Jag erkänner väl då

  1. Undviker allt som kan klassas som tantigt (t.ex. läppstift i uppseendeväckande färg)
  2. Tycker att rynkor är klädsamt men räknar inte med att jag har egna
  3. Gillar de som matchar sitt gråa hår med klädernas färger - utan att ens reflektera över att det är min tur om några år
  4. Stickar
  5. Gillar naturmaterial och klassiskt skurna kläder i t.ex. linne och ylle
  6. Tycker att mina jämnåriga börjar se vuxna ut (läs: får lite rynkor/fina linjer ... )
  7. Nämns inte kasta bort skräp för att "det kan vara bra att ha"
  8. Byter blomskott med kompisar
  9. Tycker att de sexigaste männen har passerat 35 och har grå tinningar ...
  10. Måste ha sommarblommor så snart säsongen startar, och innan man hinner tänka vår är fönsterbrädorna bräddfulla med jordfyllda småkrukor - gärna på brickor för enkelhetens skull
  11. Rankar P4 högre än andra radiokanaler
  12. Ser lika ofta på TV som jag storstädar garaget
  13. Förnimmer en känsla av lycka och rikedom när frysen är välfylld
  14. Sminkar mig enbart för speciella tillfällen
  15. Har i princip aldrig högklackat längre

Dra dina egna slutsatser. Jag försöker acceptera att jag kanske trots allt är vuxen, eller kanske till och med tantig. Jag fasar för den dag när omgivningen avslöjar mig, trots att det troligen redan är för sent.

Nästa kattunge

I eftermiddags när jag var på väg hem från Piteå svängde jag förbi mamma och Stefan. Han gick precis ut på en promenad när jag kom. När han kom tillbaka från promenaden hade han sett några rejäla spår och undrade vad det kunde vara. Jag och mamma hoppades på björnspår och tog bilen till fyndplatsen.

Väl framme hittade vi spåren ganska omgående, djuret hade följt skogsvägen i ett hjulspår och det var perfekt spårsnö tidigare under dagen. Tyvärr hade plusgraderna smält snön lite, men ändå hittade vi både spårlöpor och fina spårstämplar i snön.




När vi kom hem till mamma igen var det dags för Google och Länsstyrelsen att upplysa om djurslag. Jag misstänkte lodjur eftersom att spåren saknade kloavtryck. Dessutom var de runda i formen. Det visade sig att det mest troligt stämde.

Jag har sagt at jag inte ska ha fler katter, men blir det någon så ska den vara stor. Kanske ett lodjur kunde passa?

En annan än ananas



Någonsin hört talas om överkänslighet mot ananas? Jag tror att jag drabbades av detta ikväll. En nyfunnen vän hade med sig en grymt god ananas till TV-tittandet och naturligtvis var jag allt annat än måttfull i inmundigandet. Efter en stund brann det i munnen, eller ja, mer som klåda i gom och hals. Konstigt. Alla tre kompisar intygade att det kan bli så av ananas som är en relativt stark frukt. Själv hade jag aldrig hört talas om fenomenet.

Nu måste jag testa en gång till, för att därefter kanske utesluta en obehandlad frukt av denna modell från min kost. Då måste jag istället rekommendera en annan frukt än ananas. Det får bli ... Granatäpple! En ny bekantskap för min del, men syrlig och god. Kan förutom att ätas som den är även användas att strö över sallader. Oj vad jag lär mig mycket.


Crazy catlady igen

Ikväll har jag sett Idol. Jag har en kompis som kommer ihåg att bjuda hem mig så jag slipper fastna framför datorn hela fredagkvällen i min ensamhet. Jag tyckte att kvällens avsnitt visade tydligt de resultat som jag kunde hålla med om, dvs rätt kille skickades hem ikväll.

Imorgon ska jag som sagt på kalas, och då det är i Piteå ska jag försöka svänga förbi djuraffären och köpa lite käk åt kattorna. De äter som hästar så jag funderar på att avmaska. Återstår att se hur man lyckas truga Hexi med maskmedel? Majsan kan jag hyfsat bra, men Hexi är en helt annan i humöret. Plus att hon fortfarande har oklippta klor ...

Hexi kan bli lååång när hon sträcker ut sig i soffan ...

Mitt bästa djurtips överlag (när det gäller medicinering, pälsvård eller annan skötsel/kontroll) är att hindra djuret från att gå iväg, men utan att hålla fast det. Det funkar på katter och kaniner, men jag har inte hunnit undersöka hur det fungerar med hundar. Troligen går det bra där med, eller så är det just de individer jag haft kontakt med som det funkat bra på.

Jag hade faktiskt planer på att klippa Hexis klor och bada henne i uppfostringssyfte (det kan vara svårt att lära en vuxen katt att acceptera ett bad), men det har inte blivit av ännu. Kanske lika bra, för klipper jag hennes klor gissar jag att hennes uppfostran att låta bli att använda klorna uteblir och hon blir en odräglig katta med klös. Så jag får anta badutmaningen till sommaren istället.

Kusligheter

Idag skrev jag en bokanalys. Jag hade bara två timmar på mig och bara blyertspenna i hand. Jag tror inte att du förstår skillnaden i skrivhastighet och vilka muskler som används jämfört med dataskriven text. Du måste nästan uppleva det själv.

Nio sidor ytllig text i handskrift kan lätt översättas till knappa två sidor på dator. Nåja. Nu är eländet utfört och då kvarstår bara att luta sig tillbaka och hoppas att betyget räcker för att nöja en petig skribent som jag själv.

Lina hade åkt hem tidigare från skolan idag, hon hade ont i magen tydligen. När jag pratade med henne var hon lika pigg som vanligt och jag funderar om det var ett symptom på pappasjukan som visade sig tidigare? Nu har hon i alla fall höstlov, och hon ska vara lien när hon ska ut och fråga bus eller godis säger hon.

Jag har faktiskt varit en god och förstående mor och köpt henne en halloweendräkt. Det fanns på Gårdings och hon var mer än nöjd när hon fick se den. Det enda hon ville ändra lite var huvan, där en mask var fästad. Hon ville gärna vara utan mask och ha en kåpa istället.

Som tur är så hoppas jag vara bortrest när byns alla ungar ska fråga bus eller godis hos mig, så jag kanske slipper få en massa bus utfärdade mot mig.

Jag ska på 30-årskalas hos Mikas syrra. Anne har bjudit till storkalas, till och med med levande musik och mat! Det uppskattas, ni som följer min blogg vet ju att jag är ett stort fan av mat, helst när den är gratis.

Jag har hunnit fixa present också, men vad det är kan jag inte avslöja för jag misstänker att min bästa svägerska kan råka slinka in på bloggen och läsa ...

