Utflykt och besök

Idag har jag vaknat tidigt trots att jag inte sovit i närheten av mina åtta timmar. Jag somnade sent eftersom att det var tyst och tomt i huset. Mamma ringde och väckte mig i morse, annars hade jag ju missat att kliva upp i tid för dagens utflykt. Jag och mamma fick följa Marie till storstan och shoppa! Det var faktiskt jättekul trots att det var mycket folk, men många kaféer och restauranger hade stängt eller avslutat sina affärer för evigt. Konstigt att det var så pass många som verkar känna av lågkonjunkturen. På stan hittade jag äntligen en hyfsat snygg almanacka som jag kan planera och skriva upp allt i, och så fyndades det en del till Lina också, två T-shirts och två koftor av olika slag.

Väl hemma hann jag vila middag innan Martin, Marie och Arvid kom hit för att äta köttbullar med mig. Kändes onödigt att frysa in dom när man kan bjussa bort. Ikväll blir det att ta det lugnt och försöka hitta pluggandet igen. Har en del hemuppgifter som måste göras. Har ju som jag sagt tidigare lämnat in engelskan så att den blev klar i alla fall. Nu ska jag satsa på ekonomin och få den klar.

Mika och hans kompis hade jagat idag, sett en del fågel men inte fått skjuta någon. Jag vet hur kul han tycker att det är, och jag måste säga att skogens ljud är härliga att höra när man är ute och jagar. Trots att jag inte jagar själv är det kul att få följa med Mika och leta fågel.

Vi ses!

Varför kvinnor ljuger

En dag satt en sömmerska och sydde vid en flod, då hennes fingerborg föll ner i floden. Hon grät högljutt. Gud uppenbarade sig och frågade: "Varför gråter du mitt barn?" Sömmerskan svarade att hennes fingerborg hade ramlat i floden och hon behövde den för att hjälpa sin man försörja familjen.

Gud doppade ner sin hand och fick upp en fingerborg gjord av guld och safirer. "Är detta din fingerborg?" frågade Gud. "Nej" svarade sömmerskan. Gud doppade ner sin hand igen och fick upp en gyllene fingerborg gjord av diamanter. "Är detta din fingerborg?" frågade Han. "Nej" svarade sömmerskan. Ännu en gång doppade Gud ner sin hand och tog upp en fingerborg gjord av läder. "Är detta din fingerborg?" frågade Han. "Ja" svarade sömmerskan. Gud blev så glad över sömmerskans ärlighet att Han lät henne behålla alla tre fingerborgar.

Några år senare var sömmerskan ute och gick vid floden med sin man, när maken plötsligt ramlade i floden och försvann. Kvinnan grät högljutt och ännu en gång uppenbarade sig Gud. "Varför gråter du?" "Min man har fallit i floden", grät sömmerskan. Gud gick ner i vattnet och kom upp med George Clooney. "Är detta din man?" frågade Han. "JA!" skrek kvinnan.

Alla kvinnors våta dröm?


Gud blev rasande. "Du ljuger!" "Åh, förlåt mig," sa sömmerskan, "det är ett missförstånd."
"Du förstår, hade jag sagt nej till George Clooney hade Du kommit upp med Brad Pitt. Hade jag sagt nej även till honom hade du kommit upp med min man. Hade jag då sagt ja, skulle du gett mig alla tre. Käre Gud, jag är inte helt kry och skulle aldrig orka ta hand om alla dessa tre män. Därför sa jag ja till George Clooney."

 Så Gud lät sömmerskan behålla honom!

Långhelg?

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på sistone, men har haft ganska fullt upp. Det har känts som långhelg under den gångna veckan för jag har hunnit träffa så många att leka med. Lina har åkt till sin pappis idag så nu är det tomt här hemma. Mika är också borta igen, han tenderar att försvinna när det blir helg. Den här gången är det hans vän Mats som stal honom från mig. Dom ska till Kåbban och sitter antagligen i bilen och planerar alla jaktskrönor de ska berätta när de kommit hem igen. Skrönor säger jag, för det har talats om en del öldrickande också. Det måste tilläggas att det är helt ok med mig så länge Mika håller sig från de riktiga starkvarorna, avsedda för riktiga män.

Idag har jag och Lina hunnit hälsa på mormor och morfar (mina) och fått oss ett gott fika. Cilla har låtit som att hon kommer hit ikväll, annars funderar jag på att åka en sväng till Marie, Martin och lillpysen. Får se. Om det blir bilen så ska jag även ta med Linas presenter som hon glömde ta med till sina syskon. Ett litet silvrigt till storsyrran och ett lite större rött till lillsyrran. Hoppas att det blir omtyckt, Lina var då nöjd att ha kommit på presenterna.

Återkommer med fler inlägg småningom.
På återseende!

