Imorgon är en annan dag

Idag blev en underlig dag, då allt och inget har skett. Jag känner mig som att vi inte fått något gjort, ändå har vi haft besök exakt hela dagen, bjudit frukost, lunch och middag till vänner och familj, och däremellan har jag rensat ogräs.

Imorgon vill jag kanske röja klart i vardagsrummet. Hittade foton från när jag flyttade in 2007, och jag lovar att jag hade färre grejor! Måste tänka ut en plan och sedan följa den. Just nu saknas röd tråd i hela möblemanget. Vad som inte saknas är däremot prylar, krafs, småplock och gryll. Kanske jag måste röja ännu mer? Jag känner mig nästan trött redan ...

Nu är det sent och jag tänkte vila mig i form. Imorgon ska jag handla. Skönt att se annat än huset tack. Valborgs firar vi nog hos mamma och Stefan med korvgrillning och en eld. Blir mysigt.

Pust!

Nu har vi gjort klart i garaget för idag, så imorgon åker Mika till tippen med allt skrot. Jag fattar inte hur han orkar, själv blir jag trött efter bara ett par timmars kastande. Befriande är det i vart fall.

Jag har även förstått att Facebook är the shit. Big time. I morse sålde vi en TV på bara en kvart, och ikväll blev vi av med en bänkdiskmaskin på två minuter. Utan annonsavgift dessutom. Inte dumt alls. Har man bara enstaka prylar att sälja så kan det här vara vägen att gå.

Nu startar den stora ihopräkningen. Förhoppningsvis räcker pengarna till ett nytt sovrumsmöblemang. Jag önskar mig nog en byrå i serien Malm från IKEA, men oklart vilken färg. Likaså sängen. Men en ny ram vill jag ha. Självklart håller vi utkik på begagnatmarknaden. Håller tummarna att vi får sålt:

Crosstrainer_OrbiTrek
Röd_16"_barncykel
Brio_kombi
Sängramar_180_cm_bredd
Canon_EOS

Hojta till om du behöver nåt!

Kanintillbehör säljes

Då jag sedan några år har avslutat min tid som kaninhopare säljer jag nu alla de sista grejorna som tillhörde sporten. Vill du köpa flera saker kan paketpris ordnas. Ge ett bud.


Innebur gul botten, bruksskick. LxBxH=80x50x45 OBS! Ej godkänd för hållande av kaniner (för liten), men funkar som transportbur eller liknande. Kanske för marsvin?
50 kr


Innebur grön botten, bruksskick. LxBxH=100x50x45
100 kr


Innebur grön botten, hyfsat skick. LxBxH=120x60x50
200 kr SÅLD


Bur som måste stå under tak, passar bra på tex altan, balkong eller liknande. 100x70 cm
150 kr inklusive höhäck och vattenflaska SÅLD


SÅLT! SÅLT! SÅLT! SÅLT!
Fyra hinder för kaninhoppning, byggda enligt SKHRF:s reglemente. Bra bruksskick, men vissa bottenplattor behöver ny färg. Skickar även med hinderstöd för vattengrav.
200 kr/st eller 500 kr för alla, inklusive bommar.


Höjdhoppshinder, tre delar. Byggt efter förlaga från professionell hindertillverkare.
Bommar saknas, de ska vara en meter långa.
500 kr

Förutom dessa prylar har jag några vattenflaskor utan hållare som jag kan skicka med om så önskas. Finns även några begagnade selar av olika modell, lämpliga för kaninhoppning. SÅLT

Ring om du vill köpa. Först till kvarn.
070-285 05 48

Blow-out

Idag ska det ske. Garaget ska få en ny och bättre insida. Ordning och reda kallas det. Snyft.

