Mitt bortskämda barn

Eftersom att mitt barn är så bortskämt så får hon det mesta hon vill ha. Fast så är det väl för de flesta föräldrar? Man vill ge sitt barn allt de pekar på, bara möjligheten finns. Och i Linas fall var det ett större akvarie. Lämpligen skulle min kompis precis sälja sitt, så det blev ett bra pris på 110-litersbehållaren med välvd framruta. Lyxigt snyggt med svart lock. Sådant kunde man bara drömma om när man själv var liten.


Stor vinkelbyggd villa med barnkammare. Spjälsäng följer med för de minsta.



Blandade godbitar. Molly och Guppy, kanske något platyyngel?
Alla slutar garanterat på Y i alla fall!

Shoppingdjungeln

Idag har jag beställt ett par skor till Lina. Himla unge att växa snabbt! Hon balanserar på gränsen mellan barn- och damstorlek just nu. Årets vintersko blir ett par svarta Powerboots Lynx i flickmodell. Grymt svårt att hitta pressbilder av skon ifråga, så ni får en ful kamerafotad och photoshoppad bild istället. Man ser ju på ett ungefär hur den ser ut.



Powerboot Lynx flickmodell


Mormor kanske blir glad nästa säsong? Hon har de minsta fötterna jag vet. Småningom lär nog mostrarna hinna ärva ett eller annat par, för har man storlek 35 när man är åtta år borde det landa på ett par lika präktiga 40:or som mamma. Eller 41:or. I vilket fall. Tydligen finns skon även i rött och vitt. Men svart funkar ju bäst på ungar som gillar att leka.

Budgetjulklappar och spelreflektioner

Eftersom att jag är en kontrollerande person så uppskattar jag att ha saker och ting planerade i förväg. Därför har jag sedan en månad tillbaka funderat över vad vi ska ge i julklapp till våra närmsta. Syrrans flicka blir tre i januari, och hon älskar olika spel. Vi har kvar ett spel sedan vi var små, det heter Bondgårdslotto.

När vi spelade detta Bondgårdslotto häromdagen kom jag på att det är grymt enkelt att göra ett eget. Sagt och gjort. Nu ligger det färdigfixat och väntar på tryck. Inte tråkigt. Bilderna föreställer inte längre olika bondgårdsdjur och lantliga miljöer, utan nu är det Alva, hennes favoritkusiner Lina och Matti, hennes föräldrar och husdjur som figurerar på spelplanerna. Några favoritfigurer från TV fick också egna platser.

Det här är bara ett exempel på vad man kan fixa själv, kanske finns fler spel att modifiera? Memory? Olika spelpjäs-spel? Hitta på ett eget spel kanske? Jag kanske borde börja i spelbranschen? Kul är det i vilket fall!

Och medan vi ändå är igång med spelsnacket vill jag meddela att räven omöjligt kan vinna i rävspelet om fåren bara tänker till. En offensiv taktik gör att de vinner varje gång. Nu har det gått så långt att vi inte längre kan spela rävspelet hemma, för det är att förlora om man blir den som ska spela rävarna. Så dagens vinsttips: välj fåren. Rusa framåt, täpp till luckorna. Stäng in rävarna i varsitt hörn. Klart. Du vann!

Vill du testa om jag har rätt men saknar spelet? Då kan du köpa ett lite snyggare spel här. Eller klicka på bilden för att ta dig till försäljningsstället.


Det finns moderna varianter av klassikern Rävspelet.

Liten resumé

Häromdagen hade vi lite tur. Vi åkte till Boden och skulle besöka Nordpoolen (äventyrsbadet). Innan det var tvagartime passade vi på att gå på stan. Då träffade vi Poolman och fick en gratisbiljett för Lina. Gissa om hon var nöjd?!

Poolman - Nordpoolens maskot

 

Matti plaskade också på, han och pappa satt mest i bubblet. Matti har förresten fått sin andra tand nu, det trillar på rätt ordentligt. Han har även lärt sig hur han ska ta sig framåt i gåstolen, och nyttjar sin nyförvärvade kunskap till att gå till kökslådorna och dra ut dem. Skohorn genom handtagen redan alltså. Matti kan även morra, gasta och kikna av skratt. Det sistnämnda har han tränat en hel del på, han är nämligen ruskigt kittlig.

Annars är det rätt lugnt här, vi längtar lite till snön så det blir lite ljusare ute, men dagens sol gjorde hösten trvligare. I vår kommun har den senaste tidens regnande skurit av tre vägar, så man kan lugnt säga att det behövs lite uppehåll. Vi har för närvarande mer vatten än ett normal vårflöde.

Nu ska jag nog sova. Tror jag. Men det blir nog lite mer surf innan dess.

Ungdomspoäng!

Nu har jag försökt vara ungdomlig minsann! Har gjort som tusentals tonåringar gör varje dag - jag har beställt klänning och skor via nätet! Får se om den motsvarar förväntningarna bara.

 

Visar en lila modell för att du ska se hur den sitter, men den jag beställde är svart. För alla kvinnor behöver "en liten svart". Var från början sugen på en halterneckmodell men den var slut i min storlek. Skit. Jag måste börja agera snabbare!

 

Av samma orsak som klänningsköpet klickade jag hem ett par röda pumps. Alla kvinnor behöver ett par sådana. Ja jag älskar skor. Ja jag är lite mer utseendefixerad än jag hittills erkänt. Extra plus för leopardmönstret på insidan. Jag klär inte i leopard, men nu kan jag ha det ändå! Jippie!

Blir kanoners att prova. Hoppas, hoppas, hoppas att det passar!