Kärt återseende

Idag har jag lämnat in mina engelskauppgifter till läraren, så nu kvarstår väntan och att hålla tummarna. Håll dom med mig! Jag är inte riktigt säker på att jag gjort rapporten på det rätta sättet så jag kanske måste arbeta om den lite. Hoppas inte.

Idag passade jag på att hälsa på min kära vän Mia och hennes lille voffsing. Gissa om jag blev paff när jag såg vad hennes flitiga fingrar åstadkommit! En hel kasse fylld till brädden med små hundkoftor i olika slag. Fantastiskt fina! Mias affenpinscher Steve fick lite grädde från de semlor vi fikade så han blev också nöjd. Kanske det är en lämplig hund? Ser ut som små söta apor hela högen, och de finns i olika utförande, med stå- häng- eller tippöron. Jag skulle vilja ha en med hängisar i så fall. Fast dom med ståöron är faktiskt fulsnygga också. Kika in hos Svarta Tassen så ser ni att det planeras en hel del spännande kullar! Skulle det bli en sådan så vore det kul med en bebis efter Steve. Men pudlar är fiiiina också. Svårt att avgöra vilken av raserna jag gillar mer.


Svarta Tassens Steve, bilden är lånad från Svarta tassens hemsida. Steve ägs av min kompis Mia och är Nordisk utställningschampion, fattas bara två CACIB till internationell Champion. En riktig utställningsstjärna och hjärtevärmare!

Jag och Lina har även hunnit hälsa på hos mamma, där jag fick bland annat en handvävd duk som min morfars mor har vävt. Den går i beiga och ljust gulvita toner och ser jättefin ut på köksbordet. Kul att ha något som gjorts av mina släktingar så pass långt bakåt i tiden.

Imorgon åker jag och Lina till Piteå, vi ska fara förbi Anne och Daniel en sväng också, Anne ville gärna ha fotona från deras bröllop. Kul att hon gillade dom. Nu ska jag pyssla med lite annat. Ha det gött!

Till mina bekanta med pysslinggener...

Efter att ha jobbat hela eftermiddagen med tomtekunskap så bjuder jag på en berättelse om dvärgar/pysslingar. Tomten omger sig ju som bekant med Alver, vilka kan te sig relativt kortvuxna. Jag hoppas att Mika inte tillhör genren pysslingar. Här är berättelsen:

Det var en kvinnlig dvärg som alltid fick skavsår i underlivet när det regnade ute. Till slut gick hon till en gynekolog och gynekologen kunde inte hitta något fel men bad henne att återkomma om det skulle uppstå igen. Dvärgen gick hem men nästa gång det regnade så fick hon skavsår igen, så hon gick tillbaka till gynekologen och blev där undersökt och gynekologen frågade dvärgen om det var okej om denne fick använda sig av skalpellen lite? Dvärgen tyckte det lät okej och efter en stund frågade gynekologen hur det kändes.
- Jo det känns bättre till vänster.
- Okej, sa gynekologen och fortsatte. När denne var klar bad han dvärgen att hoppa ner.
- Hur känns det nu då?
- Jo det känns jättebra till höger också! Vad har du gjort?
- Jag skar av 10 cm på dina gummistövlar.

Aries...

Snubblade över detta, det stämmer väl inte alls särskilt bra? Eller? Kanske ganska typisk? Man kan bara fnissa åt sådant här, men det är faktiskt kul att det är så många saker man känner igen sig själv i.

Eftersom att jag uppenbarligen är ett eldtecken och Mikas element är luft - betyder det att jag lever av honom då? Eller att jag är tillåten att göra det? Elden behöver ju syre för att överleva, betyder det i sin tur att jag behöver honom för att överleva? I så fall borde det vara en av orsakerna till att vädurar ofta gifter sig rikt. Tyvärr förefaller Mikas konto inte så välfyllt, och jag misstänker att jag är dyrare i drift än han trott. Jag har ju lite exklusiv smak för vissa saker...

Oj så tjorvigt det här blev. Oavsett så är han ju ändå en härlig kille som jag haft tur att träffa. Oavsett om jag blir arg på honom ibland eller ej. Oftast hettar det ju mer när man känner att man kan slappna av i varandras närvaro. Och med tanke på hur arg jag kan bli så borde ju Mika ta det som en komplimang? Eller? Haha det här blir ju bara värre och värre! Vi kan ju i alla fall lära oss att jag trivs med Mika och vi har båda våra sidor.

På återseende!

VÄDUREN

NYCKELORD: Ivrig/Energisk
HÄRSKARE: Mars
ELEMENT: Eld
TIDSPERIOD: 21/3-20/4

Den typiska Väduren är en utåtriktad, spontan och ivrig till sin läggning, alltid full av energi och entusiasm. En enkel och rättfram personlighet som ger ett fräscht och naturligt intryck - en frisk fläkt i vardagen! Pionjäranda och äventyrslust hör tecknet till, liksom behov av spänning och dynamik i tillvaron. Vädurmänniskan älskar utmaningar och tar gärna chanser. Hon tycks ha obegränsade energiresurser och ett ständigt behov av något nytt att bita i, en riktig igångsättare. Men det är inte alltid Väduren hinner fullfölja det hon föresatt sig, eftersom denna ivriga individualist ideligen hittar nya spännande projekt att sträva mot.