God morgon världen

Det är länge sedan jag klev upp så här tidigt. Vaknade 06.00 av larmet, men lyckades dra mig till tjugo över innan jag klev upp. Lina hann naturligtvis vara in i sovrummet och tjata på mig, men konstigt nog var det inte så svårt att hålla sig vaken trots det varma täcket.

Idag ska jag gå på varmvattenbad, tant som jag är. Det är inte så dumt, men schemat är pressat så jag hoppas att det går lite snabbare än planerat att bli klar där. Jag ska nämligen skriva bokanalys och ett prov också tror jag. Får se hur det blir. Blir det av så sätts kunskaperna i litteraturhistoria på prov.

Det är en konstig sak det här med skola. Jag tycker aldrig att något fastnar, men då och då förvånas jag över hur mycket mer som finns i huvudet än vad jag trott. Man kan ju alltid hoppas att det här är ett sådant tillfälle.

Imponerande

För en tävlingsnörd som jag själv är alla mätbara resultat av intresse när det gäller våra djur. För Vinas del betyder det att hon deltar i utställningar, och efter injagning även jaktprov. För trädskällarna finns särskilda regler om vad som bedöms och på vilket sätt, allt för att på ett så objektivt sätt som möjligt kunna bedöma om hunden är bra på att jaga eller ej.

Gränserna för olika poäng inom jaktprov är som följer:
1:a pris: minst 75 poäng
2:a pris: minst 65 poäng
3:e pris: minst 50 poäng

Jag hittade resultaten från den finska motsvarigheten till skallkungen, dvs landsmästerskap i jaktprov för trädskällare. För 2010 har mästaren korats: en Norrbottenspets, tik, som lyckades med bedriften att dra hem hela 94 poäng! Makalöst!!! Hon heter Piilokorven Viti och bor naturligtvis i Finland.


En överlägsen segrare. Piilokorven Viti.


Det är tur i oturen att ingen av oss just nu har den tid för Vina som hon egentligen behöver, för hade vi haft möjligheten hade jag varit SJUKT sugen på en valp efter denna tik. Hon ska nämligen paras inom kort. Nu inser jag ju mina begränsningar (och även Mikas, är han inte hemma jagas det alldeles för lite i det här hushållet) så då blir det ingen fler hund än på några år. Men man kan ju alltid börja reka ...

Blir du själv sugen så kan du klicka här eller på bilden av Viti så kommer du till kennelns kullplanering. Det är Juotsenvaara Kennel som presenterar den spännande kombinationen.

Klassiskt hållbart

Idag slog jag nytt rekord tror jag. Jag hade en halv roman att läsa, skriven i mitten av 1800-talet. Egentligen skulle den vara utläst och klar för åtminstone en eller två veckor sedan, men är man ute i sista minuten så är man. Imorgon ska boken analyseras och jämföras. Jag hann precis. Eftermiddagen har ägnats åt att smälta intrycken från boken och börja fundera på de frågor analysen förhoppningsvis ska besvara.

En av frågorna för analysen är verkligen relevant: Varför läser vi den här boken än idag?
Man kan egentligen fundera på alla klassiska verk; vad gör dem till klassiker och vad är det som lockar till läsning trots åldrigt språk och ofta gammeldags miljöer och huvudpersoner? Det måste finnas något alldeles extra som fångar läsaren för att verket ska locka.

Jag vill rekommendera att du lägger rädslan för klassiker åt sidan och börjar läsa Jane Eyre av Charlotte Bronte. Den fångar faktiskt intresset, och även om språket bitvis är lite knaggligt på grund av en gammal översättning, så fastnar man i handlingen och drivs att läsa mer.

För den som inte ids läsa finns boken filmatiserad i två omgångar. Ett bra tips för den som gillar kostymdraman?


Inte i brallan som tur var

Idag när jag vid fyratiden var klar på skolan hittade jag inte min bil. Jag hade parkerat i backen utanför Trescorona, men där var helt tomt på bilar. Det hade som sagt varit in en norrman på skolan tidigare under dagen och meddelat att de som hade bilar utanför skolan skulle flytta sina fordon, men då min bil inte stod där så tänkte jag inte mer på det.

På andra sidan gatan fanns inte min bil, och ingen annans bil heller för den delen. Jag såg dock en kvinna i varselväst som såg ut att kunna ha koll.

- Ursäkta, vet du var alla bilar är som stod här tidigare?
- Jaa, jo ... hurså?
- Jo jag tror att jag parkerade här i morse men nu blev jag då osäker ...
- Jaha, men kolla där borta, bakom huset.

Jag kollade bakom skolan, och där står min bil. Vid närmare koll såg jag ett bromsspår hela vägen från den tidigare parkeringsplatsen och hela vägen till den nya.

- Va? Hur fick ni dit den?
(För de hade väl ändå inte knuffat bilen med ettans växel och handbromsen i?)
-Jo, vi ringde bärgningsbil.

Naturligtvis. Vem ringer inte bärgaren när en bil är lite i vägen? Dagens bästa. Jag lovar att jag var förvånad, samtidigt kan jag inte låta bli att undra; FÅR man verkligen bära hand på andras egendom på det sättet? Det gällde ju inte livet direkt ...

Jag kommer ju inte att bry mig så värst, det var mest en kul grej, men förvåningen håller i sig ännu ett tag.


Inget hymmel

Idag sägs skådespelaren Mikael Persbrandt komma till vårt samhälle. Det ska pågå en filminspelning mitt i Älvsbyn, med start från 14.00. När det blev känt att trottoaren utanför min skola ska spärras av och bilarna flyttas, blev det liv i luckan. Kvinnorna jublade inombords över att den otroligt manlige aktören skulle synas genom fönstren.

Mutor i form av en sjukt god schwartzwaldtårta utlovades till Runar som kom och meddelade avspärrningen, förutsatt att Persbrandt skulle framträda. Runar hävdade att det inte ens var säkert att Persbrandt dyker upp i Älvsbyn just idag, och tydligt kunde avläsas hans osäkerhet ifråga om hantering av uppspelta kvinnor i flock.

Inför möjligheten att synas i samma film som en riktig kändis var det till och med somliga som erbjöd sina utsökta talanger som statister, vare sig det behövs eller ej. För talang är A och O när det gäller film. Det ska ju se autentiskt ut. Hur det hela fortlöpte vet jag inte, vi får väl gå och se filmen när den är klar, kanske hittar vi någon lokal förmåga, kanske inte.



Avspärrningen är påbörjad och inspelningarna beräknas pågå till 23.00. Är du liksom övriga kvinnor också svag för dessa "farliga" män, till vilka Persbrandt kan räknas, så kan du här eventuellt ha ett ypperligt tillfälle. Annars finns ju alltid Runar. Norrbagge som han var så lät han väldigt trevlig.

