Städardag

Satt och gick igenom en hög med skivor och hittade en hel drös foton från 2007. Bland annat av Chicko när han var valp.  Han är av rasen Lapsk Vallhund och min kompis Cilla äger honom. Idag är han en stor och stilig herre, kanske kommer något kort av honom som vuxen så småningom. Var bara tvungen att dela med mig.

En social dag

Maivor, som är min lärare i alla de ekonomiska ämnena i skolan, är så oerhört vänlig att hon håller extralektioner trots skollov, bland annat för mig. Jag har missat en hel del då jag varit borta och tack vare Maivor är jag nu ikapp i en del ämnen. Det är så otroligt mycket värt. Igår klockan tio hade vi en extralektion i Företagsekonomi A klockan tio, och efter någon timme var både jag och Kajsa uppdaterade med missad information.

Kajsas flicka Victoria fick följa med mig och Lina hem från dagis när vi åkte hem vid halv ett. Tjejerna fikade lite och sen var det kaniner för hela slanten. De hopptränade lite och matade kaninerna, sen kom de in för att pyssla och leka i Linas rum.

Lina blir alltid så sprallig när hon har kompisar


Under tiden vi hoppade med kaninerna kom kusin Marie med tillhörande bebis förbi, så då blev det glögg, pepparkakor och ännu mera höstmys. Mitt i vårt samtal kikade Maries syrra Lisa förbi, tillsammans med min granne Ingegerd (den yngre av mina båda grannar med samma namn) och hennes dotter Matilda. Matilda sov hela tiden, o så söta bebisar är! Hehe, jag måste kanske varna Mika och berätta att det har varitr en hel del bebiskontakter på sistone. Det är väl allmänt känt att de brukar smitta?

Vi surrade som vanligt hur mycket som helst, Lisa blev helt förskräckt över hastigheten i samtalet och anmärkte på att jag och Marie med oanad kvickhet, reflexmässigt och utan påtvingad artighet, avbröt varandra för att avsluta den andras mening. Är det inte så man gör när man umgås? Det undrade både jag och Marie innan vi skrattade åt situationen. Det är kanske länge sen vi umgicks, och då måste man ju komma ikapp lite? Frågan är bara om det blir bättre eller om vi alltid har (och kommer att ha) det här beteendet när vi ses?

När alla åkt hem, Victoria blivit hämtad av sin mamma och Maja fått sin middag, åkte jag och Lina till morsan och Stefan för att käka middag. Det bjöds härliga biffar med potatis, sås, omelett och kokta grönsaker, och vi åt tills det inte rymdes mer i våra vid det laget fulla magar. Även här surrades det, och jag intog ryggläge i kökssoffan. Det finns ingen så skön kökssoffa någon annanstans, så jag somnade. En timma senare vaknade jag av att mamma ringde från vardagsrummet för att jag skulle vakna. Jag och Lina packade ihop oss, åkte hem och... ...somnade!
Er bekanta Frida somnade alltså klockan åtta igår kväll. Jag tror till och med att jag somnade före Lina.

Återkommer efter dagens slut med en liten lägesrapport. På återseende!

Höstmys

Jag åkte till IKEA igår med min kompis Cilla och Lina åkte med såklart. Cilla åkte buss till Älvsbyn och så åkte vi därifrån tillsammans till Haparanda (som betyder aspstrand på finska). Vi käkade frukost innan vi gick in i butiken. Lina fick vara i Småland en timme och så hittade jag en del småplock, bland annat ett skrivbord (Alve) och tre runda mattor som kan höra till vardagsrummet. Massor av olika ljus inhandlades, bland annat med doft av äpple och kanel, och så några med doft av röda bär. Behöver jag ens nämna att mitt hem nu doftar blommor? Det blev även en ny klocka till köket, en med aluminiumram. Till skrivbordet blev det en lampa, och Lina fick en att ha på det skrivbord vi ska hämta hos Emma.