Här finns en inneboende "jag först"-mentalitet och ett stort aktivitetsbehov. Väduren har mängder av kraft och energi som behöver få utlopp. Omväxling och fysisk aktivitet är nödvändiga ingridienser i vardagen, och framgångar i idrottsliga sammanhang är inte ovanliga.

Ett behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter är utmärkande. Väduren är inte rädd för konflikter utan är beredd att slåss för sina principer. Tendensen att rusa in i saker och ting gör att hon ibland kan upplevas som en aning burdus och gåpåig. Denna eldsjäl har ett högt tempo i sina handlingar och förväntar sig omedelbara resultat.

Planeten Mars är tecknets härskare, vilket gör Väduren till den naturliga ledaren, fylld av mod och handlingskraft. Viljestyrka och framåtanda hör tecknet till, och Väduren har ingenting emot att styra och ställa med omgivningen, varför hon ger ett bestämt och säkert intryck. Den ivriga, tempramentsfulla läggningen kan emellertid resultera i att reaktionerna iblnad går till överdrift.

Vädurmännsikan bör se upp, så att hon inte i ren obetänksamhet kör över andra med all sin iver och entusiasm. Tålmodig eller speciellt uthållig kan man inte beskylla Väduren för att vara, men å andra sidan finns här stora fonder av ärlighet och initiativanda - raka rör och öppna kort är Vädurens paroll.

Människor präglade av detta eldiga, temperamentsfulla tecken kan ha svårt att trivas i underordnad ställning, varför de i regel söker sig något självständigt eller arbetsledande yrke. Om ledarbegåvningen och entusiasmen används på rätt sätt, har Väduren förutsättningar att bli en verklig kraftresurs i arbetslivet. Arbetsuppgifterna får gärna innehålla rikligt med utmaningar, eftersom Väduren i grunden är en tävlingsmänniska!

Fysiskt associeras tecknet med huvudet. Tendensen att rusa iväg och åta sig för mycket gör Väduren predestinerad för spänningshuvudvärk, varför det är viktigt för denna eldsjäl att lära sig koppla av en smula emellanåt.


MEN vänta, det finns mer... hittade allt detta om mig själv också, och jag skrattar igenkännande åt det allra mesta i den här texten!



ALLT JAG VILL HA ÄR MITT!

Eldtecken, styrs av planeten MARS Zodiakens superkvinna, stark, rebellisk men ändå feminin. Hon har en jagstyrka som få och ett snabbt intellekt. Hon är aktiv och företagsam, hon älskar livet och sig själv!

Metall: järn eller stål
Färg: Rött i alla nyanser
Ädelsten: diamant, rubin, bergkristall
Smycken: röda stenar, främst rubiner. Stora och maffiga klockor
Blomma: tulpan, tistel, tusensköna, luktärt
Parfym: Orientaliska kryddiga dofter såsom magnolia, sandelträ och citron
Lyckodag: tisdag
Lyckotal: 8
Favoritlektyr: historiska romaner
Favoritmusik: pop med dundrande slagverk och trumpeter
Romantiska möten: på en solvarm strand eller på fällen framför den öppna spisen!
Erogena zoner: Den vackert välvda bysten
Mest framträdande: Uttrycksfulla, flirtiga ögon och perfekta tänder
Det bästa och det sämsta: Du är ett älskvärt barn med stora nyfikna ögon, attraherar de flesta, men du bryr dig inte ett skvatt om människors känslor!

KARAKTÄR: Utpräglad pionjär, den borne agitatorn. Född ledare, i besittning av okomplicerad framåtanda, ibland en direkt olidlig egoism och egocentricitet, ”först jag”! Rättfram och omedelbar, öppen och tillgänglig, föga intresserad av detaljer, dålig diplomat och urusel lögnare, häftigt uppbrusande men genast god igen och aldrig långsint. Besitter stort mod, är likgiltig för faror, djärv och dristig, som bilförare närmast fartdåre! Har svårt att erkänna ett misstag och stöter sig lätt med folk. En företagsam och läraktig handlingsmänniska, viljestark, ärelysten och energisk med ett orubbligt självförtroende. Livlig och ombytlig, tröttnar lätt när något hakar upp sig, lockas av nya ideer men tycker illa om trist rutinarbete.

INTELLEKT Ofta begåvad och alltid mycket rörlig, har lätt att fatta snabba beslut och drar snabba slutsatser. Ideerna formligen trängs i hennes huvud. Hon är gärna glömsk i småsaker, glömmer namn, opostade brev o dylikt.

