Lite mer av Jul i tomteland

Här ser ni de stora snögubbar som fanns på plats. Hälften av alla besökare hade dessa mörkblå vinterkläder, troligen hyrda då de allra flesta på plats liksom vi var turister, dock från andra varmare länder.


Lina väntade duktigt i kön till tidsbokningen för att träffa tomten.


Sedan var det väntan. Det tog cirka 2,5 timmar innan det var vår tur att gå in i de mörka gångarna i berget där tomten bodde. Bilder inifrån berget får ni inte, för där fick man inte fotografera. Jag ska försöka fixa fram bilden av Lina och Tomten så får ni se att hon har träffat honom - på riktigt! Under tiden vi väntade på tomten hann vi kika runt nästan överallt i tomtelandet. Vi såg flera slädar med renar, men åkte ingen.


Lina träffade först en liten ren som var tamare än de andra, sen skulle vi hälsa på en av renarna i raden av renar med slädar, men den försökte stånga sig genom staketet trots att den var bunden. Med förskräckta ögon och hjärtat i halsgropen gick vi vidare i tomteland.

Den snälla renen


Den arga renen


Efter diverse utfärder utomhus kände vi oss lite frusna och sökte upp ett café.


När vi kom ut igen hade det mörknat och det var supermysigt! Lampor överallt!


Vi spejade och gick in i ännu en av de affärer som fanns. Jag lovar att det var MASSOR av butiker som erbjöd souvenirer av diverse olika slag. Tomtens nissar var flitiga att erbjuda olika saker till försäljning.


Kanske kommer ännu fler foton småningom, åtminstone den fina bilden av Lina och tomten!
På återseende!

Kommentarer
Postat av: Moster Hanna

Gud vilken härlig resa ni verkar ha haft!! Vad kul för Lina att få träffa tomten, det var väl sånt man bara drömde om, men Kanis Tomten var ju inte fel han heller...

Chess hälsar att kaaanske till helgen om allt går bra så kanske han träffar Lina=)

2008-12-08 @ 10:41:17
URL: http://hannasand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0