Sweet summer rain

Regnet lyser starkare än solen med sin frånvaro. Solskenet är starkt här i Vistträsk. Varje dag. Igår bar jag sten i mammas trädgård. Det blir kanonsnyggt att ha en sådan avslutning på rabatten. Sten är ett underskattat material. Då menar jag inte att jag burit en karl med namnet Sten, utan den äkta varan från skogen. Trots att stenarna var betydligt lättare än om det varit en hel karl, så svettades jag i vanlig ordning rikliga mängder mygg-lockar-doft. Alla insekterna ville dränera mig på min livssaft, så jag fick arbeta snabbare för att hinna bli klar medan jag ännu hade något blod kvar i ådrorna. Nu längtar jag efter regn så att gräsfröna på baksidan av huset tar sig tid att gro. Jag gillar gräs och gräsmattor, men inte jordfläckar med gräsfrön.

Idag bär det av till stan för att hälsa på Agneta. Hon är min nya bästa vän tror jag. Jag ska passa på att köpa ett nytt koppel till Vina också, för min underbara kille Mika visade sin tacksamhet över det nya kopplet genom att mosa det med gräsklipparen. Suck. Tur att jag satsade på ett mindre dyrt koppel så här i början...

Mika har fixat ett hundgårdsköp också, och jag har fixat mig ett växthus som Mika ska få montera isär innan flytt. OBSERVERA att det även ska spindelsaneras innan jag placerar min lekamen i glashuset. Med detta sidospår vill jag säga att ni som känner Mika och kanske vill leka med honom under hans fyra veckor korta "semester" så är den fylld av uppgifter som jag bedömt som viktiga, varför ni bör avvakta vidare kontakt med honom, tills klartecken ges från min sida.

Nu bär det iväg till PITEÅ! Byebye!

Sommar, sommar och en galen valp


Snart ska det finnas jordgubbar. Om jag kommer ihåg att vattna alltså.

Jag har bestämt mig för att Vina ska gå valpkurs med sin nybörjarhusse och nybörjarmatte. Hon är hemsk. Tar över allt och alla så snart hon ser chansen till det. Det måste fixas. Tur att man har kontakter! Hoppas nu bara att husse inser allvaret... Hon är TUFF minsann.

Knycker fortfarande blommor där jag kommer åt, ska fixa mig fler lupiner och även några klockrankor. Kontakter är allt. Sov gott!

Fy er!

VEM har beställt den här förskräckliga värmen? Jag har varit sur, grinig och arg hela dagen på grund av den. Jag blir ju sjuk av denna tropiska hetta. Trettio grader i skuggan är lite väl häftigt för min smak. Lina blev så glad när hon utan att svettas kunde dra fram sin cykel från skuggan:



Idag har jag och Lina stulit lupiner för att fylla ut hålet i Linas del av rabatten. Det visade sig att bara en pion klarade extrem torka i garaget under vintern. Men en är ju bättre än noll. Hoppas det var en vit. Får se om nåt år. Lovade blomfoton till er som längtar efter sådana, så varsågod:







För er som älskar värme säger jag bara att ni ska passa på och njuta innan den mer lagoma temperaturen jag har beställt dyker upp. sisådär tjugo grader i solen känns finfint för mig...

Busfrö

Idag har lillan badat. Utan min hjälp. Jag bara uppmuntrade när hon började plaska i dammen hos mamma. Gissa om hon var tjusig efter att därefter ha kutat omkring i jordiga rabatter och sand? Jag ska lära henne allt jag kan om hur man bäst dyngar ner sig. Allt för att glädja Mika såklart. Hehe.


Hörde hon en pippifågel

Jag och Lina har kånkat sten för att hjälpa mamma i trädgården idag. Skönt att hon äntligen kommit hem, hon har sovit hos sin bästaste bästa vän Johanna. Det blir tyst och tomt när hon åker. Nu när hon är tillbaka värmer det mammahjärtat att hon vill kramas, hålla handen och sitta i knät. Undrar hur länge det håller i sig? Hon är ju ändå sex år... Tiden går så fort.

Nu är det sovdags, lovar att det kommer utefoton inom kort! Det blommar och blommar...

Leveransrapport

Precis som jag beställt fick vi sommarvärme och strålande sol idag. Trots avsaknad av orderbekräftelse lyckades den hitta rätt. Grymt skönt. Mika har varit bakis efter gårdagens samkväm hos morsan och Stefan. Det betyder att han varit lugn och snäll. Några foton från dagen:


Jag käkade glass och vi fnissade åt Mikas konstiga läten från badrummet...


Vina ääälskar att bära saker. Särskilt sopborstar. De är roliga att gnaga på också.


Lägg märke till grillens matchande handtag... Kul detalj va?!


Målarivern har börjat lägga sig nu, och vi har haft besökare idag, så möblerna är invigda och till och med tjuvsuttna innan de var riktigt färdigmålade... Nu ska de få torka riktigt ordentligt ett par dagar innan de används på riktigt. Tills dess sitter vi på den omålade träbänken. Gissa om jag känner mig nöjd över att allt blev så fint! (Retorisk frågeställning)

Imorggon blir det Boden och valpfoder till Vina. Äntligen. Vi ska pussa affenvalpar också.
Lycka och välgång önskar vi Dig.