DUKTIG PÅ ATT SÄTTA ANDRA I ARBETE Väduren trivs inte alls med att stå i skuggan, utan vill ha ett arbete där den egna personen hamnar i centrum. Du är mycket gärna chef. Du är skicklig på att hålla ordning och sätta andra människor i arbete.
Du är en hård men bra chef, som blir omtyckt av alla utom latmaskar. Själv är du då sannerligen inte lat, utan gör ofta mer än din beskärda del av arbetet.
Raster är inte viktiga för dig. Du är betydligt bättre på att leda än att samarbeta och du kan vara väldigt aggressiv om du hamnar i bråk. Din toleransnivå när det gäller andra människor är också sorgligt låg, och i ett arbete där man måste samarbeta är det lätt att du kommer på kant med dina arbetskamrater.
Satsa på ett arbete där chansen att få leda och bestämma är stort. Du kan också välja att ”starta-eget”. Du avskyr att ge dig och är van att kämpa till du får som du vill.

Yrken där man ofta träffar Vädurar som trivs är:
  • Arbetsledare på företag
  • Alla sorters chefer
  • Redaktrör
  • Lagledare
  • Rektor
  • Militär
  • Lärare i praktiska ämnen
  • Föreståndare
  • Läkare
  • Politiker
  • Egenföretagare
  • Frisör
EKONOMI Välutvecklat ekonomiskt sinne, söker nästan alltid skaffa sig extra inkomster genom bisysslor. Blir lätt optimistisk i pengafrågor och bör därför lägga upp en solid budget och sparplan.Låter aldrig ett förmånligt sälj- eller köptillfälle gå ur händerna. Gifter sig ofta rikt.

SÄTT ATT VARA I besittning av satirisk humor, specialist på avväpnande repliker, impulsiv och charmerande. I sällskapslivet kan hon vara egoistiskt opålitlig och i sista stund t.ex tacka nej till en middag, om hon blivit inviterad till något trevligare!

KROPP OCH HÄLSA

Din kropp: Även om du är under medellängd så ser du längre ut eftersom du har en rak hållning. Den typiske Väduren har en smidig och muskulös kropp med breda skuldror och smala höfter.
Bästa träningen: Din inbyggda tävlingsanda och ledarförmåga gör att du bör ägna dig åt lite tuffare bollsporter där du får utlopp för all din överskottsenergi. Aerobic och motionscykling är också bra för dig.

SLAPPNA AV OCH ÄT SELLERI!
Huvudet är Vädurens känsligaste kroppsdel. Det inkluderar även nacken, käkarna, tänderna och ögonen. Väduren får lätt huvudvärk och ont i nacken, ofta pga stress och överansträngning. Hon har alltid flera järn i elden samtidigt och håller ett högt tempo i tillvaron. Hon kan få bekymmer med ögonen och njurarna och blir ibland tidigt döv. Ofta inträder tidig sexuell impotens.
Väduren riskerar att bränna ut sig. Speciellt om hon slarvar med maten, vilket är lätt hänt när man ständigt är i farten.
Det häftiga temperamentet får adrenalinet att flöda och Väduren brusar ofta upp. Högt blodtryck är vanligt i detta tecken.
Ett gott råd till en typisk Vädur är att försöka dra ner på takten. Träna avslappning och bygg upp kroppen med näringsrik mat.
Speciellt viktigt för Vädurar är mineralet kalium, som finns bla i bönor, grönkål och nässlor. Brist kan orsaka huvudvärk och depressioner.

VIKTEN Väduren är mycket aktiv och har oftast stark fysik. Hon har därför god aptit och äter rejält. Inte sällan väger Väduren några kilo mer än genomsnittet, men det brukar passa Vädurens stabila kroppsbyggnad. Viktproblemen är av tre slag: Det vanligaste är att hon fått smak för sötsaker, äter för mycket konfekt, godis, chips och kakor. Därefter kommer att hon varit sjuk och tvungen att ta det lugnt, men behållit sin goda aptit under tiden och därför ökat i vikt. Det tredje och mest ovanliga är att hon råkat ut för något som förstört hennes i vanliga fall solida självförtroende, så att hon tror att hon har övervikt när hon i själva verket inte har det.
Väduren har gott om energi och mår bra av motion. Däremot mår hon mycket dåligt av att inte äta. Bant därför inte, utan ät rejält men inga sötsaker. Undvik feta maträtter och för mycket salt.

EROTIK
Vädurskvinnan älskar i allmänhet sex och en bättre älskarinna får man leta efter. Hon har bråttom genom livet och det är mer regel än undantag att hon trasslar in sig i komplicerade kärleksförhållanden när det från början handlat om bra sex. Sexuellt är nästan inga lekar främmande för denna erotiska virtuos. En blyg Kräftkille såväl som en erfaren Tvilling kan få henne intresserad. Hon attraheras både av att få agera sexlärarinna och att möta en jämlike i sängen.

