Dags att komma hem snart

Idag kommer Mika hem. Finally. Ja, det kan tänkas att jag är en hemsk kontrollberoende flickvän som sitter hemma och räknar dagar, timmar, minuter, men så blir det lätt när man som största konkurrent har en ännu inte injagad norrbottenspets OCH älgjaktssäsongen som nyss dragit igång. Fågel- och älgjakt står alltså högt på listan för mannen, som knappt vill låta sig hejdas och lockas hem, vad än det vara månde. Förra helgen fungerade det hyfsat, då blev det utflykt till Piteå och Grandagen.

I helgen blir den enda utflykten möjligen Kåbdalis, då det är där han har sina jaktmarker. Tydligen tar han kommandot i helgen och proklamerar att "Ska vi umgås får du lov att följa med". Kommandot behålles tills jag får säga att det räcker. Vanligtvis inträffar det efter en eller ett par dagar, beroende på hur sträng han är. Men han måste ju också få bestämma någon gång.

På tal om att bestämma, så verkar det som att alla bekantas gravidmagar nu förpassas till det förgångna, allt med hjälp av bebisar som är sugna på att hälsa världen sitt första hej.
De senaste dagarna har en gammal klasskompis fått sitt tredje barn - en liten tjej, Mikas bekanta fick sitt tredje - en son - i morse och hans andra bekanta väntar sitt barns entré många veckor tidigare än planerat. Längtar ungarna till sommarvärmen vi fått de senaste dagarna? Oavsett vilket så är det jättekul att följa det hela via facebook och sms. Tänk vad man får veta saker snabbt med dagens teknik!


Trötta på att vänta i magen? Nu anländer de i samlad trupp.


Själv väntar jag mest på att värmen ska passera så att hösten kan komma tillbaka. Jag trivs bättre när det är lite svalare, och i de senaste dagarnas värme är det lätt att längta efter svalare tider. Nackdelen är att vi snart måste fixa i ordning på baksidan av huset - in med utemöbler och dekorationer, tömma växthuset och höststäda det, och gräset behöver klippas en sista gång. Dahliorna måste tas upp ur jorden och sparas svalt tills i mars, då de drivs fram för nya häftiga blommor. Jag tror att de ska få växa i växthuset längre, så att de utvecklas snabbare nästa säsong, i år kom blommorna så sent.

Kanske dags att kvickna till och börja se över vad som ska göras idag? Jodå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0