Ovanligt oväntat

Idag har vi varit i Kåbdalis. Vi åkte upp igår och idag har vi varit ute med skotrarna en liten sväng. Jag orkar ju inte färdas så långt. Dagens första tur gick till en närbelägen sjö, där Mikas brorson med hjälp av sin pappa riggat två gäddsaxar. Hålen hade frusit så det var bara att hugga upp hålen igen innan det gick att vittja. Vina fick hålla sig undan under tiden.

 

Ungarna hade lekt och busat med henne, jagat tafatt och hon var allmänt busig. När mannen med yxan skulle gå från det ena hålet till nästa fortsatte Vinas busryck, så hon sprang ifatt honom och lyckades på något märkligt vis springa rakt i yxan. Först trodde jag att en tand lossnat, men de var hela. Däremot blödde det ordentligt från nosen, men det var ändå svårt att se exakt varifrån det kom.

 

När det hela lugnade ner sig syntes till sist att hon sprungit sig harmynt?! Läppen från nostryffeln och ner mot munnen har fått en rejäl smäll, så den spruckit. Först efter två timmar slutade droppandet, och sedan dess har vår busiga vovve tagit det väldigt lugnt. Sovit och vilat. Vi får nog hålla lite koll så att tänderna även fortsatt sitter kvar, men förhoppnigsvis fick hon "bara" en sprucken läpp. Knashund. Kanske läge att varva ner lite?

 

Jag har aldrig förr hört talas om en sådan här olycka. Märkligt.


Kommentarer
Postat av: Kattis

Men kära nån så tokigt, hoppas det går bra med Vina.

2011-03-07 @ 22:16:12
URL: http://katticke.blogspot.com
Postat av: Kattis

Men kära nån så tokigt, hoppas det går bra med Vina!

2011-03-07 @ 22:17:41
URL: http://katticke.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0