Det är vanligt att diskutera ekonomin...


Mika kom hem och hittade mig packandes mina tillhörigheter.
- Vart ska du?
- Till Stockholm, jag har hört att de prostituerade där får 2000 för det jag gör gratis för dig.

En stund senare gick jag ut i vardagsrummet, och där satt mika och packade.
- Vart ska du?
- Jag ska följa med dig till Stockholm, det ska bli kul att se hur du klarar dig på 4000 på ett år!

Vi beslutade oss för att stanna hemma.

Passa sig...

En liten 12-årig kille, som släpade på en tillplattad död groda kopplad i ett snöre, gick in på horhuset i den lilla byn. Han sa till bordellmamman: "Jag vill ha sex med en av tjejerna. Jag har pengar och går inte härifrån förrän jag har fått det jag vill ha!" Bordellmamman, som struntade i alla moraliska värderingar, funderade faktiskt en liten stund, men sa sedan: "OK då, välj ut en av mina flickor." Han frågade: "Har någon av dem någon sjukdom?" Bordellmamman svarade naturligtvis "Nej", men pojken påpekade: "Det snackas om att alla som varit med Lisa har blivit tvungna att ta en spruta efteråt. Så det är henne jag vill ha!"

Eftersom pojken var så beslutsam och dessutom faktiskt hade pengar, så fick han som han ville. Han gick in till Lisa, släpande på sin döda groda. Tio minuter senare kom han ut, fortfarande med grodan i släptåg. Han betalade och var på väg mot ytterdörren, när bordellmamman frågade: "Varför valde du den enda av mina flickor som bär på en smittsam sjukdom?" Han svarade, om än lite motvilligt: "Jo, ikväll när jag kommer hem så skall mina föräldrar gå ut på restaurang och lämna mig hemma med barnvakten. Hon kommer att ha sex med mig, för hon gillar små pojkar, så jag kommer att smitta henne. Senare kommer min farsa att skjutsa hem henne, och ta sig ett nyp på vägen, så då får han samma sjukdom. När han kommer hem igen så kommer han att spänna på morsan, och i morgon knullar hon som vanligt med brevbäraren."

"Och det är DEN jäveln jag vill åt, för det var HAN som körde över min groda!"

Det händer grejor!

Äntligen en del klar!

Jag har läst A thousand splendid suns på engelska och analyserat den. Det blev en del text. Skönt att ha den biten klar, nu fattas "bara" rapporten som jag tänkt hinna göra nästan klar idag. Får se hur mycket jag hinner. Det är svårt med frågeställning och avgränsning. Pappa var här igår, det var skönt att han kom förbi. Det är inte så ofta man har tid att bara umgås med varandra utan att måste stressa vidare. Lina är hos mamma idag så att jag kan koncentrera mig i lugn och ro, det lät som att de skulle ut längs något skoterspår. Lina gillar ju att springa i skogen med hundarna.

Nu ska jag försöka hitta svar på varför vi egentligen firar jul på det sätt vi gör och om vårt svenska sätt skiljer sig från till exempel det amerikanska. Ska göra en djupdykning bland julmat, julbockar, tomtar, vidskepelse och religion. Blir kul att se vad jag upptäcker.

Mina parade honor verkar dräktiga också, de stökar runt i halmen och gonar ner sig i de uppfluffade hörnen. Längtar efter att få se om det blev önskade färger på ungarna. Och såklart om det blir två nya honor till mig. Det är rent ut sagt skitkul att avla fram nya färger när man kan beställa de färger man vill ha utan vidare. Vet man bara vad utgångsmaterialet har för genkod är det enkelt att räkna ut färgerna på bebisarna.

Mika är i Kåbban men kommer hem ikväll. Han har kört skoter med sin jobbarkompis Tobbe. Jag hoppas han hinner hem till middagen, vi skulle få tacos hos morsan om vi ville. Det är ju aldrig dumt. Mamma är en klippa på att bjussa på mat. Vi äter där betydligt oftare än vi egentligen borde, men jag hoppas att hon inte ber oss komma om hon tycker att det är jobbigt. Dessutom är det ju så GOTT att äta mammas mat! (Tyvärr blir det även en del gofika till efterrätt, gott men knappast särskilt nyttigt... MUMS!)

Idag är det äntligen varmare ute, vi har haft minus 28 som värst, men idag är det bara åtta minus. Härligt! På tisdag tror jag att jag och Lina drar till stan, hon ska äntligen få använda presentkortet hon fick av "sin bästa moster Emma". Vad det blir får ni se senare när det är klart, men jag tror att hon både längtar och gruvar för tisdag...

Nu ska jag ta mig i kragen och fortsätta pluggandet! Ha det!

Idag börjar det

Idag ska det påbörjas: avslutet. Äntligen ska det bli klart.
Tack pappa. Du värmer hjärtat.

