Eye of the beholder


Vina tio veckor - vinstlotten?

Plötsligt händer det. Ska snarast lösa in vinstlotten, om det nu visar sig vara en sådan. Vina ska ÄNTLIGEN exteriörbedömas för första gången. På lördag åker vi till Kalix med pärm, utställningkoppel och en förhoppningsvis nybadad vovve i andra änden av kopplet. Mika stannar förhoppningsvis i Kåbdalis så jag slipper vara nervös inför honom också. Jag har ju trots allt lovat att agera handler när det blir dags. Operation hårdträning måste tydligen dra igång...

Oavsett hur det går så är Vina rätt hund för oss, det vet vi ju. Men klart att det vore kul att få höra att hon ser tjusig ut jämfört med andra nobsar. Om hon nu är tjusig alltså. Är det en skönhet som finns endast i våra ögon eller är hon snygg även enligt en Stockholmsdomare? Håll tummar och tår!

Liten blir stor...


Vina och Chappe gillar att leka ihop.


http://vina.vargmyran.se/

Idag har jag  äntligen uppdaterat Vinas sida med foton från månader tillbaka. Oj vad tiden går snabbt! Alltid lika trevligt med tillbakablick. Se och njut av vår busiga tjej!

Ödet?

Ibland börjar man fundera. Vad styr oss här på jorden egentligen? Vem avgör vilka möten man gör och vilka personer man lär känna? En bekant jag jobbat med i tre intensiva månader gick bort igår. Det sätter igång en hel del funderingar, kring både livet och döden. Helt klart har han hunnit lära mig en del, och det hoppas jag kunna ta med mig. Glöm inte att berätta för dina nära vad de betyder för dig. Det går så snabbt när det väl är dags.
Lite sorgset kanske, men funderar som sagt en hel del.

Ta hand om dig!

Blue Man Group - Alliansen?

Upptäckte dessa entertainers i årets melodifestival.
Snacka om GRYM underhållning!

Att vara gift med en norrländska...

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina fruar.
Den första mannen hade gift sig med en kvinna från östkusten och han hade bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset.
Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.

Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från Skåne. Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att sköta all disk, matlagning och städning.
Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite bättre. Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en vällagad middag på bordet.

Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från norra Sverige. Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat, diska, klippa gräsmattan, sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet varje dag.
Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller ingenting. På tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på ena ögat.
I alla fall tillräckligt för att fixa en macka själv och fylla diskmaskinen.....

 


Mannen, Myten, Legenden

Igår var det äntligen dags igen. Jag fick möjlighet att åka på reportage. Gissa om dagen var som gjord för utflykter? Många minusgrader, klarblå himmel, och ... en skärmflygare! Häftig upplevelse att se den lilla människan dingla med benen så högt ovan marken. Misstänker att han liksom jag själv insett att när Frida är ute bör hon hållas koll på. Kanske var det därför han sågs cirkla ovanför mig all the time? Eller så har det med optiska regler att göra. Eller inte.
Vill passa på att slå ett slag för Nära Dig. Det är verkligen en butik som gör skäl för sitt namn. Tyvärr har de också exakt rätt godissorter i lösviktsförsäljningen. Det blir helt fel när jag skulle dra ner på sötsakerna. Irene och Sara har dock talat om att de tänkt hjälpa mig. Återstår att se om det blir hjälp eller stjälp ...
Mr sugar är mannen med stort M. aMen.

Skillnaden mellan män och kvinnor

Namn/smeknamn:
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag:
När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar:
En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den.
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Badrummet:
Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk.
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.

Bråk:
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Katter:
Kvinnor älskar katter.
Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar han dem.

Framtiden:
En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.

Framgång:
En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

Äktenskap:
En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

Göra sig i ordning:
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.
En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Naturlighet:
Män vaknar lika snygga som när de lade sig.
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.

Efterkomma:
Åh barn... kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Och till sist lite visdomsord:
- Om din hund skäller vid bakdörren och din fru skäller vid entrédörren;  vem släpper du in först?
- Hunden, naturligtvis. Han tystnar när han får komma in. 

- Jag gifte mig med fröken Rätt. Jag visste dock inte att hennes förnamn  var Alltid. 

- Forskare har upptäckt en maträtt som minskar kvinnors sexlust med 90%.
Den heter "bröllopstårta". 

- I begynnelsen skapade Gud jorden, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Mannen, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Kvinnan.
Sedan dess har varken Gud eller Mannen vilat.

Tre timmars promenad

Idag har jag och Vina varit på äventyr. Jag vaknade vid tiotiden och insåg att dagens väder måste tas tillvara! Strålande sol från klarblå himmel och bara några minusgrader. Vina fick frukost medan jag klädde mig och så knatade vi iväg. Så snart vi kom fram till elljusspåret fick hon komma loss från flexit, och jag lovar att det var uppskattat!
Full fart!
Att komma från de blå skuggorna in i solljuset var dagens bästa - flera gånger om! Tyvärr (eller kanske det var bra?) så sjönk jag ner en bra bit i spåret för varje steg, så jag misstänker att en viss träningsvärk kommer att göra sig påmind imorgon... Som tur var så var vägen från jagtkojan plogad hela vägen fram till stora vägen, så då blev det en mer normal promenad resten av vägen.
En liten knorrsvans stack upp ur djupsnön vid fler än ett tillfälle! Djupsnö är väldigt uppskattat av vår lilla galning.
Bästtjejen! Hon har vuxit en hel del, och nu börjar hon nästan se ganska vuxen ut. Fattas bara lite massa och kropp innan hon är där. Nu längtar vi till sommar, simning, sol och härliga dagar. Tills dess tar vi vara på de här underbara vinterdagarna! Hoppas att du haft en lika härlig dag som jag och Vina!
Mors!

RSS 2.0