Goabddális

I eftermiddag ska jag och Lina bege oss till vinterlandet. Vi ska hälsa på våra Kåbdalisgrannar Gunther och Inger, det var ett tag sedan. Vi ska nog dra hem lite kött också, det finns en del älgkött. Det blir lite konstigt att åka dit utan Mika, och jag måste komma ihåg att ta med nycklarna så vi tar oss in.

Nu ska jag vara präktig idag. Dags att börja!

En liten försäljare minsann

Ikväll har vi gjort bokslut på Jultidningarna. Lina har sålt för första året, och det blev Bra Förlag som fick äran att ha henne som säljare. Hon hade längtat sedan i fjol, då hon följde runt med storasyster Ebba.



Från början satsade Lina på att tjäna PENGAR - en egen Mops eller Fransk bulldog står högt på önskelistan, men både jag och hennes pappa har sagt att det får lov att dröja några år till innan det kan bli aktuellt. Men man kan ju alltid börja spara ...

Det har visat sig att hon verkar ha en oanad talang för sälj, hon lyckades med 29 kunder komma upp i premiegrupp 9 av 11, sålde för totalt 7168 kr och tjänade 2222 kr (31%) själv. Dessutom får hon åtta premier och en välkomstpresent. Lina blev väldigt överraskad av att hon skulle få så mycket grejor, det var svårt att välja sade hon.

Jag minns aldrig att jag sålde för motsvarande summor på min tid, men den här bönan verkar som sagt inspirerad att trada runt bland husen i byn. Att vår släkt och vänner också ville köpa har bidragit en hel del - stort TACK för att ni stöttar den nyblivna karriären!

Nu ska vi bara vänta på att få leverera till alla kunder!

Vinterrally

Jag har äntligen hittat Linas vinterkläder som jag lade undan i våras. Jag lovar att jag har letat! I våras var kläderna en liiiten aning stora, byxorna gick precis under hälen och jackan var perfekt. Nu är det däremot sämre. Highwater sägs vara modernt, men det kan knappast gälla täckbyxor? Och midjekorta jackor är ju också snyggt - men inte särskilt värmande för en leksugen unge. Så. Vi måste alltså spekulera i nya vinterkläder.

Jag skulle gärna köpa samma som i fjol, för det syns knappt att kläderna är använda, kvaliteten var alltså bra. Problemet med Gneis är bara att det blir slutsålt ungefär direkt. Jag har även funderat på om ungen enbart ska ha jacka + byxa eller om hon ska ha overall att välja vid t.ex. skoterkörning eller skidåkning. Lina var själv sugen på overall, så det kanske blir en i alla fall.

Har rekat lite på blocket, och hittade en overall som kan tänkas passa. Nästan halva priset jämfört med om man köper nytt, och den var inte använd en sekund. Bäddat för fynd. Nu återstår en del petjobb för att se om vi lyckas få hem overallen. Sedan blir det iväg till stan någon gång här framöver för att kolla täckisar och ny jacka. Så går det när man har en olydig unge som vägrar att sluta växa.

Innan vi bestämmer oss helt så ska jag ändå svänga förbi vår lokala skoterhandlare och se vad de har att erbjuda. Det har jag funderat på länge men inte fått det till att bli av. De brukar ofta ha snygga och funktionella kläder, speciellt då overaller och handskar och andra uteplagg.

Vinterns klädköparrally är nu officiellt igång!

Oj vilka sömnsvårigheter jag kommer att få

Jag var ruskigt sugen på godis men inget fanns hemma. Lite ostkrokar, men Lina skulle kanske bli vrålarg om jag åt upp de sista, så endast en smakbit fick ätas upp. Genomgånget skafferi och nyskurad kyl är inte bra om man letar godisfynd.

MEN! Jag fyndade ändå! Grädde, sirap, socker ... tadaaa! En alldeles egen kola. Grymt sliskigt, risk för magont och en nära förestående sockerchock är vad som kan vänta mig inom kort. Precis som planerat. Hoppas att jag kan somna någon gång bara.

Söndag

Så var det söndag. Man kan om man vill även benämna den som bakisdagen, trots att jag inte är bakis själv. För trötthet räknas väl inte som att man är bakis? Lina väckte mig inte förrän vid tolv, "för jag kom ju hem så sent igår kväll". Inte dumt.

Barnvakten Lovisa hade hunnit åka hem, så jag ska ringa och se hur det går för henne idag när jag kvicknar till lite mer. Grymt bra med syskon som har ungar, då kan man byta barnvaktartjänster med varandra.

Galan var väldigt trevlig att besöka, eldsprutare och marschaller välkomnade besökarna att göra entré via röda mattan som rullats ut. Stefan Gunnarsson och Sigurd Granström underhöll, liksom Älvsbyrevyn och Mosquitos. Förrätten kom in snabbt och det var tur, för jag var rätt hungrig. Västerbottensostpaj med rökt lax, upplagt med lite timjan smakade bra.

Varmrätten av fläskfilé provencale och bakad potatis serverades med rödvinssås (som tyvärr saknade det rätta stinget av rödvin) och persiljesmör. Mycket gott det med. Efterrätten var som sagts tidigare, chokladkladdkaka och vispad grädde. Det går inte att misslyckas med det.

Trevligt sällskap, jag fick sitta bredvid känt folk och surra. Aldrig fel. Då det är en så pass liten kommun känner man igen många ansikten, extra kul att se att nästan alla verkade ha tagit med respektive. Det enda tråkiga med det är att man ju själv saknar sin respektive vid sådana tillfällen.

Jag följde med familjen Bohlins BMM, och de var en av de tre nominerade som fått flest röster som Årets Pärla. De tog hem segern med sitt företag, riktigt kul! Blir spännande att se om arrangemanget blir årligt återkommande eller om det arrangeras med längre intervaller.

Nu söndag = inte vilodag.

Blanka ben

Ikväll ska det alltså ske, världens första Älvsbyns Näringslivsgala debuterar. Jag fick stress i morse när jag insåg att jag glömt köpa strumpbyxor i hudfärg. En aning sent att komma på det tycker jag. Började leta i garderoben, och längst in, längst ner, hittade jag det jag letade.

Tack vare mormor fanns ett par hudfärgade soaré strumpbyxor från (gissningsvis) -76 att finna. Då kostade de 8.50, jag fick dem gratis, trots att värdet i originalkartong borde vara högre. Tur då att jag har ett par till!

Låter kanske löjligt att haka upp sig på ett par strumpisar, men ska det vara så ska det vara, annars får det vara. -Och nu blev det som tänkt tack vare min mormor som sparar på allt. Tur för mig.

Fredagsmys för flickorna

Om hösten och Om våren - två kapitel om mössen på Björnbärsstigen

Ikväll ser vi film. Vi vill rekommendera att du väljer en annan film än Den långa flykten (org. Watership down) om det ska vara trevligt. Vi valde att se Björnbärsstigen (org. Brambly Hedge) ikväll. Krokar och fanta framför oss och små skogsmöss på TV. Kunde varit värre.

