som små tokar nästan hela vägen. Det är faktiskt rätt kul att se när dom sprallar runt. Vädret har varit underbart hela dagen, gnistrande frost och klarblå himmel, och ändå kring nollstrecket! Härligt!


Arvid nyvaken och på väg att klä sig


Nelly spejar efter älgar


Myran glittrar ikapp med marken

RSS 2.0