Lugnet lägger sig

Äntligen. Idag är det andra dagen av tystnad i hundgården. Jag har hela vintern fått klagomål av vår närmsta granne, med all rätt. Vina har skällt i tid och otid, vissa dagar värre än andra. Till största delen beror det på att hon inget gör på dagarna, men ibland hjälper ingenting.

Efter månader av påtryckningar har jag nu äntligen lyckats övertyga Mika om att vi ska pröva ett antiskallhalsband. Som standard följde det med en luktfri och helt ofarlig ''gas'' som ger en otrevlig dusch mot nosen så snart hon skäller. Halsbandet har en inbyggd mikrofon så det sker enbart när hon skäller, inte vid gnäll eller pip, eller när andra hundar skäller.



Sedan hon fick på sig halsbandet har jag hört ett skall. Ett. Tystnad fastän hunden som följer till dagiset mittemot passerade. Än så länge verkar det kanon! Hoppas det har avsedd effekt på granntanten också.

Kommentarer
Postat av: Mathilda

De är verkligen toppen de där halsbandet och citrondoften är mer om den naturella inte fungerar. Elsa skällde som fan då hon var själv och då vi satte citron så kunde vi lukta oss till hur mycke hon levt om :)

2011-02-28 @ 14:46:57
URL: http://bathilda.blogg.se/
Postat av: Kattis

Tror du att ett sånt halsband funkar vid hundmöten. Svante är ju jätte duktig och skäller inte i hundgården när vi bor i stugan eller när han är ensam hemma i lägenheten. Däremot envisas han med att skälla som en galning så fort han möter en annan hund under rastningspromenaderna, inte nog med att han skäller, han reser ragg oxå och då tror ju de andra hundarna många gånger att han är aggressiv och de andra hundarnas mattar och hussar blir sura och tycker att jag har en hemsk hund!

2011-03-03 @ 14:05:54
URL: http://katticke.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0