Just in time

Idag lyfte jag och Lina över en guppyhona till yngelkaret i plast. Tre timmar senare simmar 31 små babysar runt och ser nöjda ut. Snacka om att hon slapp stanna på BB i onödan. Och det här med snabb hemgång verkade uppskattat av såväl mor som barn.



Bebisarna kommer att bo i yngelkaret ett par dagar, sedan släpps de ihop med en vecka äldre yngel av platy-modell. Småningom ska de skolas in i frisimmande yngelakvariet tills de är tillräckligt stora att bo med de vuxna eller säljas/bytas till andra fiskar.

Troligtvis blir den här kullen gulfenade, då både mamma och pappa är det. Men man vet aldrig, även bland fiskar finns dolda gener, så det är alltid lika spännande.

Oj vilken nörd jag är.

Äntligen!!


Idag har jag och en vän besökt residensstaden Luleå. Jag passade på att kika in på Claes Ohlssons. Jag hade nämligen fått tips av världens bästa frisyrvetare att de säljer Björn Axéns produkter. Jag har suktat efter en volumaster sjukt länge men alltid varit för snål för att köpa. De kostar ju kring 650 spänn.

På Classes kostade den 399 och har hunnit testa den ikväll. Jag är redan mycket nöjd över mitt braiga köp. Ingen fancy champange-färg, men jag gillar den bättre i svart. Det är ju dessutom funktionen jag är ute efter. Nu fattas bara en plattång, det ska jag köpa senare. När jag inte är så snål.

Tack för tipset. Du är bäst!

Otrevligt besök


Den här vällingen ger vi till Matti. Tyvärr funderar jag nu på att byta tillverkare, då vi hittade objudna gäster i förpackningen. Ett gäng Kastanjebruna mjölbaggar Tribolium castaneum dök upp när jag skulle fylla portioner i hans vällingburk:

Mindre gulligt att han ätit en hel del från just den förpackningen. Vem vet hur många baggar som plaskat runt i vällingen medan han sörplat på? Har reklamerat och skrivit på Nestle Barnmats facebooksida. Intressant att se hur snabbt man får svar.

Snabbt om ohyran ifråga:

Kastanjebrun mjölbagge och Rismjölbagge är båda ett globalt fenomen. De har behov av högre temperaturer och förekommer främst i importledet av spannmålsprodukter. Vi ser sällan att de når så långt som till våra hem.


Förändring

Jag har besökt en god vän som klippte mig lite. Eller ja, egentligen mycket. Och färgade lite. Eller ja, egentligen intensivtonade. Mycket. Plötsligt blev jag väldigt vuxen och det är väl bra?

Slutligen fotograferade jag mig själv i hallen, ljusinsläpp från toafönstret och mobilkamera i handen. Lite Photoshop på bakgrunden och Häpp! En schysst bild av mig själv. Frida blev fjortis men det gjorde ju inte så mycket. En snabbtitt i spegeln så var jag dam igen.


Ny färg, ny frisyr. Superskönt!


I takt med mina ytte förändringar håller jag även på med lite andra förändringar. Tänkte försöka ordna lite nytt att lägga tid och energi på. Ni lär nog märka om det blir som jag hoppas. Tills dess får ni ha det gott.

Sneak peek

Fixade lite igår, det börjar närma sig beboeligt nu. Fattas bäddmadrasser uppe och nere, täcke och kudde till lilleman samt lite gardiner och någon tavla. Kanske blir bra trots allt. Tack Ingvar.



Inför vintern

Jag har nu äntligen kommit på hur det ska bli i Kåbdalisrummet. Som tur är låter Mika mig hållas trots att det blir lite grönt. Det råkar ju vara världens snyggaste färg. Dessutom mjukar den upp väldigt mycket, och det kan behövas mot de vita väggarna och stålramen till sängen.

Supersnabb och superful ihopkastning av bilder för att du ska få en känsla av vad det blir. Det saknas en del detaljer men det får du se när det är helt klart.

Jag har inte släppt idén om björkar heller. Här kan du se hur jag planerade i början. Det blev en IKEA-säng istället, en ful men billig och praktisk. Får duga helt enkelt. Kommer energi kan man ju måla den någon roligare färg men den duger i gråsilver som den är nu.





Så nu avvaktar jag mest och funderar på vilka gardiner jag ska ta med. Det är ett pyttefönster men jag har en idé som kan göra det roligare. Får se hur det blir. Lovar som sagt foton när jag är klar. Om jag blir klar. För det här råkar ha blivit ett evighetsprojekt?

Godnatt.

I väntan på våren


Här är höstens pyssel inför vårtidens ögongodis. Lite kallt, lite sent, men en del lär ju komma upp i alla fall. Bara jag får ner dem i jorden alltså. Så. Kvällen är räddad.

Vassing

En liten update för den som intresserar sig för min sons utveckling: nu har han två tänder i nederekäken. Vassa och vita. Fast peppar, peppar så har han inte bitit någon. Ännu.

En glad gåstolsförare

Man kan nästan tro att jag vunnit på tipset

Men egentligen tvingar jag bara min sambo att betala när mina egna pengar tar slut. Ett väl fungerande recept tycker jag. Idag har jag shoppat igen. Matti hävdar att han tål bastuvärme bättre än kyla, så en overall stod högt på hans lista. Sagt och gjort.

Först besökte vi Doffis (en barnklädbutik i Luleå) utförsäljning på Nolia. 50-75% rabatt. En halvtimmes kö innan vi kom in i lokalen, sedan lika lång kö till kassan. Orka. Vi åkte till centrum istället. Hanséns barnklädbutik hade nämligen 25% rabatt för att fira sitt jubileum. Najs. Där hittade jag Mattis nya dräkt och en hel del annat gulligt som jag avstod att köpa - den här gången.


Villervalla overall, 'dotstar' tror jag modellen hette.

 

Hittade även årets första julklapp och en del annat gryll. Imorgon ska en vän få en överraskning. Ibland behövs nämligen uppmuntran. Nu är det hög tid att uppmuntra tidigt sänggående för min del, så godnatt!


Hipp hipp!

Min lillebror har fyllt 25. Tyvärr är han snål och bor hemma hos pappa, så han bjöd inte på någon födelsedagstårta. Då jag gillar tårta lovade jag att bjuda honom. Idag var det dags. Vi var uttråkade och ringde för att kolla att det passade, och då är lillbrorsan redan inplanerad till kommunen! Inte illa.

En liten förrätt bestående av baconlindade kycklingfiléer fyllda med örtkryddad färskost serverade med italiensk sallad och potatisgratäng slank också ner. Inte illa alls. Fler borde göra så här med motsträviga släktingar som vägrar att fira sina födelsedagar. Dessutom slapp ju lillbrorsan disken.

Hipp hipp hurra på hans födelsedag! Fast det blev lite i efterskott.

RSS 2.0