Lugn dag

Idag har det inte hunnit hända så värst mycket, men Cilla kikade förbi igår med sin syrra och svåger. Voffsingarna följde också med. Vi käkade sockerkaka och skvallrade lite, det var kul att dom kom förbi. Idag kom hon också hit och åt lite mer sockerkaka. Tur att hon offrar sig så jag slipper äta upp allt själv... Lina anmärkte att jag hade runda kinder på alla fotona vi tog av oss själva i kapellet i lördags:

Jag och Lina



Ska ringa smulan när hon blivit hämtad av sin pappis, det var någon dag sedan jag hörde av henne senast. Hon är ganska kul att prata med i telefon, hon kan berätta lite vad som helst. Ikväll kommer mamma och Stefan på middag, hade tänkt bjussa på kycklinggryta och ris, kanske en sallad med mozarella också. Det är Mikas favorit. Han hade handlat vitlöksbröd också, så det kanske rent blir en festmåltid!

På återseende!

Yes! Bilder från bröllopet!

Jag har lyckats få kameran att fungera, dessutom innan bröllopet i lördags! Gissa om jag blev glad när jag såg att mammas kamera hade samma typ av minneskort?! Jag satte mitt kort i hennes kamera, formaterade kortet och sedan funkade allt som det skulle igen! Jippie!

Lördagen började med att jag var stressad för att jag vaknat så sent, två timmar efter att jag hade tänkt kliva upp. Tro inte att skönheten kommer av sig själv, nädå! Marie dök upp precis när frukostbordet var framdukat, hon hjälpte mig att fixa håret och var lite smakråd gällande smycken och smink. TACK för hjälpen än en gång Marie!

När vi efter lite stress hade klätt oss klart alla tre så åkte vi mot kapellet i Storforsen. Det är en fantastiskt vacker byggnad precis vid forsens fot. Stora fönster som släpper in naturen till de församlade och skapar stämning, allt efter årstid. Jag älskar det kapellet!

Kapellet i Storforsen


Altaret och vyn bakom


Väl där var det många gäster som hade hunnit komma och fler dök upp allt eftersom. När vi satt oss började klockorna ringa (det enda som är lite synd med kapellet; klockorna låter så små) och strax efteråt började bröllopsmarschen och Mikas syster Anne och hennes blivande make Daniel skred fram längs altargången. Nova och John (parets båda barn) satt långt fram och såg nog rätt bra, det gjorde i alla fall vi som hade turen att sitta på andra raden. Vigselakten fortskred utan bekymmer och de blev gifta. Därefter blev alla gäster snabbt varse vilken bra präst som kommit från Jokkmokk; han var otroligt rolig och det var en aning oväntat att han skulle skämta på det viset. Mycket trevligt! Uppiggande med lite humor även i ett kapell!

Lite bilder från vigseln




Bröllopsfesten ägde rum i Kulturens hus i Vidsel, dit brudparet trädde in efter den traditionella riskastningen. Det var gott om lekar och stämningen var hög. Lina var med tills vi ätit bröllopstårta. Då kom livemusiken igång och hon ville aldrig åka hem. Jag insåg att partyt skulle vakna till ordentligt i takt med att låtvalet blev alltmer fartfylld, så jag lirkade hem henne efter att hon dansat några låtar på dansgolvet.

Lina finklädd för kvällens bröllopsfest
(och Esko upptäcker att Mikas sköna frilla går att spela på)


Brudparet skär bröllopstårtan


Tyvärr lyckades jag under kvällen inte hindra Mika från att uppträda. Ni som känner mig vet att det kryper av obehag i hela min lekamen när jag hör karaoke eller liknande. Jag har under en period till och med haft svårt för livemusik framförd på lekmannamässigt vis. När så Mika greppede mikrofonstativet och började justera det så att det bättre skulle passa hans ringa höjd insåg jag att jag förlorat. Hur mycket jag än har förklarat så verkar han inte ha förstått. Han nöjde sig inte med någon liten refräng eller en kortare melodi, nej han skulle vråla ur sig hårdrockslåtar i sina försök att spränga ljudvallen.  Daniel var tillsammans med Mikas bröder överförtjust att de lyckats hetsa upp Mika på scenen, och brorsorna framträdde som doa-doa-kör när den riktiga stjärnan för kvällen satte igång sitt performance.

Mika väljer låtar


Nu låter det som att jag är en humorbefriad varelse utan en gnutta förståelse för att en fest inte är riktigt kul förrän karaokesvängen dragit igång. Är det bara jag i hela världen som bättre trivs med professionella musiker? Kvällen till ära var det delar av "Hammarbandet" som kommit för att dela med sig av sin musikskatt, något de båda grabbarna skötte riktigt, riktigt bra. Tyvärr verkade de inte vara så vana vid påstridiga gossar som hävdar att deras stämmor passar bäst till att höras från högtalare.Ett skarpt nej och peka med hela handen hade kanske hjälpt.