Linas kompis Tilde är här ikväll, och ska kanske sova över. Vi börjar med film, sedan kanske vi hinner se lite Idol innan tjejerna blir för trötta för att hålla sig vakna.


Barn gör som man gör

När Lina kom hem idag åkte vi och handlade för att fylla upp lite av tomrummet i kyl och skafferi. Frysen är full, så där behövs det inte handlas alls. Hemma igen började jag skura ur det sista i kylen innan den nya maten ställdes in.

Under tiden fick Lina hjälpa till att vika tvätt. Hon var en talang på området och det gick snabbt. Jag tror hon vek en och en halv maskin själv innan jag var klar med mitt och kunde hjälpa till. Jag har inte hunnit bära in min tvätt i min garderob men funderar på att röja undan kläder jag aldrig använder innan. Får se om jag ids.

Nu skramlar ännu en maskin med tvätt, disken är borta, och det ska bli någon sorts mexicanasoppa till middag. Känns betydligt trevligare att laga mat och äta när man har sällskap.

Egentligen försöker jag förbereda för julstöket, det blir ju fort för mycket att göra om man ska vrålstäda hela huset OCH julpynta. Så jag försöker städa min väg in.

Än så länge är Linas rum klart, köket halvklart (ska frosta av frysen), hallen inte påbörjad (ska bort med alla sommarkläder), tvättstugan påbörjad (måste röja liiite mer), vardagsrummet påbörjat ( ska ut med lite möbler), och sovrummet är värst = bombnedslag. Det finns alltså en del att göra, men jag ser en ljusning.

Kanske är jag helt borta när det gäller barnuppfostran, jag vet inte. Jag tycker i alla fall att barn ska hjälpa till, det är inte alltid kul, men gör man tråkiga saker tillsammans går det snabbare och barnet ser att man kan hjälpas åt. Därför har jag städat Linas rum, för hon hjälper ofta till med till exempel disk eller annat.

Det är svårt att avgöra vad som är lämpligt att hjälpa till med. Det får inte vara att ungen ska städa allting för att jag ska slippa, även om tanken är frestande. Blir det för tråkigt kan man ju råka avskräcka från framtida egna städryck.

Nu ska jag avsluta detta klassiska skitinlägg från "en typiskt understimulerad hemmamorsa". De tenderar att tro att den enda verkligheten är innanför husets väggar och tror att alla är intresserade av att veta dagens städstatus. Så nu räcker det.

Det är nästan så man blir hungrig

Idag kommer Lina. Blir skönt att få hem henne, det är grymt tråkigt att vara ensam. Misstänker att det blir någon typ av film ikväll, gissningsvis även ostkrokar och kanske dricka? Hon brukar gilla sådant. Hade varit skönt att gå en promenad i skogen idag, Vina håller med. Får se om det blir och vart i så fall.

Imorgon är det Näringslivsgala i vår kommun. Jag ska faktiskt gå, även om jag just idag inte känner mig peppad alls. Det brukar bli annorlunda när man duschat, fått hår och smink fixat. Min kompis Ingegerd ska hjälpa till med det. Hon är make-up artist, så det blir lite extra kul.

Något jag ser fram emot är maten. Jag är ett stort fan av det mesta ätbara. När det då vankas kött, och som i det här sammanhanget, trerätters, så blir man ju hungrig direkt. Kvällens matsedel:

Förrätt:
Laxentré med varmrökt lax, Västerbottensost och färska örter
Varmrätt:
Fläskfilé provencale med bakpotatis, rödvinssås och marinerade rotfrukter
Efterrätt: Chokladkladdkaka med vispgrädde



Till maten ingår en starköl alternativt ett vinglas, något jag för egen del passar. Det blir nog någon vanlig dricka istället. Om det finns, kanhända det får bli vatten, men det är ju inte heller dumt.

Jag ska gå med Ingegerd, som sagt, och så Sara. Sara och hennes man + svåger har ett familjeföretag som nominerats till Årets Pärla. Jag läste idag att deras firma Bohlins - BMM är ett av de tre företag som fått flest röster, slutresultatet presenteras imorgon kväll på galan. Spännande!

Äntligen

Imorgon kommer Hanna (storasyster) till kommunen. Hon har lovat att hjälpa mig med ett ärende. Jag har nämligen beställt en BH som kommit till butiken och då hämtar och leverear hon den så jag slipper åka enkom till Piteå för det. Grymt snällt!

Lite störigt är det när man är stor och tung framtill, det är svårt att hitta en BH som passar, och som inte blir slapp efter bara någon vecka. Då måste man gå till specialaffär och prova, och då blir det dyrt. Mina kompisar tycker att de har gjort en riktig investering om de köpt en BH för över 300-400 spänn, men kom igen när standardmodellen går på det dubbla så vet du vad jag talar om. Inte kul.

Kul däremot att den här BHn var fin, satt bra, ger bra stöd (har en sedan tidigare) OCH fanns i svart. Den vita jag har nu tog jag för att de inte hade svarta hemma, men den här gången beställde jag. Lika bra det, då blir det ju som man vill ha det.

Rekommenderar Shop Intim i Piteå för den som har svårt att hitta sin storlek och rätt modell av BH för just sin byst.


Primadonna BH, modell Madison

Ojdå

Kom på för ett tag sedan att det kan vara bra att se över sina försäkringar, vuxen som jag ska föreställa. Vi äger ju hundrackan tillsammans, men jag står för hemförsäkring och Mika står som ägare på hunden. Det kan med andra ord bli problem om Vina skulle ställa till med något. Strikt hundägaransvar heter det ju, och det av en orsak.

Kort sagt måste ägarbyte/delägarskap skickas in så snart som möjligt, annars täcker inte försäkringen om något skulle hända på grund av hunden. Mycket med det här med papper ... Så enkelt det vore att vara barn igen.

Tills situationen är löst hoppas jag att hon inte ställer till med något hos någon annan, fast det är klart ... Mika står ju som ägare ... Kanske bra att jag inte står som ägare ändå. Hehe

Crazy catlady

Jag inser nu varför gamlingar tenderar att ses som lite annorlunda. Ofta har de en katt som husdjur och livskamrat, och det blir denna katt som får ta alla diskussioner om uppfälld toasits, öppen kork på tandkrämen osv. När jag är ensam pratar jag en hel del med våra djur, och då de är tre stycken måste man ju vara rättvis och prata lika mycket med allihop.

När man så träffar och umgås med människor igen, så kan det vara svårt att prata om annat än sin vardag, dvs djuren. Kanhända är det trevligare att prata om till exempel mitt barn eller om Mika som är borta, men det blir lite tungrott att dra igång en sådan diskussion när de inte umgås med mig varje dag.

Så tycker du att jag har blivit en crazy catlady kan det ligga ett korn av sanning i det.