Så här fint blev det när barbordet monterats ner och forslats ut:


Ikväll bjöd vi mamma och Stefan på "fest" (enligt Lina) men de kunde inte komma, kusin vitamin kunde inte heller, men Lova och Johnny kunde. Så värmdes glögg, pepparkakor bjussades laget runt och så ringde mamma och Stefan och kom förbi i alla fall. Köket fullt och det var rätt mysigt att ha så många på besök. Lina hade tänt sitt ljus ute på bron innan de kom, så det var fint och välkomnande:
Det här ljuset fick jag av Lina när hon varit hos Tilde.

Ikväll har jag även hunnit borsta prinsesskatten Maja. Det blev en del hår, som annars hade bosatt sig på gardiner, kläder, stolar, mattor, ja kort sagt allt av textila material. Ni ser själva mängden:


Densamma prinsessmisse anmärkte på att hennes kungliga latrin inte var tillgänglig till följd av en stängd dörr, och eftersom att "nödig katt hoppar tungt" (gammalt kattordspråk) så gick det inte för sig att öppna dörren. Vardagsrumsgolvet fick duga, trots svårigheten att täcka fekalier med parkett. Tur att jag var snabb att plocka bort det hela, innan odören spred sig i hela huset. Klorin is the good shit!

En liten bild av trattkatten med den alldagliga sura min som förefaller dyka upp i samband med påklädning av tratten:


Lev och må!

Full fart

Oj vilken dag! Den började lugnt med frukost och så, Mika åkte vid tolvtiden för att hinna med sitt plan. Jag tror det är sista eller näst sista resan söderut för hans utbildning. Blir bra när han är klar.

När han åkte så tog jag och Lina bilen till kusin Marie och hälsade på. Vi följde med både till Sunderbyn och Piteå innan vi styrde kosan hemåt. På hemvägen plockades en nytrimmad Myra upp och hon var så glad att få komma hem igen, det är hon visst alltid då trimmet är klart. Det är jättemysigt att bila omkring i mörkret under hösten, även om det är lite läskigt ibland när man inte ser så bra. Man spänner sig lite när man ska köra så det är lätt att man blir lite trött.

Nu är vi på väg att gå till Tilde så jag ska sko mig och ta på jackan. Blir kul att se vad dom pysslar med ikväll.
Ses!

Tyskarna har kommit

Idag har jag hämtat mina nya kaniner. Ja jag vet att en del inte tycker att jag behöver fler, men jag säljer tre idag och jag sålde även en i fredags, så antalat har minskat med två trots nyförvärven. Båda kaninerna är av rasen Lilla Tysk vädur, en vädursras som i storlek ligger mitt mellan bjässen fransk vädur och den näpnare varianten dvärgvädur. Lilla Tysk har en vikt på tre till tre och ett halvt kilo, så det är rejäla bitar. Båda kaninerna är blå manteltecknade, delar med mig av ett foto så ni får se vilka majestätiska varelser de är:
Blå manteltecknad Lilla Tysk vädur
Saltsjös Alice (bilden) heter honan från en uppfödare i Stockholm. Hanen heter Bremen och är en import från hemlandet tyskland. Hoppas att han förstår svenska. Men vid det här laget borde han fatta, han är ju ändå ett och ett halvt år. Båda kaninerna har gått bra på utställning och har fin stam, så det blir ett fint tillskott i min fortsatta avel för nya färger på rasen.

Väntar på att Mika ska komma hem också, han jagar fågel med sin kompis och kompisens finnspets. Vid lunch hade de sett två och hört en fågel men inte skjutit något alls. Hoppas att de hittar något, det vore ju trist om de fick vara helt utan jaktlycka.

Lina sprang över till Tilde igen, de leker så bra ihop. Det är jättekul. Men lite ensamt också såklart, när man är van att alltid ha en Mini-me som frågar varför man gör si eller så, och framför allt varför man inte lever som man lär...

Nu ska jag ta fram fika så det har tinat lagom tills det kommer besök. Ikväll kanske vi glider iväg med hitlersläden och hälsar på kusin med familj i Lappurträsk. Får se om tiden räcker till.