Trots min negativa inställning så mjuknade jag upp efter ett tag och gick med på att det kanske är rätt kul ändå. Mika sjunger åtminstone inte falskt (så ofta...), även om han kunde satsa på att lära sig lite texter och kanske skaffa sig förmågan att sjunga annat än hårdrock (Elvislåtarna lät tyvärr inte så bra som Mika ville tro).

Innan jag slutar vill jag passa på att tacka Anne och Daniel för att vi fick vara med på er högtidsdag. Tack även till kvällens värdar som höll igång festen kvällen lång. Det var en kanonbra fest med perfekt tempo. Mika var lite skeptisk i början och trodde att ingen skulle bli berusad, men den biten löste sig också. Fantastiskt. Superhärlig kväll, och jag lovar att Mika kan få sjunga fler gånger. Men med måtta då såklart.

Erkännanden (och lite bitterhet)

I morse åkte Lina till Anders. Hon kom hem ikväll igen, eftersom att vi ska övervara Anne och Daniels bröllop imorgon. Eftersom att det tar en stund att duscha och iordningställa både mig och Lina inför denna händelse så är det kanske så som Linas pappa säger; bäst att hon sover här.

Således var jag ensamma mamman idag. Ensam och utan både barn och bättre hälft. Honom hade jag skickat till skogs efter att han vägrat att ens smaka den mat som bjöds till middag. Han var snabb att påpeka att han faktiskt är a-l-l-e-r-g-i-s-k mot alla former av svamp. Särskilt champinjoner, som i sin lömska skepnad kan förklä sig till andra smakligare måltider. Inte ens genom att hacka nämda champinjoner till molekylstora bitar och maskera dem med chili-con-carne-kryddor och annat mojs lyckades jag få honom att smaka. Han hade ju hunnit se den tomma burken med skvallrande text. Inte visste jag att det var likställt med rävgift?

Jag skulle inte alls låta min bittra ton ta över dagens inlägg, men så kan det ju tydligen gå ändå. Vart var jag nu innan det här sidospåret tog över mitt bittra sinne? Ja, just det: Ensam var det ja. Som tur är så har jag en kusin som vet att förbarma sig över en övergiven släkting (jaja, okej, jag erkänner väl, det är väl mer som frivilligt andrum...) Att jag och Marie sällskapade idag har säkert inte alls att göra med att kusinen ifråga visade sig vara likaledes mono istället för stereo dagen till ära.

Hos Marie var Arvid gladare än jag sett på hundra år. Han skrattade bara för att jag kom dit, och efter bara minuters tvekan kastade vi oss in i min (nåja) häftiga sportbil i vinröd kulör. Plattan i mattan och körriktningsvisare åt höger! Alva skulle inte behöva stå ut ännu en dag då hennes bästa moster stoltserar som besökare. Jag erkänner väl (ännu ett erkännande!) att jag har hälsat på min systerdotter varenda dag sedan hon kom hem från BB. Förlåt Lovisa och Johnny, jag ska försöka sluta med det. MEN det ska tilläggas att hon även idag var precis lika söt och näpen som tidigare.

Trots tappra försök blir jag inte less varken Alva eller Arvid. Inte ens genom att umgås med dem båda - samtidigt - lyckas jag uppnå önskat resultat. Man blir bara mer varse den charm som varje ålder för med sig. Och här måste jag inflika: TACK gode Gud att Lina är så pass stor som hon är. Hon är ju så härlig. Och bäst av allt: hon går på toa själv!

Efter en stunds daddande åkte vi tillbaka till Lappurlivet , i vilket jag för dagen fick äran att gästspela. Arvid hann somna i bilen och sov sedan de två timmarna innan den äkta maken dök upp i Maries hem igen. Medan fru Nilsson tillagade en smaklig middag bestående av lax med en härligt mustig karaktär hörde jag ett ljud. Det var min telefon som pep. Ett MMS från Lina där hon skrev att hon hade fått en ny kramnalle och så en bild av densamma: älsklingslillasyster Klara. Lina avgudar verkligen sin lillasyster!

När Arvid efter att vi avslutat middagen vaknade, fick jag uppdraget att mata honom. Utförandet består egentligen mest av att försöka behålla alla fingrar, då han likt en utsvulten varg hugger vilt efter tuggorna framför sig. En rolig unge att mata. Han gillar säkert champinjoner också.

När jag så slutligen skulle runda av dagen med lite datoranvändning så beslöt jag att uppdatera min hemsida. Du kan gärna kika in och se hur det blev: Vargmyrans. Jag har äntligen fått tag i nödvändig information och har även lyckats få iväg en utställningsanmälan gällande både mina och min kompis kaniner. Hoppas på höga poäng men gissar att det blir något halvdant. Det blir andra bullar när mina egna uppfödningar ska debutera i skönhetssammanhang!

