Äntligen bra väder för studs!

Idag har det äntligen slutat komma diverse nederbörd, så jag och smulan har ägnat en stund av eftermiddagen åt att montera ihop den nyiköpta studsmattan. Det var enkelt och snabbt avklarat. Lina premiärhoppade lite också, men har bjudit hit några kompisar på studsparty imorgon. Blir kul.



Vi har fått några guppy-yngel av Emanuel och Lollo, dessa är nu installerade i det tillfälliga akvariet som utgörs av en guldfiskskål med lampa ovanför. Vi hade skaffat en växt och fick några fler av bussiga kompisarna, så nu ser det riktigt gulligt ut i bebislandet. Blir kul att se om de överlever. Det är ju milt sagt ett tag sedan sist jag höll på med akvaristik.



Nu ska jag försöka få fatt i Mika. På återseende!

Vilket hundliv

Vilken dag! Idag har jag agerat djurfotograf i äkta professionell anda har jag rest till min moster för att ta bedårande bilder av hennes allt knubbigare tik Celine. Hon är helmysig och vaggar omkring och söker gos. Hur söt som helst!.



På väg hem plockade vi upp Linas kompis Johanna som var kompissugen. De hade fått hämta sin tikvalp Ada, en numera fjorton veckor gammal högställd och släthårig Jackrussel med oemotståndlig teckning! Oj så guders gullig!!!





Nu tycker säkert somliga att mina senaste inlägg enbart handlat om hundar, hundar och hundar. Jag instämmer. För er som inte visste det så kan även människor drabbas av valpsjukan. Mot den fins tyvärr inget i dagsläget fungerande vaccin. Det blir heller inte bättre av att man så gott som dagligen utsätts för större eller mindre mängder smittohärdar. För att ni ska slippa läsa mellan raderna så är även jag drabbad av denna fruktansvärda sjuka. JAG VILL HA EN HUND!!!

Men ni som känner mig vet att detta inte är någon nyhet. Nu ska jag käka kvällsfika. Gonatt!

Lika som bär?


Skäggigt troll för sällskap och utställning?


Blivande väktarhundar?

Morgonstund har guld i mun

På väg hem efter att ha lämnat Mika på Kallax i Arla morgonstund stannade vi i Klövern hos Mia och hennes hundar. Valpen Karin är sjövild. Och naturligtvis alldeles, alldeles underbar! Ser fram emot att träffa den vuxna Karin. Hon härjade hejvilt med den alltför tålmodige Steve. Behöver ni verkligen gissa om Lina blev överförtjust i yrvädret?


Svarta Tassens Karin - affenpinscher


Härligt skäggige Steve, alltid lika lugn och fin.

Vi har även hunnit köpa Lina en begagnad studsmatta á 4 meter i diameter. Inte tråkigt! Blir spännande att se om den håller för en riktigt fullväxt kvinna som jag själv... hehe

Tjingeling!

Mysigt

Idag har jag insett att jag verkligen behöver en hammock. Det är världens kanske bästa uppfinning. Somnade i mammas idag, och lyckades snarka bort en hel timme innan det var dags för mat! Fantastiskt! Jag skulle vara mycket nöjd även med en soffa upphängd i kedjor, den varianten är ju inte lika allmänt förekommande på svenska altaner/soldäck, men en sådan skulle passa perfekt här! Ska kolla om jag lyckas hitta någon soffa som går att justera för detta syfte.

Biiga är lite ur gängorna efter fällningen och äter sämre igen till följd av det. Fick i alla fall en gullig bild av henne innan vi åkte hem.


Vi har även hunnit till Kåbban en sväng idag. Tyvärr var Franklins inte hemma, så vi får hoppas på kaffe och pratstund en annan gång. På väg hem stötte vi på ett par järpar som flanerade i de soliga vägslänterna.