Haha, dagens tredje inlägg

Åh vad man blir sugen... Tur att det inte är dags för hund ännu, annars hade det definitivt varit läge!
http://www.blocket.se/vi/18762272.htm?ca=1_12_s

*phu*

En shot antibiotika och en halskrage var receptet, kostade bara 50 spänn också så jag är nöjd. Maja är INTE nöjd. Hon försöker backa ut ur sin krage men jag knöt den rätt tight så jag hoppas att den sitter. Svårt det där, man vill ju inte strypa stackarn. Veterinären visade hur hårt det skulle vara men det klöste hon sig ur i transporten, så jag knöt aningen hårdare. Hon borde sluta blöda idag, fortsätter det imorgon skulle vi komma in igen. Hoppas nu att hon kryar på sig, det vore verkligen toppen. Skönt att slippa oroa sig.

Lina har varit hos Tilde under tiden jag åkte till veterinären, de har haft kul och lekt bra, det brukar de göra. Lina hade med sig en jättefin korg med ett ljus, pyntad med skogens vackra färger. Ska visa när vi har fotat. De hade höstpysslat hos Tilde nämligen. Det blev snabblunch/middag med Pillens Bulsnerkorv och pulvermos, väl så enkelt, men det duger i krig...

Mika är på G hem, han har varit och jagat lite i Kåbdalis, men den här gången blev det varken byte eller skadskjutningar. Tur. Men fäller han en fågel på första skottet är ingen stoltare än jag, och han har faktiskt börjat hålla på skotten sen jag har... *hrm* ..."fostrat" honom... Trots detta är det inte färre fåglar han kommer hem med, men förhoppningsvis färre med piercinghål i vingarna... Bäst att sluta detta ämne nu, innan han kommer hem, och råkar se vad jag skrivit om hans jägartalanger.

Nu är det snart dags att städa lite, förstår inte vem det är som drar fram alla saker?

Väntar...

Idag väntar vi på att veterinären ska ringa så att vi får komma in med Maja. Tydligen är det två lager stygn så det borde inte vara någon fara, men det lät som att antibiotika och krage skulle hämtas, efter att de tittat närmre på henne. Jag hoppas bara att det inte blir alltför dyrt, man vill ju inte ha en massa oväntade utgifter. Men ska man nu ha djur så får man ta sitt ansvar de gånger det behövs. Som nu till exempel.

Lina har sprungit över till Tilde, hennes bästa lekkompis i byn. Hon har längtat efter att hon skulle vakna så att de kan leka. Idag var det första gången hon har overall på sig hos mig, vi köpte en blå med gröna monster på Nilssons. Kuomaskor i gråsvart kamouflagemönster var också något Lini ville ha, så då blev det såna.

Ska försöka fixa med lite läxor nu, men återkommer efter veterinärbesöket.

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Det var ett tag sen sist jag skrev. Efter en del små händelser med Lova så insåg jag att jag inte är tillräckligt tydlig ledare för henne. Hon är en sådan fin hund men behöver också en fast hand för att fungera på ett bra sätt med omgivningen. För att inte hinna förstöra mer än nödvändigt så fattade jag beslutet att lämna igen Lova till hennes ägare Ulrica. Det kändes som helt rätt beslut men ändå värker det lite i hjärtat. Jag hade hoppats att jag skulle fixa att vara en tydlig ledare men fick omvärdera. Kanske bättre att starta med en yngre hund, eventuellt en valp? Jag vet inte, just nu är det mest funderingar och insikt som gäller. Skaffa valp är besvärligt så det lär nog vänta något år i så fall.

Maja har slutligen steriliserats. I onsdags åkte vi till Öjebyn för att operera. Det visade sig att hon var dräktig på ett mycket tidigt stadie, men riskerna blir tydligen större då också, eftersom att blodkärlen är fem gånger större än normalt. Man måste vara extra noggrann att hålla koll på såret så att det inte blir komplikationer. Ikväll var det lite blod runtom, så jag ringde jourveterinären och frågade. Han trodde att det skulle gå bra att vänta tills imorgon, så då ska jag ringa Djurkliniken och fråga om vi ska komma in för kontroll. Känns så onödigt om det skulle hända något nu när man äntligen beslutat att behålla Kattmaja och sterilisera henne. Håll tummarna!