Nu ska jag försöka få somna och sova min välbehövliga skönhetssömn. Annars räknas nog knappast jag heller som någon högpoängare imorgon. Ha det gött!

Bakardag

Idag ska vi baka lite. Pappa kommer och hälsar på, och även om han inte är så mycket för fika så är det ju kul att bjuda. Om inte annat för att själv få sig något sött till livs. Lina ville baka en vanlig enkel sockerkaka men eftersom att jag var mer sugen på något lite sötare så kan man ju baka en med vaniljfyllning. Hittade det här receptet som ni kan ta del av medan kakan står i ugnen. Tyvärr blir det inga bilder på ett tag, för min kamera säger att minneskortet inte är helt. Ska försöka åtgärda så snart som möjligt. Tills dess, håll till godo med ett gott recept:

Sockerkaka med vaniljfyllning
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker   

1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
2. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i äggvispet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 200 grader i 40 minuter. 
4. Ta ut kakan, låt svalna och dela i två bottnar. 

Fyllningen:
1. Koka margarin och mjölk häftigt i 2 minuter. Ta av kastrullen och rör ner sockret. 
2. Dränk in bottnarna med vätskan.
3. Lägg ihop bottnarna och sikta florsocker över.  

Det går bra att frysa kakan.

Välkomna hem!

Idag har jag sniffat bebis hela kvällen. Alva är urgullig! Lina blev tydligen sotis men väntade tills vi hade satt oss i bilen innan hon sa något om det. "Varför tycker du att Alva är sötare än mig?" "Jag var faktiskt söt när jag var liten också!" och så vidare... Tänkte inte ens på det, skäms på mig! Jag måste dock säga att jag är den nöjdaste mostern just nu, hon blev till och med tyst när jag höll henne! Lina var också en hejare på att vyssja, Alva var tyst och nöjd i hennes famn:

Kusinerna


Annars har vi varit i Kåbban hela helgen, Mikas syskonbarn skulle komma men hade drabbats av förkylning. Vi har mest sett TV, men i eftermiddags knyckte Mika Eskos skoter och så körde jag och Lina med Mikas muskelmaskin. Det var faktiskt jättekul! Först drog vi en sväng upp till liften och åkte lite madrass. Förfriskningar i serveringen och sen drog vi ut på en liten sightseeing i trakterna. Vi såg spår efter hare, räv, ren och ripa. Till och med Lina tyckte att det var toppen (förra året grät hon så snart vi ens nämnde skotertur)! Innan vi åkte hem bjussade Gunther på en åktur i pistmaskinen. Lina tyckte att det var mycket spännande.

Lina i pistmaskinen med Gunther:


Imorgon blir det kanske skridskor, beror på hur kallt det är. Lina är mycket sugen på att ta en sväng på isen.
Ha det gott!

Nyårsbröllop

Det blev färre bilder än jag hade tänkt men  här kommer några i alla fall. Det blev tyvärr inga foton från festen eftersom att kameran blev kvar i bilen och nycklarna fanns i Mikas jacka som jag inte hittade. Vigseln ägde rum i Jokkmokks kyrka och den efterföljande festen hölls på folkets hus.


Mika var tjusig i kostym

 
Observera ADDE till höger i bild ett. Han finns i verkligheten!


Brudparet: Janne och Marie Kouljok


Riskastning


Hela familjen

 
Gästerna fick tomtebloss som spred stämning vid kyrkan.
Tack till Janne och Marie för att vi fick närvara på er högtidsdag!

Back in town

Nu är jag hemma igen. Ikväll har jag hunnit med att skicka kaninerna till Stockholm och sen har jag även hunnit hälsa på kusin Marie och käkat vickning i form av skinksnittar. SVINGODA!!! Tack för dom! För er som undrar så fyller man mjuka tunnbröd med en röra bestående av skinka, färsk gräslök och färskost av typen filadelphia och kryddar med salt och peppar. Skär därefter i lagom stora bitar och NJUT.

Hos Marie såg vi E.T. och skrattade en del som vanligt. Lisa var också där. Arvid ville vara vaken en stund och käkade på sina tår. Nu ska jag strax kila ut och utfodra kaninerna som är kvar, tänkte bara visa vilken vacker syn som mötte mig när jag kom hem i eftermiddags:


Blommande hyacinter med underbar doft

Välkommen Alva!

Idag klockan 14.45 föddes hon. Min första systerdotter Alva. Hon vägde 3700 gram och var 50 cm lång. Från första värken tog det bara knappt sex timmar innan hon var ute. GRATTIS till er Lovisa och Johnny! Tack för att jag fått bli moster för första gången.

Känns spännande att få träffa lillan när de kommer hem! Det är tyvärr besöksförbud på Sunderbyns BB, så vi får vackert vänta tills de kommit hem istället. Jag ska fundera på en bra present. Förslag mottages tacksamt.

Välkommen ut i världen Alva!

Nyfödd och alldeles underbart söt!

RSS 2.0