Kroppsspråk

Idag har kursen jag går handlat en hel del om kroppsspråk, vi har fått en ordentlig grund så att vi lättare ska förstå de grundläggande priciper som ständigt yttras när människor möts.

Intressant att en hanne som sänder ut signalen styrka och potens uppfattas helt olika beroende på vem mottagaren är. Utstrålar han detta till en kvinna blir hon troligen sugen att fortplanta sig, medan män ser samma signaler som hotande och utmanande. Intressant.


Ytterligare kunskaper som spolade in i hjärnan var vetskapen att "allt som växer lever och allt som lever, det växer". Det innebär att även växter lever. Inte så konstigt kanske, men även växter har kroppsspråk. Undrar vad som kom först, växternas eller djurens kroppsspråk? Gissar på det förstnämnda, men det blir lite hönan eller ägget-varning här.



Att figurerna ovanför förutom sin hängiga uppsyn dessutom vänder sig inåt, mot varandra och vänder ryggen åt allt annat än det ledsna och uppgivna visar bildspråkets makt. Bildens "kroppsspråk". Prova  att byta plats på figurerna och uttrycket ändras drastiskt. Det nedre arrangemanget utstrålar plötsigt uppgivenhet istället för enbart sorg. Nu klarar personen plötsligt inte ens att se den vissnade blomman.


Vill du vara en glad, öppen och sprallig person kan det räcka med att du börjar tänka på dig själv på det viset. Öppenhet kan utstrålas på flera sätt, men det enklaste är att använda kroppen och strunta i att vara negativ. Positiva tankar, öppen attityd och du blir redo att omfamna världen.


Kommentarer
Postat av: sara

Tur då att inte gräset kan skrika då man klipper det!! kramis

2009-10-16 @ 18:27:52
Postat av: Greta

Intresant läsning =)

2009-10-17 @ 12:43:27
URL: http://morgonstund.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0