Jag och Lini ska skjutsa Mika till Kallax imorgon bitti. Jag tror det blir den tidigaste morgonen någonsin för lilla gumman, och för egen del var det verkligen ett bra tag sedan jag klev upp så okristligt tidigt. Kul blir det, vi ska käka frulle i stan tror jag, och sedan kanske vi köper en present till Linas kompis Tilde som bjudit till kalas på fredag. Lina hade tydligen redan planerat vad hon skulle få i present. Det blir spännande att se vad det blir.

I övrigt har snön börjat släppa sitt grepp om tomter och trädgårdar och man kan skymta vintertrötta rabatter som vill ha vårlig uppmärksamhet. Jag ser verkligen fram emot sommarens blomsterprakt! Hos mamma hade den enorma häggen gått av under vinterns snömassor, men nu hade den fått en rejäl uppfräschning så det blev riktigt snyggt! Blir kul att se vilka rabatter som kommer näst i turordningen att anläggas hos mamma. Hela baksidan ska ju bli fyllld av rabatter.

Nu ska jag sova och förhoppningsvis vara utvilad imorgon.

Vårstäd



När Mika nu är hemma över helgen måste jag ju passa på att utnyttja hans tjänster. Vi har alla tre (jag, Mika och Lina) hjälpts åt att vårstäda hemma. Det hela avrundades med att jag putsade utsidan av fönstren. Bara insidorna kvar nu, och det kan jag ju göra när som helst.

Idag åker vi upp till Kåbban för att bland annat hinna hälsa på grannarna och surra lite, det var länge sedan jag träffade dom. Det är alltid lika trevligt och kaffet brukar vara gott.

Duschen kallar, på återseende!

Rantardag

Idag har jag varit i stan med mormor. Vi har fyndat en del och jag hittade mig ett par jeans och har suktat och dreglat efter Kappahls nya vintage-serie. Romaaaantiskt!!! Ska kolla lite efter sådant imorgon innan jag hämtar Mika på Kallax. Det är ju nära Storheden vet ni...

Snart är det vår på riktigt, dessa tranor rastade i Umeå, så de har inte så långt kvar innan de kan siktas även på våra ängar. Jag var påpasslig med kameran när jag och Marie bilade ner förra helgen.



Hoppas att ni njuter av dagarna!

Naturen är underbar


Månvinda; Ipomoea noctiflora

Igår kväll planterade jag om några av mina egenhändigt uppdrivna småplantor som hade börjat trängas i babysalen (f.d. godislåda). Nu har de egna lägenheter allihopa, men med varierande kvadrat precis så som det kan vara i verkligheten. Allesamman har fått matlåda med sig i form av konstgödsel i den annars näringsfattiga såjorden. Tänk vilken växtkraft det finns i varje litet frö. Den energin räcker till rötter, stjälk och hjärtblad. Det är fantastiskt att se de små plantorna väckas till liv efter en dvala inom fröets skal.

Idag har jag promenerat en tur till Vistbacka med mamma, och under kvällen cyklade jag ut på fotosafari för att fånga svanarna, symbolen för Sjöarnas by Vistträsk där vi ju bor. Hittade ett par knipor som paddlade runt i Muskusbäcken tillsammans med tre sångsvanar.


Hona till vänster, hane till höger. Knipor.


Naturens skönhet; Sångsvanarna


Att stå på ett ben med huvudet under vingen måste vara svårt. Tur att jag inte är en fågel.

Skit också!

Nu först har jag andats lite. Helgen och några dagar innan har jag verkligen haft fullt upp! Det har märkts att tankarna har varit upptagna med annat än att hjälpa mig att få dagarna att flyta på smidigt:

Torsdag ägnade jag kvällen/natten åt att byta bil med världens bästa Mika. Han hade min bil i Kåbban, och jag hans bil här hemma. Efter en hastigt påkommen äventyrsplanering ihop med min galna kusin Marie tyckte han att vi skulle ta min bil istället för hans. Sagt och gjort.