Maja med sina söner från kullen hon fick 2007

 


Tredje gången gillt

I morse hade det snöat igen. Varje år undrar jag hur många gånger det ska snöa innan snön stannar kvar. Den förra snön töade bort efter ett par dagar, det har varit så pass många plusgrader att den försvann. Den här gången snöade det tydligen bara i Vistträsk, inte i Älvsbyn, ja inte ens i byarna på väg till Älvsbyn. Bara fem kilometer österut fanns ingen snö, bara iskallt regn. Synd.

Vina älskar snön, hon studsar jämfotahopp innanför dörren för att liksom säga att hon vill ut och leka. Det bästa är när vintern har kommit på riktigt, då är det mullvadsstuket för hela slanten.


Jag heter Frida

För någon vecka sedan fick jag frågan vad Frida betyder. Jag svarade raskt "älskad". Utan att ens tänka mig för. När jag kom hem blev jag osäker och beslöt att ta reda på att det stämde som jag sagt, och det gjorde det visst.

Intressant att vissa "onödiga kunskaper" fastnar trots att man inte anstränger sig. Jag minns att jag fick ett sådant namnkort en gång när jag fyllde sju eller åtta år, med namnets betydelse. Kanske är det därifrån jag lärt mig mitt namns betydelse, jag vet inte. Här kommer en lite längre beskrivning.




Kvinnonamnet Frida är ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet fridh som betyder "skön, älskad, och viljestark". Det äldsta belägget i Sverige är från år 1388.

God gråmorgon

Idag är himlen grå. För de flesta. Eftersom att jag i själ och hjärta är en tvättäkta estet som värderar färger som sig bör, så har jag lagt märke till den lila tonen i de grå molnen. De till och med varierar i transparent indigo och violett. För den som ids bry sig alltså.

Jag har just slängt i mig två portioner flingor och mjölk, det är ungefär som med chips och dip; svårt att sluta när man har kommit igång. Hunden trippar runt i huset och väntar på att få gå ut, och jag har just släppt in katterna.

Maja hoppar alltid på dörrhandtaget när hon vill in, och Hexi jamar med sin gälla röst. Hon har börjat träna på att nå handtaget, men klöser nog mest på dörren. I hallen knastrar det av tre frukosthungriga djur som käkar torrfoder. Gemytligt på ett sätt.



Grått är inte bara grått.

Lånat Lina lite

Hittade ett reportage från Mikas utlandstjänst idag. Min lille linslus var med på mer än en bild ... undrar om det är bra eller dåligt? Kul att se vad de gör i alla fall.

Ännu närmare samhället

Sen ringde Lina i eftermiddag och undrade om hon kunde komma och hälsa på? För pappa var olydig och ville varken hämsta skolväskan från den stängda skolan eller köpa måndagsgodis. Ojoj, klart hon måste bestraffa pappa med att åka till mamma då.

Hos mig fanns godis, men för att hålla liiite på rutinerna så var hon tvungen att äta middag först. Någon måtta får det ju ändå vara. Senare kom Tilde över, men det börjar vara gå-hem-dags för henne, så jag ska ut och säga till. Misstänker att Lina också borde åka hem till pappa om hon ska hinna ta igen gårdagens missade dusch.

Då var det snart vinter ...

Igår ringde Mika. Han har fått tag i ett bättre och snabbare internet så att han äääntligen kan kolla blocket. Förut har vi pratat om skotrar, han sålde ju sin förra säsongen för att slippa en massa kostnader för något han ändå inte kan använda när han är borta.

Jag har länge tyckt att det räcker med en lite äldre skoter av "gubbmodell" (lång dyna, gärna elstart och back) till oss, eftersom att vi ändå är tre personer + hund som ska iväg. Mikas förra skoter saknade dessutom drag, så pulka var uteslutet. För min del räcker det med en gammelskoter, jag kör typ leder, 20-30 km/h och så Lina på samma dyna. Skulle den ha drag vore det ett plus. Jag erkänner villigt att jag lätt kan klassas som tant/kärring.

Mika har vägrat i sten. En gubbskoter är ful och en skam för gården. Plus att folk kan tro att det är HAN som velat ha den?! Nu hade han i alla fall hittat några gubbskotrar på blocket, så kanske det inte blir en skoterlös vinter trots allt? Jag misstänkte att han inte skulle kunna hålla sig ... Men mig gör det ju inget!

Tänker du någonsin på

Funderar du någonsin över ords härkomst? Många ord har ett tydligt ursprung, och ibland kan man komma på det om man klurar lite. Annars finns ju alltid ordböcker och internet. Djurvänner reflekterar kanske sällan över varför de kallas husse och matte?

Kan det vara så här:
husse fr. husbonde
matte fr. matmor


Så söt!

Just nu längtar jag efter godis eller glass. Helst glass med kolasås och strössel av någon trevlig sort. Tror att det finns mjukglass någonstans på byn, måste nog snart åka och kolla.

När jag ändå är i Älvsbyn kan jag ju passa på att köpa lite godis. Fick inget igår trots att det var lördag. Idag har jag dessutom ätit upp all min mat, så det rättfärdigar ett gediget intag av färgglada sockerbomber. Tackar!

Nu ska vi bara packa in vovve och väska i volvon ... nej, jag menar toyotan, och så kanske man kan våldgästa någon också. Vore ju trevligt med sällskap.



Hmm igen

Mycket funderingar just nu. Och på tal om just nu så hittade jag en artikel på Älvsbyn.just.nu.
Där står om Försvarsmakten och att de säger upp personal som inte vill göra utlandstjänst. Mika inkom nog lite sent med sitt svar, men vi får väl se hur det går. Troligen bra, och skulle han byta jobb skulle jag nog vara gladare än om han åker utomlands igen.

Vilken skithöst det här blev.

We lost a man

Idag dog en svensk soldat i Afghanistan.

En svensk soldat hemmahörande i Stockholmsområdet stupade i Afghanistan på lördagen. Soldaten fanns i en pansarterrängbil (Patgb 203) som sprängdes av en hemmagjord sprängladdning (IED).
_____________________________________________________________________________



Samtidigt som jag känner för de anhöriga är jag tacksam att det inte var i Kosovo. Visst är riskerna mindre där, men man oroar sig ändå. Tur att Mika trots sitt korkade beslut att göra utlandstjänst ändå valde det lugnaste området. Nu ska vi bara hålla andan i fem och en halv månad till innan man kan slappna av.

Många kan tycka att det är löjligt att jämföra två så olika platser med så olika status. På den ena platsen är det osäkert läge, med upprepade oroligheter nästan varje vecka, och på det andra är det lugnt och har varit det länge. Min åsikt är att det finns en orsak att vi har svenska soldater i Kosovo, och då får vem som helst säga annorlunda.

