Det gäller i Gällivare

Nyss framkomna till orten ovan Polcirkeln, vi njuter av vårt hotellrum vid Dundret där man ser ut över hela Gällivare samhälle. Mika bjöd på riktig pub-hamburgare, grymt gott efter tre timmars bilande. Lina har varit fnittrig hela resan och erkände till sist att hon är trött, så just nu bäddar hon för fullt i bäddsoffan på rummet.

Imorgon är det dags för Internationell utställning, sista utställningen för i år för oss. Vina måste gå jaktprov innan vi ska ställa henne mer, då blir det betydligt lättare att meritera henne om det skulle gå bra. Imorgon hoppas vi på minst en etta, gärna med hederspris och certifikatkvalitet. Återstår att se, hips vips blir det en tvåa, det är ju lite av ett lotteri att bedömas av olika domare.


Snyggast i Gällivare imorgon?


När vi besökt odlingsgränsen tillräckligt åker vi vidare till Finland och bor i Jolanki några dagar. Mikas pappa delar sommarhus där med sina bröder. Blir kul att äntligen låta Vina bada så mycket hon vill, ängen vid huset sluttar ner mot en fin sjö med bastu invid. Misstänker att vi måste basta varje dag. Mika lär göra det i alla fall. Han längtar så mycket efter bastandet så han redan tjuvbörjar på hotellet.

Som ni märker så är det rätt fullt upp, och lite datatid, så bloggandet uteblir till viss del. Glömde dessutom min minneskortsläsare, så färska foton får vänta tills vi kommer hem på onsdag.

Nu ska jag planera morgondagen så vi kommer i tid till utställningen. Mors!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0