Gott Nytt ÅR

Så var 2009 slut, och ett nytt år har just lagts till våra liv. Lovar att inte bli djupare än så.
Igår firade vi in det nya året med trerätters middag i Sunderbyn hos Mikas vänner. Till välkomstdrinken bjöds chips med färskost och lax, samt snittar med färskost och renhjärta. Inte tråkigt!
Förrätterna(!) serverades ihop med ett otroligt smakligt vitt vin. Den första förrätten bestod av parmesan-korgar fyllda med havets läckerheter och toppades med färska kryddor. Den andra förrätten var en mycket mild och god svampstuvning ovanpå ett vitt bröd som gratinerats en liten stund innan servering. MUMS!
Till huvudrätt bjöds renfilé, älgfilé och ugnsbakta rotgrönsaker, som serverades med en rent otrolig sås och två olika röda viner. Behöver jag säga att gänget är vinfantaster? Väldigt kul att under hela vineriet gemensamt fylla i den vindagbok som värdparet hade lagt fram.
Desserten stod vi för, det blev en enkel vaniljpannacotta med bitar av persika bredvid, för den som ville ha lite nyttig(?) frukt att sätta tänderna i. Bredvid denna uppskattade rätt stod små glas med ett vitt dessertvin som passade väldigt bra.
Kvällen rundades av med en drös fyrverkerier som grannarna brassade av, Vina tog det rätt bra, lite darrig var hon när vi gick ut en snabbsväng, men inne var det inga som helst problem. Lite singstar, indroppande gäster och trevligt eftersnack gjorde kvällen komplett och vi drog hemåt för att stupa i säng vid fyra-tiden.
Idag hade vi celebert besök från staden som inte vore sitt riktiga jag utan PT. i e å är ju inte ett lätt namn att lägga på minnet. Anne och Daniel tog med sina glin för att hälsa på oss, det var som vanligt väldigt trevligt. Kul med lite oväntade gäster!
Nu ska jag strax natta smulan och säga hejdå till gubben som drar till Kåbdalis så snart han kan. Pudersnö är tydligen liktydigt med skotersafari. Lev och må!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0