Hejdå mitt kära strunt som jag samlat på hög
Hejdå saker som efter trogen tjänst inte längre dög
Snart kommer Mika från Älvsbyn med ett släp
Då kastar vi allt som kan liknas vid skräp
Till tippen vi sedan kosan styr
Nya samlaridéer i hjärnan pyr
Nästa år blir det nog dags igen
Att säga farväl till mången gammal vän

Trevlig vår!

Helikopterperspektiv

Det är förunderligt med barn. När de är små, nyfödda, då är allt de gör något de gör för första gången. När de så småningom växer och blir större så inser man att nu var det sista gången för olika saker. Matti ler för första gången som en direkt reaktion på att vi pratar med honom, han gurglar svar och gör spottbubblor.

Lina då. Där har ett hav av förstagångshändelser passerat och sistagångerna tar vid. Blickar vi bakåt ett år så inser man att det har hänt en hel del. Troligen var det sista julen hon trodde på tomten, möjligen även sista påsken hon trodde på påskharen. Kanske var det sista gången hon klädde ut sig till en gullig fjällräv på Halloween, för senast var det liemannen som skulle efterliknas. Ännu längre bakåt i tiden minns vi sista bajsblöjan, sistanappen, sista varje-natt-i-mammas-säng, sista barnvagnsturen och så vidare i all oändlighet.

Med stigande ålder blir förstagångerna färre och därför på något vis lite mer anmärkningsvärda. Första tappade tanden, första gången utan stödhjul på cykeln, första skoldagen, första övernattningen hos kompisen, första gången ensam hemma en lite längre stund än fem minuter, första vintern att nöta sönder täckbyxorna ...

Som tur är så fortsätter hon att fråga om allt mellan himmel och jord, det hoppas jag att det aldrig blir någon sista gång. Fastän hon blir vuxen. Detsamma gäller fantasin, frispråkigheten och det självklara sättet att krypa upp i knät i smyg eller att tjuva en kram.

Samtidigt som det är härligt att få vara med om allt det här så inser man att tiden går. Bäst att ta vara på den tid man får.


De bästa barnen.

En ny förstagångare; vedklyvning

Första gången cykel, nu har stödhjulen blivit sistagångare.

Leijo på cykelstyret är nog inte heller så aktuellt idag. Tyvärr. För gulligt är det.

Första vykortet att skicka. Adress: moster Lova om jag minns rätt.


Första gången att träffa Nelly. Nu är Näny stor.


Ja tiden går. Skönt att ha ett helt eget Facebook-album att klicka fram och grina lite i. För det följer ju med så mycket mer med dessa foton. Kanske är det just därför man spar dem?

Morr

Sökes: händig karl som kan hjälpa mig att svetsa fast ett nytt stöd på min gamla kärringcykel, vars hål för stödet rostat bort.

Finnes: Mindre trevlig man utan denna förmåga. Eventuellt kan deltidsbyte vara av intresse, då han trots allt har andra funktionella egenskaper.

PS "lösningen" att skruva fast stödet på cykelkärran funkar inte, då det bara är hållbart denna säsong. Jag söker lång tids hållbarhet eller en ny cykel.

Home at last

Idag har jag handlat. Märkligt nog så blir jag oftast glad av att handla. Spela roll vad som köps, matvaror fungerar lika bra som möbler, nyttogrejor eller pynt. Fast extra kul att handla är det ju så klart när det är lite större grejor. Idag har jag bland annat köpt en sådan här:


Cykelkärra. Borde hålla åtminstone ett år tills lillen kan åka barnsadel.


Hittade även diverse annat, till exempel ett cykelstöd till min cykel som oftast ligger och solar, en babymonitor så vi hör om det stackars barnet gråter, ett par presenter till Lina och ett par billibilli birken istället för mina gamla slitna. Nu fattas bara någon typ av vardagssko.

Dags att sova nu? Ja tack.

Pynt, Pyssel, Påsk!

Idag har jag lite sent omsider fixat lite påskpynt på framsidan av huset. Hann inte innan påsk då det varit fullt upp och vi firade mesta delen i Kåbdalis. Som bonus för att jag väntade fyndades påskliljor till halva priset och sedan fick jag en del snyggt av storasyster som jag nu hängt upp. Blev finemang!