Fredagen började med att jag skulle låna en GPS av världens bussigaste Stefan. På väg därifrån gjorde min Sony Ericsson, a.k.a. Trotjänaren, ett Kamikazehopp från biltaket och landade i något som mest kan liknas vid en trippel saltomortal med flickflackskruv på asfalterad 110-väg. Trots sin dödslängtan klarade den sig med att bara amputera tre knappar utan särskilt värde, så nu ser den mer sliten ut än någonsin förr. Färdig för räven?



Efter det lilla äventyret lämnades bönan hos sin farmor för att gå på teater senare under dagen. Jag drog till Piteå och avlämnade en present till min moster Sara; en förstoring av hennes tik Celine (bild i ett tidigare inlägg). Då insåg jag att jag hade glömt(!) att ta med det jag lovat min lillkusin Sandra; kaninen! Skit också! En snabbsväng förbi Mia i Klövern för att kolla in lilla underverket Karin och sedan hem.


The best of the best; Karin: nio veckor gammal affenpinscher av toppstam från USA och Skottland

Hemma skulle jag byta däck men fick inte fram domkraften som Mika så ordentligt fäst i koffertens extrafack. Skit också. Iväg till Taxi för att knycka lyft och tryckluftsknuff. Jag var hemma vid halv två, då hade jag hunnit tvätta snyggbilen också. Tyvärr syntes då alla stenskott på huven. Skit också. Snabbt packa in kaninbur (den jag hade tänkt från början var för stor för bilen; skit också), spån, hinder, selar och diverse andra tillbehör som kusin Sandra lovats. Hopp i säng.

Lördag var det dags för äventyr. Marie ringde halv sex och väckte mig. Sedan klockan sex ringde hon igen och frågade vart jag var? I sängen ännu tyvärr, men jag är hos dig på en halvtimme! Försov mig tydligen ändå... Skit också!
För att göra en lång historia kort så var vi 14 timmar senare hos Maries kusin Ethel i Södertälje efter att vi först hämtat den vackra killen Iver i Söderköping.


Iver: Nio månader gammal schäfervalp



Söndag åkte vi från Södertälje klockan åtta och vi var hemma efter diverse raster kring åtta på kvällen. Som en extra bonus hann jag träffa Mika innan han åkte till Eksjö. Mysigt att hinna få en kram och prata med varandra på riktigt. En dusch, snabbt i säng och idag har jag lyckats känna efter och insett att jag är helt mör. Skit också. Jag hade ju planer för dagen. Och de planerna innefattar att rensa bort det här:



Ha det gott, och tänk på att skit blir gödsel för blommorna!

Drömhunden

Ikväll har jag dammsugit blockets alla skrymslen ocg vrår till förmån för min bättre hälft. Mika funderar på en trädskällare. Finnspetsar är bannlysta då jag träffat alltför många som inte kan sluta skälla, så en Norrbottenspets står högt på önskelistan för älsklingen. Det finns riktigt fiiina exemplar av rasen, se bara på denna finska hane i en otroligt vacker (och tyvärr även ovanlig) färgvariant:



Letar vidare och tar tacksamt emot tips!

Återblick

Bläddrade runt i mina mappar och hittade bilder från min födelsedag. Hade tydligen inte publicerat några foton, så här kommer de. Cilla bjussade på utflykt med familjen till pimpeltävlingen på Björnbergstjärn, vid FSK Lodjurets mysiga stuga.

Innan vi lämnade Vistträsk var det uppsamling nedom reningsverket


Så här fint var det från skotern


De flesta anlände precis innan startskottet gick


Tålamod är en dygd


Så är även lugn


Dagens bästa bild passar fint till inläggets rubrik.


Relax-avdelningen var full denna dag, så då fick isen duga.


Det strålande vädret bjöd på den här vackra vyn på vägen hem


Med dessa bilder avslutas inlägget. Bye bye!