Idag åkte jag och min kusin till storstan Luleå på shopping a.k.a. rekreationstur. Mycket upplyftande, även om damerna i fråga har svårt att hålla snattran någon längre stund. Kanske just därför det är så givande? Den som känner mig minsta lilla vet ju att jag ibland (läs: ofta) har lätt att pladdra värre än den värsta sladdertacka.
Jag hittade inte ett enda fynd men det gör inget. Vi hittade i alla fall en ursöt liten klädsel till lilleman Arvid. Urgulligt!

HJALP!

Se bilden framför er:
Frida nyvaken, precis fått på sig morgonrocken. Tevattnet kokar snart i vattenkokaren, brödrosten svettas. Klockan är halv nio och det är lördag. Lovas frukost har precis ställts fram för att göras i ordning, hon är säkert lika hungrig som jag.
Frida öppnar dörren till tvättstugan så att den älskvärda kattmaja kan äta, dricka och göra sina behov. Sedan vänder sig Frida om för att svara i telefonen som ringer.

Ett jävla liv bryter ut. Frida vänder sig (snabbt som blixten, behöver det ens nämnas?) om och ser Lova i den för henne förbjudna tvättstugan med en katt slingrandes runt huvudet. Frida blir osäker på om det är katten eller hunden som anfallit den andra, men båda ser ut att brottas efter bästa förmåga. Frida lägger på luren och ylar åt Lova att släppa taget om den stackars katten som smiter in under köksbordet.

Lova får söka tillflykt till den bilbur som Frida lånat av sin mamma utifall att... Idag var det utifall att. Lova såg hel men märkbart chockad ut och grät lite när hon lämnas för att kissen behöver tillsyn. Är man 20 kilo lättare så är det inte så lätt att komma undan helskinnad.

Maja löste stresspäls som aldrig förr och såg ytterst förnärmad ut. Hade hon bett om en gigantisk skitätarhund som inte kan vänta tills arbetaren lämnat tillverkningen? Hon såg oskadd ut som tur var, och detsamma gällde för Lova. Fridas nerver var däremot i olag. Måste man vara snabbare än snabbast för att kunna ha en hund? Hade hon ingen aning om...

Efter en kort stunds analys inser Frida att det stämmer som Maja säger; skit är godare för hundar än det är för människor, och Lova var tydligen hungrigare än Frida idag. Frda har aldrig varit så hungrig att skit varit ett bra alternativ till frukost. Fridas frukost var idag inte lika smaklig som den brukar, konstigt nog.

När Maja lugnat sig och smitit in under soffan fick Lova sin frukost och lugnet återkom. Men under soffan morrar Maja så snart en skymt av Lova syns. Det blir intressant att se om de kan bli "vänner" igen.

Ses!

Så var hon här

Lova kom igår under eftermiddagen. Ulrica stannade länge och det pratades hundar, barn och livet. Hon är en sån bra kompis. Maja skötte sig exemplariskt, inte några (som befarats) urklösta ögon eller så. Hon gömde sig under soffan men kom fram för att kolla några gånger. Lova är van vid sura katter, så hon vänder bort blicken och passerar fritt trots att Maja står mitt i dörröppningen. Fantastiskt!

Lova tycker däremot att Lina är lite jobbig, som ska domdera och bestämma hela tiden. Det blir att träna rang och så måste Lina lära sig att ge Lova utrymme att vara hund. Mats, min granne, kikade förbi när vi skulle ut idag och han frågade direkt om det var en pitbull, så det blev lite hundsnack med den gamle mannen som tyckte att hon såg väldigt fin  och snäll ut. Roligt med såna grannar som älskar alla djur!

Lina har precis åkt till Anders, så nu är det jag och Lova. Vi ska på promenad i skogen, gissar att det blir sandtaget. Hon älskar att släpa med sig "pinnar". Ska fota så ni ser vad jag menar...

Vi ses!

Ojdå, härligt!

Kom på när jag vaknade att vi kanske inte skulle ha någon lektion alls idag, för att vi haft lektion i måndags. Ringde min lärare och kollade för säkerhets skull, och visst stämde det att jag är ledig! SKÖNT! Ska försöka hinna byta hos kaninerna idag så är det gjort. En del är som små grisar i sina burar.