Mika kommer inte hem till jul, utan han kommer hem i mellandagarna. Extra tråkigt eftersom att jag och Lina firar jul ihop i år. Frågan är bara var vi ska vara och med vem. Vi pratade om det ikväll och kom fram till att det är väldigt synd att inte kunna dela julen med honom. Jaja, man hittar väl alltid på något, men nog är det lätt att fastna i ett negativt tänkande.


Ingen rakad mus



Den som någon gång rakat en katt utan att sedera den vet vad det innebär för mitt lördagsnöje ikväll. Kattmaja har börjat tova under bröstet och i ljumskarna. Oftast är hon helt fri från tovor, men hennes päls har fått alldeles för mycket underull för sitt eget bästa, så nu filtar det friskt, speciellt när gräset är blött om nätterna.

Som tur är så hade de inte hunnit ta ihop ordentligt, så ikväll har jag fått låna syrrans pudelsalong. Majsan ska få rakad bringa och rakat underliv. Som det anstår en dam. Eller något. Trots att katthår är triljoners gånger tunnare än hundhår så går det faktiskt hyfsat bra, förutom att Maja blir less på mig. Tur att jag inledde sessionen med manikyr för hennes del.

Många pauser gör att hon förhoppningsvis slipper bita mig och så är det bara att hålla tummarna att jag hinner klippa klart innan måndag, då salongen ska återställas. Tusen tack att jag får låna grejorna med stort G, Hanna!


__________________________________________________________________________________

Uppdaterat: Maja försökte bara bita mig en gång, och utan klor var det ingen risk att bli klöst. Riktigt framgångsrikt försök, kanske man skulle skaffa sig en egen klippapparat? Smidigt som aldrig förr, och katten var hyfsat lugn! Ingen blev mer förvånad än jag. Man måste älska den här katten!

Tänk så lätt det vore

Kanske är det så att människan genom sin personlighet har för höga krav på sig själv? Inser hon inte att hon är skapt att genom sina brister vara perfekt? Att det är just felen som gör henne fullkomlig?

Kanske är det så att människan försvårar letandet i tron att det är svårt, och därför missar målet, för att svaret finns mitt framför hennes ögon? För att det är alldeles för tydligt och enkelt för att det skulle kunna vara Svaret?

Tänk så lätt det vore.

Värmande vänskap på gång

Det märks att det blir kallare ute, igår var det FÖRSTA gången som katterna kunde äta ur samma skål, samtidigt. Maja har inte varit god mot Hexi som försöker leka och socialisera till varje pris. Förra dagen turades de om att ta varsin tugga ur skålen, så nu går det verkligen åt rätt håll!



Hexis långa svans är överallt ...

Mer av det goda

Första snön vs. dagens snö ...

Idag kom mer snö, fläckvis sägs det mäta upp till tio centimeter! Jag som tyckte det var trist att den förra snön tinade bort innan jag knappt hunnit gå på den. Den här snön kanske också tinar bort innan vintern kopplar greppet på riktigt, men nu hinner man ju göra spår i alla fall!

Fortfarande var det många på facebook som inte hunnit fixa vinterdäck?! Hallå, vi lever i Sverige, vi har vår, sommar, höst och VINTER. Varje år. Det kan ju knappast vara en överraskning?

På med vinterpjucksen och kör försiktigt!


Inte så liten längre

Idag tänkte jag "skriva under" att Kungsfoto får skicka hem Linas skolfoton för påseende. Man sköter det via nätet nuförtiden, inte som när man var liten alltså. Hon ser ut att ha fastnat på bild, och rätt bra såg det ut också. Får se om det blev lika bra i verkligheten. Misstänker att det blir minst lika bra som förra gången, men den här gången hann hon ju både duscha, ta på rena kläder och borsta håret. Hon var alltså betydligt mer nöjd. Bästbönan.

Idag har jag och Lina planerat ett litet äventyr, hon ville komma hit efter skolan så att jag kan skjutsa henne till Älvsbyn så att hon fick göra ett ärende. Tänk att hon är så stor nu att hon har egna ärenden! Vad det är får förbli hemligt tills vidare, men hon var en mycket stolt tjej när hon fick göra det hon tänkt ut. På väg hem bjöd jag och Lina in oss på middag hos Lova och gänget, grymt gott, så vi lär göra om det fler gånger ...

Tyst och tomt när Lina åkt. Mika har hunnit ringa ikväll, hoppas att han hör av sig mer. Jag får nog lov att erkänna att jag blivit en samtalsknarkare. Det stör mig att det är så jobbigt att vara ensam. Får hoppas att det blir bättre. Lina var glad att hon hann surra lite med Mika, hon saknar honom också.

Hittade några bilder från 2007, då böni alltså bara var fyra år. Tiden går alldeles för fort.


Leos lekland 2007


Kvinnor kan ... även efter 50!

Idag har jag kommit ihåg en hemsidesadress jag såg i en Allers-tidning i somras, när jag jobbade natt på ett ålderdomshem. Dorit är född 1926 och lägger in egna texter, bilder som hon scannat eller fotat med digitalkamera, och så bloggar gamla tanten!

Egentligen helt otroligt! Hon verkar också läsa barnbarnens och barnbarnsbarnens bloggar, tänk så roligt för till exempel min egen mormor om hon lärde sig att läsa bloggar?! Vilket lyft det skulle bli! Man kanske borde peppa henne till det? hehe

Är du nyfiken på att besöka Dorits värld så är adressen http://www.dorit.se/

Blä

Idag är jag inte nöjd över "vår" hund. Efter liknande händelser brukar jag kalla henne Mikas hund, men när han nu är borta får jag väl stå mitt kast och erkänna att ena halvan är min. Vet bara inte vilken ände jag ska välja, den som gnager hårborstar, gör inbrott i toapapperskorgen och sniffar smutstvätt i vild förtvivlan, eller den som dyngar ner ute i hundgården? Trots min bajsfobi tror jag att det är bakänden som blir vinstlotten i det här fallet.

Idag har hon alltså gjort tydligt att hon INTE ska komma in vid lunchtid. Trots ben och mat hittar hon på andra aktiviteter. Nämen? Understimulerad? Så förvånad jag blir - jag trodde att alla jakthundar mår bra av att stå i hundgården heeela dagarna utan att jaga?


Oj vad hon vill ut och svettas ...


Jag har faktiskt tänkt på saken OCH lyckats övertala Mika till en förändring. Nu hoppas jag bara att jag hittar någon (tänker på någon särskild ...) som vill ställa upp på någon jakttur innan vintern kopplar grepper totalt. Man får hoppas att det hjälper, för nu är det kallt att cykla runt sjön, även om det är effektivt som nöje för damen ifråga.

Nu ska jag försöka hitta på en plan så att jag råkar snubbla över en lämplig jägare. Eller så våldgästar jag helt enkelt. Ska ta mig i kragen.