En dag i solens tecken

Lina med en av de sex veckor gamla bebisarna




Idag har jag haft tur. Mika har recondat båda bilarna invändigt, så nu återstår bara tvätt av utsidan. Han har till och med putsat rutorna! Fantastiskt! Jag har vårstädat mina kaniner också, hanarna var stinkbomber till följd av fulla analsäckar(?). De tvättades med tops och Mika flydde till Kåbban innan jag hann dit med rengörings-kitet. Typiskt. Men han kommer väl hem igen antar jag...

Har hunnit med en minipromenad med kusin vitamin och så har Lina haft besök gånger två. Imorgon ska vi pyssla ihop kartonghus till hennes Petshopdjur. Tilde ville också vara med, det är ju hennes hus som inspirerat. Nu är det strax läggdags. På återseende!


Påskens tjusning

Ni som upplevt en Norrbottnisk påsk vet att det är med påsken våren kommer. Oavsett om det är mars eller april månad så smälter solen obönhörligt bort mängder med snö och allt skoterföre blir förstört. Sommaren börjar anas. Här hemma hade rabatten börjat kika fram under snötäcket, och i Kåbban tinade solgropar fram med täta mellanrum i kanten av pisten.

Några foton från vårt soliga söderläge i en grobba belägen i Kåbdalis skidbacke:


Lina myste med min moster Sara och hennes voffsing Celine


Snygga jag och Ingalill solade för fullt, solen sken ikapp med våra leenden denna dag.


Mika och Roger är riktiga troll som skyr solens strålar. Mamma och Stefan var dagen till ära inga mullvadar utan trotsade den ljusa dagen och lämnade brillorna hemma.


Mr Cool flirtade friskt


Biiga var lika fin som vanligt


Men Lina var såklart finare


Mika längtade efter de fina svängarna med Telemarksskidorna.


Fullt ös medvetslös!


Professional dogtrainer-to-be?

Vi kokade så klart även påskägg och hade skattjakt efter godisägg för Lina och Nova, som med hjälp av bilder hittade fram till det bräddfyllda ägget under Linas egen kudde. Lina har för övrigt en egen säng i vårt källarrum i Kåbdalishuset, hon tyckte själv att det var toppen. Hon har även börjat uppskatta en härlig skotertur på tu man hand. Äntligen! Det är ju faktiskt fantastiskt kul att köra skoter längs leder och över sjöar.

Nu när vi kommit hem och till och med hunnit vara med om sexårskalas har vi plockat fram galonbrallor och stövlar modell vattentäta så att inget kan stoppa plaskvåta utelekar. Våren - here we come!

Sockersött!

Måste bara visa den gölligaste tiken ni sett på år och dagar!


Celine är en dvärgspets (Pomeranian) som min moster äger. Hon ska ha valpar om några veckor är det tänkt. Killen heter Mogge och är utställningschampion, en mycket söt sådan. Det blir säkert flera sockersöta bebisar, en del intresse finns tydligen redan, och det skulle inte förvåna mig det minsta om Sara behåller någon valp själv.

(Sara: Kanske mailar dig några bilder av din bebisprinsessa om du frågar snällt... hihi)

Påskbarnet har fyllt sina sex år.

Idag fyllde älsklingen hela sex år!

Dagen började med en prao på mormors jobb, där hon fick hjälpa till att designa sin egen tårta. Det var mycket uppskattat! Fler sådana tillfällen, tack!

Jag och Lina hjälptes åt med bladen och blommorna som föreställer näckrosor.


Tårtan blev en grön kulle med en liten damm, perfekt för hennes nyaste petshop-vänner.


Sixten (grön) och Blixten (blå) trivdes i den fina tårtdammen.


Lina med sin tremening Ella fikade tårta och hade jättekul!


Farmor och farfar kom, liksom Johnny och moster Lova, och såklart moster Emma också.