Funderar en del om dagarna, försöker komma på en livsplan för de närmsta fem-tio åren så man har något att jobba för. Jag anade inte innan alla funderingar att det skulle vara så här svårt, men jag har ju funderat nåt år nu. I veckan har jag dock funderat mer än vanligt. Ska man bo kvar där man bor nu de kommande tio åren? Hur ska jag försörja mig? Vilken utbildning måste jag ha och vart får jag den? Inte några smågrejer att fundera över direkt. Lite svettigt att Mika också verkar ska ingå i planeringen, man måste ju fråga honom också då. Känns bra men ändå väldigt seriöst, till och med för att vara jag.

Vilka morgontankar man har! Skriver mer sen eller en annan gång, måste börja ta itu med dagen.

Hej vännen!

Jag höll på att försova mig i morse, hade ställt klockan på tjugo i sex och vaknade tjugo i åtta. Det blev en snabb dusch och fixning, sen snabbt iväg med bönan på dagis. Hade administration som första lektion halv nio. Vi har tränat på att skriva utan att se på tangentbordet, grymt svårt!

Efter lunchen träffade jag Emma som jag inte sett sen i våras när vi var klara med den terminen. Jag har saknat henne, det är så kul med en lite galen och impulsiv kompis. Hon hade jobbat i Norge i sommar, och har nyss kommit hem från en två månader lång Turkietresa. Hoppas det blir så att man kan umgås lite mer nu framöver. Vi har haft så kul tidigare. Känns toppen att ses igen!

Har kollat med Ullis när det passar att kika förbi med Lova, dom kommer hit med voffsingen imorgon under eftermiddagen. Hoppas att Maja håller sig i skinnet. Mamma och Stefan var förbi med en bur för bilen, tänkte att Lova kanske kan sova i buren i vardagsrummet om Majsan känner sig trängd i början.

Vi spelade lite Yatzy också, men Lina var jättetrött på slutet. Hon har faktiskt hunnit städa sitt rum jättebra själv och dessutom duschat. Mika ligger borta hela veckan, lite tomt i sängen när man är van att sova ihop.


Äntligen tillbaka igen

Nu är jag äntligen tillbaka på skolan igen.

Jag har missat en hel del, men tänka sig, idag kändes både företagsekonomin OCH redovisningen helt ok. Jag fattade äntligen lite av vad vår lärare gick igenom. Hurra! Nu ska jag försöka samla energi och börja hemtentan i Fe A och sen beställa boken för Fe B. Vi har bara lite kvar i A-kursen, ska gå igenom det sista kapitlet efter lovet (eller lov och lov, vi har den andra hemtanten i kursen då, så ledigt blir det knappast), det blir alltså under vecka 45, därefter ska vi börja gå igenom den köttigare B-delen. Jag gruvar lite grann, men det är himla skönt att det blir längre studieperiod för B-kursen.

Har börjat lite med engelskan också, vi har tydligen prov på onsdag nästa vecka, ska försöka skriva det prov jag har missat då också. Hade varit skönt att göra bort allt. Måste börja läsa min engelska roman också. Hoppas att jag fastnar i den, det är en sån härlig känsla.

Lova (hunden, inte syrran - ja, jag vet att det kan bli jobbigt att skilja dom åt i tal) har inte kommit ännu, ska ringa Ullis idag och fråga när det passar. Längtar en del men det får ta sin tid om det behövs.

Jag ska simma idag igen, jag brukar ju göra det i smyg så att inte Mika ska märka det. Jennie har lovat att släpa med mig, och det är himla bra. I början är det så lätt för då har man en massa inspiration och man tycker att det är kul, men sen blir det jobbigt att pussla ihop allt. Nu försöker jag ta mig iväg åtminstone en gång i veckan, men hoppas att det blir två eller tre så småningom. Simning verkar bra, jag får inte ont i mina pensionärsknän av det, och så kan man simma i sin egen takt. Det bästa är att simma bakom Jennie, då blir hon "draghund" åt mig, så jag orkar hålla uppe farten. Förra gången tror jag att vi simmade 40 längder, får se hur många det blir i eftermiddag. Vi ska träffas klockan 16 på badhuset. Blir toppen. Lina ska vara hos Lovisa och hos morsan när jag ska simma, hon har dagistid längre, men det känns skönare att hon inte behöver ha så lång dag.