Första snön


Igår kväll lade jag mig tidigt för att jag höll på att avlida av tröttheten som kom över mig. Försökte hålla mig vaken så länge som möjligt om Mika skulle ringa men hann ändå somna. När jag vaknade av att han ringde blåste det storm ute, och så här i efterhand ser jag att det snöat. Det ser mest slaskigt ut, men när den första snön har landat är den andra sällan långt bort.

Jag kan inte låta bli att förundras över alla kommentarer på facebook, att snön väcker så många känslor? Många uttrycker avsky och andra förklarar sin glädje. Kan man inte bara köpa att det har snöat? Lustigt fenomen.

Idag blir det svettigt att försöka hinna klart en massa. Håll tummar och tår.

Tårtkalas?

Ska strax springa över till Jens, syrrans kille som bor granne. Han fyller år idag och Emma har bakat. Hoppas det blir tårta, för det har jag längtat efter. Det lät som att det skulle finnas smörgåstårta i alla fall, och det är ju inte så dumt det heller. Om de nu inte har hunnit fika upp allt själva vill säga.

Idag skulle det vara Mikas "första dag på jobbet", innan har de mest fått information och information och information. Nu längtar han efter att få börja göra vanliga jobbgrejor istället för att försöka ta in allt som sägs. Det kan man ju förstå. Medan Mika längtar efter sina riktiga uppgifter längtar jag tills han kommer hem. Trist att det är veckor kvar. Tiden går ju inte direkt snabbare av att man längtar heller.

Idag tänkte jag göra klart en bokanalys men körde fast. När det började släppa och jag började komma igång igen blev jag så utmattad att jag höll på att dö. Eller något. Men den MÅSTE bli klar idag. Eller rättare sagt, ikväll. Trots att inspirationen saknas totalt. För sedan väntar ännu en analys på att skrivas. Suck ...

Tror jag ska kila över och tröstäta hos syrran + kille nu, det behövs.

___________________________________________________________

Uppdaterat:

Det fanns både smörgåstårta OCH världens godaste marängtårta! Dagens vinstlott!

Saga med lyckligt slut?



En  gång i tiden frågade en prins  en vacker prinsessa:
- Vill du gifta dig med  mig?


Prinsessan svarade:
- NEJ!


Och prinsen levde sedan lycklig i alla sina dagar, åkte motorcykel, fiskade, seglade, jagade och spelade golf. Träffade massor av kvinnor, drack öl och whisky och hade hur mycket pengar som helst på banken, lämnade toalettsitsen uppe och fjärtade närhelst han ville.

Egocentrisk? Javisst.

Igår pratade jag med goda vänner om verklighetsuppfattning. Jag kom då på att jag vill dela min syn på saken med dig. Du har din verklighet, jag har min. Jag kan inte uppfatta eller uppleva din verklighet, hur kan jag då vara annat än egocentrisk, när hela min värld sätter mig i mitten och utgår från mig?

Idag är tacksägelsedagen. Vad är du tacksam för?

Ännu är det cykelföre

Har just kommit innanför dörren, Vina bad om att få ta en cykeltur och lovade att dra mig så långt hon kunde så det skulle bli mindre jobbigt för mig. Ärligt talat så drog hon nästan två kilometer! Jag imponeras av hennes ihärdighet, hon är ju typ tio gånger mindre än mig och drar mig ändå när vi cyklar - tur att det inte är någon jättebamsing till hund vi har, då skulle det inte bli mycket till motion när man begav sig ut ...


Vina i somras

På tal om stora hundar så passerade vi en gård i slutet av cykelrundan vi brukar ta, där kom den största schäfern ever rusande för att hälsa och kolla vad det var för en snygg liten spätta (han fattade kanske inte att hon är en spets?) som kilade förbi. Vina blev rädd för hon hann inte höra att han kom farande då det blåste så mycket, plus att hon faktiskt har respekt för stora (läs: gigantiska) hundar.

Efter att jag fick stopp på cykeln och jättehunden nosat klart lyckades jag skicka hem honom så att vi kunde fortsätta. Han var faktiskt jättefin, svart med bruna ben. Har hört talas om honom innan men inte hunnit se hur han ser ut. Nu är jag mest glad att Vina inte löper, för han var stooor och jag ooosmidig. Hade alltså knappast kunnat skicka hem honom då.

Funderar på att ta bilen till en kompis och hälsa på, kanske bra att passa på när det är helg? Ikväll blir det också aktiviteter, då tänker jag inte så mycket på det tråkiga att jag är ensam. Jag avskyr det. Har jag inte så ont i röven efter dagens cykling funderar jag på en upprepad tur imorgon. Får se om jag ids. För jag är egentligen lat.

Nu ska jag kila iväg. Mors!

He´s alive!

Idag har Mika fått tag i telefon och internet. Mycket bra, telefonen funkade klockers båda gångerna han ringt, och nätet såg ut att kunna leverera både hjärtan och pussar. Hoppas att det är bra, men misstänker att man då kanske längtar mer. Men det kanske också är bra?

Ikväll blir det IDOL-tittande, och så har jag bakat kärleksmums. Det går snabbt att göra, men man ska ju ändå dra fram alla bakargrejor. Undrar om dom ens ryms i frysen, annars måste jag bjuda bort allting så snabbt jag kan. Strösslet tog slut ungefär halvvägs, men det lär ju inte göra så mycket. Socker som socker.

För dig som vill bevara sommarkänslor vill jag rekommendera glass. Gärna Magnum gold. Inte tråkigt!

Ett datatips

För dig som irriteras varje gång du glömt att ta med USB-stickan för att spara hem något från skolans dator har jag ett tips: Jag brukar maila mig själv den senaste versionen av det jag skrivit, då finns det ju med överallt där jag har tillgång till internet. Enkelt och smart.

Hoppas ...

... att någon kvinna som är motsvarande välhängd förstår mitt dilemma.

När jag nu ska på partaj så vill jag ha på mig klänning. Gärna en med snyggt dekolletage. Tyvärr förefaller det svårt att hitta en som både är snygg och som inte brösten ser ut att falla ut ur.

Funderar på att hetsbeställa en som jag tror, eventuellt, kanske, möjligen kan sitta snyggt. Hittade den här på Bon Prix men måste fundera mer innan jag beställer. Kanske smartast att först ta en tripp till någon av städerna och leta innan jag lägger någon order på något oprövat?

Får se hur det går. Ikväll kom båda småsyrrorna förbi så att vi kunde dricka varma drycker och ljuga ihop. Trevligt, trevligt. Speciellt nu när man är ensam igen, den här gången för ett bra tag framåt. Mika sade hejdå strax efter fyra i morse, då han var tvungen att åka till Stockholm för uppställning.

Det visade sig också att när hela Kosovogänget väl skulle flygas till sin destination blev det via Finland?! Konstigt tyckte jag, men det är väl så när de militära styrkorna ska samarbeta över landsgränserna.