Lite sena men mycket efterlängtade var pappa, Annso, Klara och Ebba med kompisen Anna K. Vid det laget hade tårtan hunnit slinka ner i gästernas hungriga magar, men jag hoppas att de kanske käkar tårta till helgen istället. Fika bjöds i alla fall.  Dagen blev mer barnfylld än jag trott från början, Linas kompis Tilde tog med sin mamma och lillebror på fika, och Elin kikade också förbi. Det var stojigt ett tag, precis så som det ska vara när ens älskling blir stor. Dagen hade varit toppen tyckte Lina som helnöjd med presenterna kom i säng först vid niosnåret.

Återkommer med några foton från påskhelgen. Lev och må!

Snart

Mycket snart fyller min pratglada frågelåda sex år. Hennes Pätshåpp är alla beredda på det stundande kalaset. Glitter har redan sett ut sina partykläder:


Det kommer att bli en toppenhelg i Kåbdalis. Jag ska snart hämta lilla smulan och ta henne med. Imorgon blir det skattjakt för att hitta den hemliga platsen där påskharen lagt påskäggen med godis och överraskningar. Det blir kul att se om Lina fixar kartläsningen själv eller om hon behöver hjälp med det. Spännande spännande!

Nu undrar ni säkert hur jag kan ha internet när jag borde vara i Kåbban redan nu? Jo jag har åkt hem för att hämta lilla bönan. Vi har ju varit i Kåbdalishuset sedan igår, Mika och Johnny körde skoter dit. Jag och Lovisa tog släpet, kastade upp Linas lilla säng och blåste upp. När andra passerar den tillfälliga fartkameran med skotersläp passerar vi med barnsängssläp. Lustigt. Det blev jättebra med en liten säng i vårt krypin på källarplanet.

I övrigt ser jag fram emot diverse turer nedåt landet, någon resa till Tornio/Finland och en hel del soligt väder som jag beställt. Får se när det levereras bara. Håller på med lite mer handarbete nu när jag får spendera tid i det lugna landet Kåbdalis. Perfekt. Ska försöka hinna förbi hos mormor en sväng på väg dit. Det var så länge sen jag träffade min söta mormor.

På återseende, ha en glad påsk!

Skoterdag

Idag åt vi frukost på morgonen, sedan bar det av längs lederna runt byn. Vi körde till Björnbergstjärn och kikade lite hur det såg ut, sen blev det pimpeltävlingen i Muskus som förärades ett besök. Många kända ansikten fanns att surra med. Jag hämtade Mika från Boden i fredags. Han har som bekant varit en vecka i fjällen med sitt jobb. Under tiden han har varit borta har jag rensat garaget, vårstädat hos kaninerna och kört dynga och diverse skräp till tippen. Det blev riktigt kalasbra. Det känner jag mig mycket nöjd över.

Imorgon kanske jag ska på fotosafari med min vapendragare Marie och hennes son Arvid. Jag är utan barn i veckan, det känns lite konstigt när hon har varit här extra länge till följd av sina vattkoppor. När hon äntligen var smittfri hade hennes bonussyrra fått magsjuka, så då blev det ännu en extra dag här. Bra för mig, men Lina läääängtade till pappa.

Nu ska jag ut en sväng i solen. Tjing!

Till dig Storasyster

Som en liten present får du här ett tips. Hade du haft ett barn hade barnet fått det här inläggets själ. Nu har du ju ingen snoris så då får din frustande fåle lite ögongodis. Har du tänkt på att dessa hingstar är magnifika? Tänk Åre, tänk Kall. Tänk på de bruksnordisar du visade. Jag tror att Jilma skulle älska  de tjusiga killarna minst lika mycket som du gjorde då. Vem kan motstå?

Jag röstar på en av dessa hårfagra hingstar:



En gnäggande hingst är enormt kraftfull. Dessa underbara fyrbeningar minns jag fortfarande som trolska, nästan magiska.


GRATTIS Hanna!

Teorin till lastbilskortet är nu klart
Uppkörningen närmar sig med faslig fart
Det fixar du lätt såklart
Sen blir det jobb - så underbart!

HEJA HANNA!!!

RSS 2.0