WOW

Vilken hektisk tid det har varit! Gissa om jag har haft riktigt, riktigt mycket att göra?! Bland annat har jag hunnit hjälpa lillebror att flytta hem till Pitstan (äntligen!), anlagt rabatter, knyckt blommor och kollat puppisar.

Just nu sitter jag och väntar på att färgen ska torka, jag har nämligen målat de flesta gamla möblerna jag haft så att de ska bli vita. Då vill jag ju använda dom istället för att de ska samla damm i garaget. Mitt gamla furu-köksbord, ett par långbänkar, mina fyra rackliga stolar, ett fyrkantigt klappbord och två runda pelarbord av olika höjd ska få ny kostym.

DESSUTOM har Mika äntligen skaffat valp! Det blev ingen hane, men väl en tik, och rasen blev ju helrätt såklart; Norrbottenspets. Hon heter Vina, är tio veckor och vi hämtade henne igår kväll. Just nu verkar hon superbusig och kanonfin i temperament. Mamman var jättefin tyckte jag, trevlig som tusan. Nu vill jag att ni precis som jag håller tummarna för att hon kommer att jaga bra också. Snygg är hon redan, som ni ser:




Midsommaraftonen ägnades åt att fira min mormor som jubilerade och fyllde sitt sjunde decennie. Det var tre sorters kött, paj med västerbottensost och massor av olika tillbehör att välja på. Sommartårta till efterrätt bredvid kaffet. Gissa om Frida nyss gått upp de tre och ett halvt kilona hon  nyss gjort sig av med?! På detta kalas var vi i alla fall rätt många som blev mätta, mormor och morfar har varit produktiva och deras barn likaså. Förutom jubilaren med sin make var det de fem barnen med respektive, de tolv barnbarnen med respektive och så de båda barnbarnsbarnen. För att rymma oss alla hade männen (!) i släktet (ja, mestadels ingifta) monterat ett partytält att husera i. Skönt men en aning myggigt.


Min söta, glada och goa mormor trivs med att ha huset fullt av gäster


La familia samlad. Några stackare hann rymma innan bilden togs, men vi haffar er nästa gång! Jag själv syns längst ner till höger. Tack till Ingemar för ett väl utfört arbete med att få med alla galningar på bild!

I övrigt är jag lika blomtokig som tidigare, men fokuserar just nu på att få i ordning våra möbler så att vi kan börja njuta av vår blomsterprakt. Planerar även en del göranden till veckan, vi ska bland annat till Boden på måndag för att inhandla foder och diverse andra hundtillbehör. Mika åker nämligen till Norge i sju dagar från och med söndag kväll, så jag och Lina får fullt utrymme för blandade bus.

Nu ska jag kolla lite internet, det var länge sedan sist.
Lev och må, till veckan blir det sommarvärme i vår by, välkomna!

Bloggtorka

Så som många andra av mina bloggarkolleger har jag drabbats av denna torka. I mitt fall är den dock inte ett resultat av brist på fantasi eller saker att skriva om. För mig beror det på att jag har fullt upp så här i försommartider. Jag vistas hos Mia i Klövern en del av tiden, hos mamma i hennes blivande rabatter och såklart även hos vänner. Jag färdas mycket helt enkelt.

Igår kväll kom Hanna förbi så att jag kunde bjuda på grillad fläskfilé, marinerad i mina egna nyköpta färska kryddor. Jag lovar att det var GOTT! Eftersom att Chess är en pudel och inte en hund så beslutade Hanna att bada honom trots rådande vattenbrist. Vattnet rann på halvfart när vi spolade gasen i botten. Nu doftar pudeln blommor igen. Fin i håret blev han också.



I dagarna har jag färdigställt sommarens plantering i den stora tunna jag har stående vid bron. Det blev ganska häftigt, i år har jag satsat på kontraster.



Söderrabatten frodas som aldrig förr och jag har fått hem lite mer jord så att jag kan påbörja min nya rabatt som ska placeras på baksidan av huset. Den får lov att fyllas med färgsprakande växter i gult, rött, orange och blått. Kanske rosa, vitt och annat söt också. Det är ju så svårt att neka husrum för en enda sorts blomma.



Veckan som gick hade Lina besök. Lukas kikade förbi och de dippade rabarber i socker, tryckte i sig en bullpåse och drack mängder av saft.. De blev nämligen trötta av sitt maskletende och studsmattestudsande. Gissa om det är kul att sitta och se ungarna leka?! Lina och Lukas kom bra överens direkt, då är det extra roligt.




Igår kväll fick mamma hem ett lass med bark som vi ska placera i de gångar vi gjort mellan rabatterna, så dagen är vikt till detta. Är någon intresserad av att umgås eller tjuvkika hur fint det blir så är det bara att komma förbi. Jag tror att jag är på plats efter tio någon gång. Lagom tills mamma kommer hem.


Här ska köras bark!

RSS 2.0