Mika skickade sms ikväll och berättade att de nu har landat i Kosovo och tagit buss till campen där de ska bo. Känns skönt att de är framme i alla fall, även om man ändå är nervös att något ska hända. Oavsett så kan jag ju knappast påverka vad som sker så långt bort, utan bara hoppas att det går bra. Oddsen säger att det borde göra det.

Nu ska jag snart gå och sova, bönan ligger redan och sussar i min säng. Vi har sett Valiant ikväll, käkat krokar och druckit cola. Vina ville gå promenad men det blev ingen ikväll. Heller. Jäkla skit. Måste verkligen ta tag i den biten, kanske fungerar att göra ett "träningsschema" för henne, med promenader och annat? Det funkade bra när jag skulle aktivera kaninerna i alla fall. Ska fundera på det.

Nu natt.

Dresscode: Kavaj

Kavaj är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män kan det vara mörk kostym med färgad skjorta eller ljusa kostymer och kanske fluga istället för slips. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och runt knälång.

Det drar ihop sig för företagargala i kommunen, och för de som ska gå har dresscoden angetts vara kavaj. Det ser inte så svåert ut, men då man ständigt växer i omfång kan det vara en alldeles tillräcklig utmaning att hitta något man kan använda i vardagssammanhang. Kanske, kanske har jag något passande längst in i garderoben, det ska undersölkas under helgen tänkte jag. Hoppas att den nya BH:n jag beställt hinner komma tills dess. Vore trist att ha pungat ut närmare åttahundra spänn utan att kunna använda den på ett sådant partaj.

För dig som ännu inte anmält dig så finns ännu några platser kvar, här hittar du mer information: http://naringslivsgala.se/ - passa på att rösta på ditt favoritföretag när du ändå är inne på sidan.

Godnattsagan

Jag har så tur att jag får höra godnattsaga varje kväll. Vi byter saga en gång i veckan, på torsdagar (det handlar alltså egentligen om läxläsning, men boken är trevlig att lyssna på). Den här veckan läser Lina Leos TV och Äpplen och Elin. Hon brukar också läsa för lillkusin Alva ibland.
Ikväll får ni också lyssna om ni vill:


Om du vill veta ...

I morse visade termometern på nio plusgrader när Lina promenerade till skolan. Det sägs att det är varmare än det brukar vara den här tiden, men jag vill mena att det jämnar ut sig på en tioårsperiod. Oavsett så är det höst, kala träd och vissnande gräs ute när man ser efter.

Mika har varit i Boden hela förmiddagen, skulle visst fixa med jobbmail och annat krafs. Jag har under tiden (eller egentligen mest senare) hjälpt Sara att uppdatera http://www.norrskensudden.se/ så att den blev lite gladare med fler foton och sådant kul. Så småningom ska den byggas ut med en engelskspråkig variant också, men det tar vi senare.

Lina är veckoslutstrött redan ikväll, så det blev soffmys för henne. Det kan kanske klassas som taskig barnvakt, men hon håller sig i skinnet i alla fall. På tal om att sköta sig så har Mika idag fixat vinterskor till bilen, städat klart ute och jag hoppas att han hinner sätta upp Vinas utebelysning innan han åker. Det närmar sig ju.

Ska kila iväg och försöka hitta på något vettigt. Kanske lägga Lina?

Linas önskningar 2010

1.   Slajrs-djur                     (Sleich-djur - stavning?)

2.   Pengar

3.   Petshop

4.   Stort kramdjur

5.   Pysel                               (pyssel, kanske lite med blommor och sådant)

6.   Mobil

7.   Bärbar dator. Internet.

8.   Kloka                               (väggklocka)

9.   Bokmerken

10. Undervattenskamera

11. Hund

12. Kaninunge. Pappa fiksa.

13. TV

14. Draperi med stjärnor på

15. Minijulgran

16. Nya tomtar

17. Kläder

18. Ny tomtedrekt m.m.

19. Lampa                             (myslampa)

20. Afirs                                (affisch med typ hästar, hundar, katter och sådant)

21. Tavla                               (tavelram så jag kan sätta in egna bilder)

22. Resa till utlandet

 

Och i år är det inte som när Lina var tre-fyra, att "man får det man får" och man ska inte önska sig ens, utan nu önskar hon sig tjugo grejor och hoppas på att få typ fem eller så från listan. Jag har frågat nämligen.

Önskas mer precisa önskningar, typ vilken modell av sleich-djur osv så kan det dyka upp senare.


Middagstipset

Den som någon gång provat på att göra egen köttfärssås (och vem har inte det?) lägger snart märke till att det är en av de maträtter som aldrig smakar likadant varje gång man tillagar den. En enkel maträtt som är lätt att få till, men som ändå kan varieras i det oändliga. Idag blev vår köttfärssås faktiskt riktigt bra. För dig som vill ha tips på de bästa kryddorna vill jag rekommendera följande:

1.       Hunger

2.       Trevligt sällskap

3.       Salt och peppar

Mer än så behövs faktiskt inte. Hoppas det smakar!


Spindelmannen klarar allt

Känns lite konstigt att man börjar tänka på vintern redan nu. Fast det hör väl till när löven ligger på marken och isiga vindar tar över både dagar och nätter. Trots det har det varit ett par dagar med riktigt fint väder den senaste tiden.

Idag har vi varit ute och röjt lite. Eller ja, mest är det väl Mika som röjt, jag har pekat och så har han fått fixa. För trots att jag trivs i mitt växthus och i trädgården så är hösten en tid för spindlar att leta vinteruppehälle. Eftersom att spindlar är det värsta som finns, så undviker jag all eventuell kontakt med dem, och då blir det alltså Mika som får höststäda - till exempel växthuset. Tur att han gör som jag säger - åtminstone ibland. Men så är det väl för superhjältar - de finner sig glatt i folkets önskan ...

Vi är inte riktigt färdiga med baksidan av huset, det är en hel del grejor som ska plockas ihop. I garaget är det också rätt mycket grejor, en hel del ska till tippen, men då den för närvarande är stängd p.g.a. flytt närmare centralorten så blir det svårt att lassa av vårt skräp. Får se när det blir att göra sig av med allt.

I eftermiddag har jag varit iväg till en bekant och fotat lite. Tyvärr är jag inte så skicklig som jag önskat, men man får se det som träning kanske. Vore kul med en egen systemkamera, kanske får önska i julklapp. En del tycker det är tidigt att ens fundera på jul redan nu, men jag har minsann en kompis som redan är helt klar med alla julklappsinköp! Dags att ta efter kanske? Känns som en plan. Lina har i alla fall börjat fippla med sin önskelista, så för den som vill kommer snart shoppingtips här från bloggen.

Lev och må.

RSS 2.0