Hundnamn

När jag var liten hade vi en svensk lapphund som hette Binna. Det betyder björnhona om jag minns rätt. Många namnger sina hundar efter björnar, varför vet jag inte? Kanske för att björnar är kraftiga och man vill att namnet ska avspegla styrka och kraft? Eller ser kanske hunden ut som en björn? Kanske ska den jaga just björnar?

Andra vanligare namn är Nalle, Bamse, Teddy, Ludde, och vem känner inte till någon Karo (efter finskans Karhu som uttalas så)?

Ville bara dela kvällens reflektion med dig.

Ännu ett tips



Ikväll har jag och Lina sett The Last Airbender. Bra film, och spännande för den som uppskattar lite hittepå-story. Jag älskar sådant, och alltså även filmen. Tur man har barn så man kan skylla på dem att man väljer sådana här filmer!

Fler i familjen

Sist jag var till stan var det mest för att mormor behövde skjuts. Drällde lite och kollade in på Djurmagasinet för att köpa hundfoder. Hittade även en present till Lina, eller ja, egentligen tre.

Hon har letat ett tag men det är inte alltid det finns hemma, så jag passade på när tillfälle gavs. Tre små Kuliålar till hennes akvarie. De trivs nämligen bäst i små grupper. Trevliga fiskar som dessutom städar överflödig mat från akvariet.



Tre små ålar är nya innevånare hos oss.


Det är förresten tur att matfisk är billigare än akvariefisk, de här väger väl fem gram per styck och kostade 30 kronor ... Tur att prydnadsvärdet är högt! Trots Linas längtan efter fler husdjur tror jag att vi varvar ner med anskaffandet av familjemedlemmar, och bara njuter. Alla kattbarn hittade ju också nya fina hem till sist. Underbart.

Härlig höst idag

Vilken dag! Underbart väder, liten promenad med mamma och hundarna. Dessutom ringde Mika och berättade att Vina äntligen fått sin första fågel!! Hurra!

Lina har hälsat på och så såg vi "Water for elephants". En väldigt bra film, se den. Fast ni kanske får ut mer om ni inte har en åttaåring bredvid så ni måste snabbspola alla känsliga scener. Trots det så var filmen väldigt känslosam. Eller så var det jag som var det.


Jaktänka fortfarande. Kanske man borde hitta på något? Därför åker jag till Boden imorgon. Eller rättare sagt så skjutsar jag min mormor dit. Vi ska tydligen hälsa på några släktingar. Blir intressant. Fast ingen sovmorgon. Därför är det läggdags inom kort. C ya!

Matti har en stor kosin


Välkommen vinter, välkommen kyla!

Idag har jag beställt Linas vinterkläder. Efter fjolårets trasiga brallor kör vi på kvalitet det här året. De kläder jag tyckt varit bäst när vi testat har varit Gneis. De håller hög kvalitet till rimliga priser. Kvalitet kostar såklart mer än det som inte är lika bra, men är ungen ute ska hon inte behöva komma in för att hon fryser.

 

Gneis har dessutom härligt olika färger på sin kollektion, och i år har de fler modeller än någonsin. Farm till den 17 oktober har de dessutom höstkampanj med 20% rabatt på det allra mesta. Somligt (tex fjolårets restvaror) säljs till ännu kraftigare rabatter: 35%.

 

Lina valde en svart jacka med rosa detaljer, och till det ett par svarta täckisar. De byxorna har hon haft förr - efter ett helt år ser de fortfarande oanvända ut! De finns även i grått och rosa. Kolla in i webshopen redan idag, och funderar du på att beställa så vänta inte för länge - i fjol tog allt slut innan vi hann beställa det vi ville ha.

 

Rapid i cerise och svart



Gizmo i svart

Nu får vintern gärna komma!

Finbesök

Idag var vi hos mormor medan Lina var hos sin pappa. Plötsligt hördes ett mullrande ljud och en fenmerca från -65 dök upp längs vägen. Tjenare! Däri satt Lina med sina småsyskon och såg helnöjd ut. Bilen är nämligen hennes, och hon längtar tills den ska fixas till lagom till hennes artonårsdag. Eller körkort.

Tre sockerbitar framför stortysken


Matti är nog inte långt bort innan han blir lika (?) busig som de andra småisarna, idag har han nämligen börjat sprala runt lite i gåstolen han fått låna av Matilda. Fast än kopplar han inte sambandet att han far iväg när han hoppar omkring. Plötsligt är han liksom bara på en annan plats.

Nu är det soven strax! Gonatt!

Jaktlycka? Vad är det?

Ikväll skulle jag vara jaktänka, men husse och Vina kom hem från jakten tidigare än tänkt. Hon började nämligen halta efter dagens jakt. På höger fram har den största trampdynan blivit skavd och det översta lagret skinn är borta. Klart det gör lite ont. Fast det ser inte så illa ut, och när hon kom hem syntes det inte att hon haltade för hon blev så glad. Nåja. Vila några dagar och sedan kanske det går att skicka ut dem i skogen igen. Får se hur det utvecklar sig helt enkelt.

 

Det känns lite som att Vina har otur. Eller är det annat? Första hösten skällde hon faktiskt någon fågel, men husse lyckades inte fälla den. Andra året skulle husse jaga in henne, men då gjorde han utlandstjänst istället. Klart besvärligt att hinna jaga då. I år har husse tagit fyra veckors semester och så börjar jakten så här?! Tokigt. Hoppas verkligen att det vänder så att hon får använda det hon har i generna.

 

 

Någon längtar efter att få hugga fast en riktig fågel


RSS 2.0