Nästa vecka har jag inga ekonomilektioner alls, så jag ska försöka hinna ikapp allt jag missat sen tidigare. Blir skönt. Det är så lätt att stanna kvar på skolan när Lina är hos Anders, man slipper ha dåligt samvete för att hon får lika långa dagar som jag själv. Dessutom kommer inte Mika hem förrän på tisdag, så jag får lång ensamhelg, det känns också helt OK, just nu i alla fall.

Oj vad jag skriver!
Nu ska ni få göra något annat än att läsa om mig, vi hörs!

Snart dags att åka

I morse skjutsade jag Lini till farmor och farfar så hon kan leka med sin tremenning (hur det nu stavas?) Ella. Dom nrukar leka bra ihop och det är kul, eftersom att det skiljer ett år i ålder ungefär. Klockan 15 åkte de på Klaras dop och när de är färdiga där ska vi hämta smulan och åka. Idag ska vi nämligen åka till syrran i Norsjö.

Medan Lina har varit och lekt har jag och Mika passat på att gratulera Hedblad till hans sista dag som 33-åring. Han uppvaktades en dag i förskott alltså, med några muffins och en present av självlysande karaktär. Kan vara bra om han ska festa med nån öl eller så.

Vi har raggat runt på byn ett tag också, kikat på olika lösningar på broar och entréer, det är alltid kul att se hur andra tänker, även om man över huvud taget inte ska bygga nåt alls på flera år än. Blir svettigt den dag man ska komma överens om på vilken ort man ska sätta bo.

Dags att käka en liten snutt nu innan vi åker, Mika hävdar att det är bra att äta innan man åker bort, så humöret inte dalar... Förstår inte vad han menar? Jag är väl alltid på strålande humör?!

Vi hörs!

Första gången

Det finns en första gång för allt. Även för mig att skriva om mig själv. Funderar just på hur ofta jag törs lova att jag ska skriva, men kom på att det nog är smartast att inte lova något. Dagens tanke är att om man inte har några förväntningar kan man inte heller bli besviken. Därför vill jag inte ge er några heller.

Jag har idag suttit och kollat lite på olika bloggar och ska även försöka mig på att göra en design för min blogg. Jag har ju kodat en del när det gäller hemsidor så jag hoppas att det inte är svårare än så.

Annars så väntar jag på att Lova ska flytta hit. Ulrica har tänkt komma hit så att hon får träffa Maja utan risk för att få ögonen urklösta eller så. Har förberett så att Majsan får äta i tvättstugan och ha det lite som sitt rum, där hon får vara ifred från Lova. Kan vara bra att inte behöva snegla över axeln när man äter... Lova är av rasen amstaff/schäfer men ser ut som en högrest lite smäckrare amstaff med en aning tjockare päls. 

Vackra Lova
Jag hoppas kunna ge henne det hon behöver, har lite ångest inför det där med aktivering men tryggas av att jag vet ungefär vad hon behöver för att må bra. Det är inte omöjligt. Har läst på om rasen och hittat en del bra sidor. 

Annars är det mesta bra, Mika kom hem i onsdags efter att ha stannat över helgen i Eksjö eller Skövde eller vart han nu varit de senaste veckorna. Jag har tappat kollen på det hela. För tillfället jagar han lite skogsfågel i Kåbdalis. Hoppas han hittar någon.

Ikväll blir det tacos hos mamma och Lina ska med. Hon kommer i eftermiddag och jag längtar. Förra veckans magsjuka plus hemmavarande var inte så poppis. Hon har tydligen inte längtat alls, ville inte ens packa idag... Vi får se till att ha en vanlig vecka i veckan så hon börjar tycka att det är kul igen.

Hon ska på dop imorgon, hennes lillasyster Klara ska döpas och Lina tycker att det ska bli jättespännande. Det kanske bör tilläggas att Klara är den sötaste ungen i världen enligt Lina, och jag måste nästan hålla med. Hon är verkligen pytteliten och jättesöt, men eftersom att man gillar alla bebisar så kanske alla bebisar är sötast i världen?

Har massor annat att skriva om men tar det en annan dag, annars blir det så långt. Ha det bra!

RSS 2.0