Avslutar med en bild av häxkatten som inte åkte till Blåkulla i år.



Glad Påsk!

Här är våren nu


Snödroppar

Var dag

Hemma. Tystnad. Hjälp vilka kontraster en kväll kan bjuda på. Från storfamiljen i Kåbdalishuset, med skratt, sällskap och hög volym till tystnad och lugn hemma. Skillnaden är enorm. Båda tillfällena är perfekta, men var och en för sig.

I morse tvingade jag till mig en sovmorgon efter sista frukostmålet för Matti, och vaknade faktiskt av att min barndomskamrat Sofia och hennes lillasyster Ida kom och väckte mig strax innan tio. Inte tokigt. Eller ganska tokigt, men kul att träffa dem. De bodde granne under helgen, och Sofia hade med sig sin storkille Sigge.

I Kåbban var nästan alla Mäntyrantas samlade; Jari och Therese, Alex och Tobias, Esko, Malin, Josefin och Jennie, Pentti och Kyllikki, och så Mika och jag med ungarna. UngarNA. Märkligt att ha två barn. Får se hur lång tid det tar innan man vänjer sig. Under kvällen kom Mikas barndomskompis Andreas med sin tjej Anja och hälsade på. Riktigt kul att ses, men det blir för sällan när de bor så långt från oss, i Norraste Norge faktiskt.

Just nu ligger Matti och premiärsover i spjälsägen han fått av moster Hanna. Fick tips att han skulle somna i den på kvällen och sedan komma över till oss om han inte ville somna om i sin säng. Då är han van den dagen man vill att han SKA sova i sin säng. Kanske kan vara en bättre metod än att - som på Linas tid - ha honom i sängen tills tre, fyra årsåldern. Fast kanske inte lika mysigt.

Någon stackars bild kanske kommer framöver, nu funkar ju vårt internet rätt bra med den köttiga antennen vi tvingat till oss. Mobilt bredband my ass. Fast nu kan vi surfa i alla fall.

Något stort eller något dyrt

På torsdag är det dags. Då har bönan fyllt sitt åttonde år och börjar bli nästan vuxen. Nästan. Hjälp vad tiden går. Fortfarande har hon dock kalas och gillar tårta, Petshop och andra små gulligheter. Vill ni komma och fira så håller vi låda på fredag efter halv två. Hon önskar sig något stort eller något dyrt. Spela roll vad. Har ni inte möjlighet att ta med det men ändå vill bidra med present så kan jag även tipsa om:

Zoobles, en sorts ihopfällbara petshop-kusiner:

Petshop såklart, kanske ett "litet" hus?



  • Zhu zhu pets, bebisar, kläder och banor till dessa
  • En matta som ser ut som en gräsmatta
  • Ljudböcker
  • Sport Wii
  • Dator
  • Tevespel
  • Dataspel
  • Nintendo DS
  • Pengar
  • Color Kids grejor
  • En chokladfärgad pudel
  • Nagellack
  • Smink
  • Väggklocka att ha hos mamma
  • Sparkcykel att ha hos mamma
  • Ny cykel att ha hos pappa
Och för dig som inte kan bestämma dig så gillar hon även PENGAR och presentkort på kläd- eller leksaksaffärer. Är ni bara fikasugna så går det bra att komma också. Välkommen!

Solig dag. Rolig dag.

Idag har våren kikat fram för att säga hej. Tjugotvå grader mot solväggen och promenad med hund, barnvagn och lillasyster med tillbehör. Alltså pratglad tvååring och numera korthårig hund. Glöm inte vår tokiga katt som tassade med hela den kilometerlånga promenaden. Solig dag. Rolig dag. Matti vägde sig idag också och har snart vuxit om sin pappa. Godnatt.

RSS 2.0